Соба – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соба з морепродуктами і овочами

Соба з морепродуктами і овочами – страва, якою захоплюються багато. Ідеально підібрані спеції чудово доповнюють морепродукти, надаючи страві незвичайну родзинку. Блюдо класно насичує і підходить для зайнятих людей. Якщо ви не пробували собу, зробіть це якнайшвидше.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Заморожена суміш морепродуктів – 150 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • гречана Локшина Соба – 200 гр.
  • Перець чилі – 15 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Корінь імбиру – 50 гр.
  • Насіння білого кунжуту – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти для чудового блюда. Моркву і корінь імбиру очистити від шкірки економкою. Болгарський перець і перець чилі вимийте і обсушіть. З цибулі і часнику видаліть верхній шар.

Крок 2. Цибулю наріжте півкільцями. Перець чилі, часник і імбир поріжте скибочками. Моркву наріжте соломкою. З болгарським перцем проробіть ті ж маніпуляції.

Крок 3. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 4. Нарізку з овочів замаринуйте в соєвому соусі.

Крок 5. Потім підрум’яньте на сковорідці з олією, попередньо розігрівши її. Коли овочі дійдуть до стадії напівготовності, відправте морепродукти. Готуйте до рум’яності.

Крок 6. До овочів і морепродуктів перекладіть гречану локшину, готуйте, поки локшина не стане еластичною.

Крок 7. Приготовану собу розділіть на порції. Присипте насінням кунжуту.

Крок 8. Запрошуйте до столу гостей. Приємного насолоди!