Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Курячі нагетси в домашніх умовах – апетитна гаряча закуска для вашої родини або великої компанії. Готовий продукт порадує соковитим м’ясом і привабливою хрусткою скоринкою. Подавайте до столу з улюбленими соусами. Для приготування використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.

Курячі нагетси в паніровці на сковороді в домашніх умовах

Хто не любить курячі нагетси? Соковите куряче філе в рум’яної хрусткої скоринки просто не може не подобається. Особливо така їжа за смаком дітям і підліткам. І якщо в закладах фастфуду складу нагетсів може викликати сумнів, то, приготовлені в домашніх умовах, ці золотисті курячі шматочки завжди свіжі та якісні. Можна не відмовляти собі в задоволенні похрумтіти ароматною курочкою в паніровці. В додаток можна подати будь улюблений соус – смак нагетсів вигідно підкреслюється соковитим супроводом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 100 гр.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячі нагетси в домашніх умовах? З курячої грудки знімаємо шкіру, потім видаляємо кістка. Отримане філе обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо вздовж навпіл. Кожну пластину філе нарізаємо на поздовжні смуги, які потім ділимо на частини коротше поперек волокон. Таким чином виходять заготовки для нагетсів прямокутної форми.
  2. У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль, куркуму і чорний мелений перець. Збовтуємо все виделкою до однорідності. Вливаємо молоко, добре змішуємо. В окрему миску висипаємо панірувальні сухарі.
  3. У сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху. Його кількість має бути таким, щоб нагетси з усіх боків добре обсмажувалися киплячим жиром. Беремо по черзі кожен шматочок курячого філе і занурюємо його в яєчно-молочну суміш. Після цього обвалюємо майбутній наггетс в панірувальних сухарях. При необхідності процедуру можна повторити. У цьому випадку паніровка вийде більш вираженою і щільною. Відразу кладемо заготовку в гаряче масло.
  4. Обсмажуємо нагетси по дві з половиною – три хвилини з кожного боку. Важливо, щоб шматочки добре зарум’янилися.
  5. Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло з панірування. Після обсушування укладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде домашній томатний соус.

Приємного апетиту!