Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Курячі нагетси в домашніх умовах – апетитна гаряча закуска для вашої родини або великої компанії. Готовий продукт порадує соковитим м’ясом і привабливою хрусткою скоринкою. Подавайте до столу з улюбленими соусами. Для приготування використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.

Курячі нагетси в паніровці на сковороді в домашніх умовах

Хто не любить курячі нагетси? Соковите куряче філе в рум’яної хрусткої скоринки просто не може не подобається. Особливо така їжа за смаком дітям і підліткам. І якщо в закладах фастфуду складу нагетсів може викликати сумнів, то, приготовлені в домашніх умовах, ці золотисті курячі шматочки завжди свіжі та якісні. Можна не відмовляти собі в задоволенні похрумтіти ароматною курочкою в паніровці. В додаток можна подати будь улюблений соус – смак нагетсів вигідно підкреслюється соковитим супроводом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 100 гр.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячі нагетси в домашніх умовах? З курячої грудки знімаємо шкіру, потім видаляємо кістка. Отримане філе обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо вздовж навпіл. Кожну пластину філе нарізаємо на поздовжні смуги, які потім ділимо на частини коротше поперек волокон. Таким чином виходять заготовки для нагетсів прямокутної форми.
  2. У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль, куркуму і чорний мелений перець. Збовтуємо все виделкою до однорідності. Вливаємо молоко, добре змішуємо. В окрему миску висипаємо панірувальні сухарі.
  3. У сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху. Його кількість має бути таким, щоб нагетси з усіх боків добре обсмажувалися киплячим жиром. Беремо по черзі кожен шматочок курячого філе і занурюємо його в яєчно-молочну суміш. Після цього обвалюємо майбутній наггетс в панірувальних сухарях. При необхідності процедуру можна повторити. У цьому випадку паніровка вийде більш вираженою і щільною. Відразу кладемо заготовку в гаряче масло.
  4. Обсмажуємо нагетси по дві з половиною – три хвилини з кожного боку. Важливо, щоб шматочки добре зарум’янилися.
  5. Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло з панірування. Після обсушування укладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде домашній томатний соус.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт нагетсів з курячої грудки в духовці

Будь-яку страву можна приготувати таким чином, щоб воно було максимально корисним. Це стосується і курячих нагетсів. Звичний фастфуд з курки, обсмажений у фритюрі, може бути цілком правильним, якщо фритюр замінити на запікання, панірувальні сухарі – на вівсяні пластівці, а традиційний супроводжуючий кетчуп – на домашній ароматний томатний соус. Таке блюдо нікого байдужим не залишить.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 4 шт.
  • вівсяні Пластівці «екстра» — ½ склянки
  • Сухарі панірувальні – ½ склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • часниковий Порошок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Помідори – 2 шт. середнього розміру.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Часник – 1 зубок.
  • Соус томатний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Чебрець свіжий – 1 гілка.
  • Перець чорний мелений – щіпка.

Процес приготування:

1. Курячу грудку звільняємо від шкіри і кістки, отримане філе добре обсушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо довгастими шматочками упоперек волокон.

2. У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього трохи солі і добре збовтуємо виделкою до однорідності. В іншу ємність висипаємо вівсяні пластівці «екстра», панірувальні сухарі, насіння кунжуту, часниковий порошок і сіль за смаком. Змішуємо сухі компоненти, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму.

3. Беремо кожен шматочок курячого філе і занурюємо його в яєчну масу. Після цього обвалюємо його в приготовленої сухої суміші так, щоб покрити паніровкою з усіх боків.

4. Форму або на деко змащуємо однією столовою ложкою оливкової олії. Викладаємо запаніровані заготовки. Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Ставимо курячі нагетси на середній рівень уже гарячої духовки і відразу знижуємо температуру до 180 градусів. Запікаємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Як тільки поверхня трохи зарум’яниться, дістаємо готові нагетси з духовки, щоб не пересушити.

