Соба – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соба — це національне японське блюдо. Гречану локшину можна доповнити всім, чим завгодно. Складно чим-небудь зіпсувати смачні складові. Страва добре насичує. Зазвичай його вважають фастфудом, проте подають його і в дорогих ресторанах або готують самостійно в домашніх умовах. У сьогоднішній збірці зібрані найпопулярніші варіанти, які напевно стануть вашими фаворитами. Спробуйте і насолоджуйтеся смачною їжею.

Гречана локшина соба з куркою і овочами

Гречана локшина соба з куркою і овочами виходить досить апетитною. Блюдо доречно як для щоденного використання, так і для святкового застілля. Яскраве страва подобається і дітям, і дорослим. Ароматна страва принесе масу позитивних вражень.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Локшина соба 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Соус соєвий 60 мл
  • Паприка 1 ч. л.
  • Кунжутне насіння для прикраси

Процес приготування:

  1. Куряче м’ясо промийте під водою і просушіть паперовими серветками. З цибулі і часнику приберіть верхній шар. Моркву очистіть від шкірки економкою. Болгарський перець вимийте і обсушіть.
  2. Курку поріжте кубиками, покладіть в ємність і залийте соєвим соусом, присипте солодкою паприкою і розмішайте. Відставте в сторону маринуватися.
  3. Закип’ятити в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.
  4. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.
  5. Ріпчаста цибулю подрібніть, і підрум’яньте на сковорідці з олією, попередньо розігрівши її.
  6. Коли цибуля доведете до прозорості, додайте нарізану кубиками моркву і подрібнений часник.
  7. Коли морквина дійде до стадії напівготовності, відправте до овочів болгарський перець, нарізаний кубиками.
  8. Поки овочі готуються, розжарте другу сковорідку. Налийте рослинне масло, перекладіть мариноване м’ясо.
  9. Коли м’ясо змінить колір, перекладіть до нього гречану локшину, готуйте, поки локшина не стане еластичною.
  10. Слідом перекладіть пасеровані овочі. Об’єднайте компоненти і тушкуйте хвилин 5.
  11. Готову собу розділіть на порції і присипте насінням кунжуту. Пригощайте домочадців. Приємного насолоди!