5. Для приготування томатного соусу помідори надрізаємо хрест-навхрест і ошпарюємо окропом. Знімаємо відокремлену шкірку. Розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Підготовлену м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Часник звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес.

6. На сковороді розігріваємо дві столові ложки оливкової олії і висипаємо в нього часник. Як тільки його дрібні шматочки почнуть шипіти, відразу додаємо цибулю і перемішуємо. Обсмажуємо його до прозорості та легкого рум’янцю – це займе п’ять-сім хвилин. Потім додаємо порізані помідори, томатний соус, трави, сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець. Перемішуємо і продовжуємо готувати при помішуванні десять хвилин. Готового соусу даємо повністю охолонути.

7. Гарячі нагетси перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо разом з приготованим томатним соусом.

Приємного апетиту!

Хрусткі курячі нагетси в панірувальних сухарях в духовці

Якщо запікати курячі нагетси в духовці, а не смажити у фритюрі, то можна істотно знизити їх калорійність і в цілому «підганяти» страву в рамки правильного харчування. Для того, щоб нагетси всередині були соковитими, а паніровка залишалася хрусткою і щільно прилягала до м’яса, використовуємо невеликі хитрощі. У додаємо панірувальні сухарі тертий сир – під час запікання він розплавиться і забезпечить щільне рум’яну скоринку. А перед, безпосередньо, паніровкою кожен шматочок філе занурюємо в йогурт з прянощами – кисломолочна кислинка зробить м’якоть наггетса особливо ніжною.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Йогурт натуральний – 50 мл
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Сир твердий тертий – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Орегано сушений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на невеликі шматочки. Важливо робити зріз поперек волокон – такі скибочки потім легше жувати, і вони сприймаються більш ніжними.

2. Панірувальні сухарі висипаємо в миску. До речі, можна використовувати як вже готові з магазину, так і зроблені з подрібнених в блендері черствого білого хліба. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Дуже добре за смаком і текстурою підходить пармезан. Вершкове масло розм’якшуємо до пластичного стану. Змішуємо з сухарями сирну стружку, вершкове масло і сіль. Руками перетираємо крихту, щоб всі сухі компоненти добре розподілилися один з одним.

3. В окрему миску викладаємо натуральний йогурт, щіпку солі і сушений орегано. Ретельно перемішуємо.

4. Кожен шматочок філе занурюємо в йогуртную суміш таким чином, щоб покрити його з усіх боків.

5. Потім перекладаємо філе в панірувальні сухарі і щедро обсипаємо його приготовленої крихтою.

6. Форму або на деко застеляємо промасленим пергаментом. Нагетси в паніровці укладаємо на пергамент. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Ставимо курячі нагетси на середній рівень уже гарячої духовки і запікаємо протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин.

7. Готові нагетси перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде салат зі свіжих овочів і зелені.

Приємного апетиту!

Дуже смачні курячі нагетси з сиром в домашніх умовах

Дуже смачна закуска! Соковита курочка, тягнеться вершковий сир і хрумка рум’яна паніровка – це поєднання стало вже класичним і коханим по всьому світу. Щоб сирна начинка помістилася в центрі наггетса і не витікала при смаженні, використовуємо філе не цільними шматками, а у вигляді рубленого фаршу. Це дозволить як «запечатати» сир, так і надати заготівці будь-яку бажану форму і розмір.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Орегано сушений – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Далі потрібно приготувати з нього фарш. Можна зробити це з допомогою м’ясорубки з середньою насадкою або курку дрібно порубати ножем. У готовий фарш додаємо сіль за смаком, розбиваємо яйце і добре вимішуємо руками. Маса повинна стати більш в’язкою.

2. Твердий сир нарізаємо невеликими кубиками або прямокутниками, в залежності від того, яку форму хочемо потім додати наггетсам. Відокремлюємо руками невелику порцію фаршу, формуємо з нього корж, кладемо в центр шматочок сиру і защипуємо краю фаршу. Обкачуємо наггетс між долонями, роблячи його поверхню гладкою і надаючи заготівлі потрібну форму. Таким чином формуємо нагетси з усієї кількості фаршу і сиру.

3. У мисці змішуємо борошно, панірувальні сухарі, сіль, чорний мелений перець і сушений орегано. В отриманій сухої суміші добре обкачуємо заготовки з фаршу.

4. У сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху. Його кількість має бути таким, щоб нагетси вільно плавали в ньому – це гарантія однорідної рум’яної кірочки і рівною недеформованою поверхні. В гарячий жир поміщаємо заготовки і обсмажуємо при середній температурі плити протягом трьох-чотирьох хвилин, поки зі всіх сторін не з’явиться золотава скоринка.

5. Готові нагетси витягуємо з фритюру і відразу викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло. Після обсушування перекладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде томатний соус.

Приємного апетиту!

Як приготувати домашні курячі нагетси в кукурудзяних пластівцях?

Кукурудзяні пластівці відмінно підходять як для панірування нагетсів. Хрустка скоринка з ними виходить, мабуть, навіть цікавіше і смачніше, ніж з класичними пшеничними панірувальними сухарями. Пластівці вибираємо ті, що без додавання цукру. Такі легко знайти на прилавку дієтичного відділу харчування практично в будь-якому магазині. Готові нагетси смачні як в гарячому вигляді, так і в холодному. Їх зручно брати з собою в дорогу в якості перекусу.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Пластівці кукурудзяні – 6 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Перець червоний гострий – 1/3 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Якщо є залишилися прожилки і плівки, їх обов’язково видаляємо. Філе розрізаємо на невеликі шматочки поперек волокон або смужки.

2. У миску розбиваємо яйце, додаємо вказану кількість борошна і вливаємо воду.

3. Перемішуємо всі разом віночком до однорідності.

4. Додаємо в отримане тісто спеції: чорний мелений перець, червоний гострий перець, паприку і сіль за смаком. Ще раз ретельно перемішуємо, щоб рівномірно розподілити прянощі по всьому об’єму кляру.

5. Кукурудзяні пластівці поміщаємо в щільний поліетиленовий пакет і прокатує по ньому качалкою – добиваємося подрібнення великих пластівців на більш дрібні частинки. Як варіант, можна просто пластівці подрібнити в чаші блендера, в цьому випадку крихта вийде більш дрібної, і скоринка на готових наггетсах буде менше структурної. Висипаємо пластівці в миску. Кожен шматочок філе опускаємо в кляр, а потім відразу перекладаємо в підготовлені кукурудзяні пластівці. Обвалюємо заготовки у крихті з усіх боків.

6. У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром у два сантиметри. Укладаємо в гаряче масло курячі заготівлі кукурудзяного крихті. Обсмажуємо нагетси до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.

7. Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник і даємо зайвому маслу стекти. Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. При бажанні можна посипати зеленню.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячих нагетсів в чіпсах

Курячі нагетси люблять, напевно, всі. Соковите куряче філе ідеально поєднується з хрусткою паніровкою і мало кого залишає байдужим. Додаючи до панировочным сухарів різні компоненти, можна грати зі смаком і кожен раз експериментувати. У даному рецепті пропонуємо використовувати чіпси. Попередньо потрібно подрібнити їх до отримання крихти. Готові нагетси будуть мати виражений картопляний присмак і особливо хрустку рельєфну скоринку.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Чіпси картопляні – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Готуємо куряче філе: обсушуємо його паперовим рушником, вирізаємо прожилки і плівки, якщо вони є. Для нагетсів ідеально підходить куряча грудка, але можна приготувати цю закуску і з інших частин птиці. Філе розрізаємо на невеликі довгасті шматочки.

2. Чіпси подрібнюємо в крихту середнього розміру. Можна для цього використовувати блендер, а можна просто пройтися по пакету з чіпсами качалкою.

3. У мисці з’єднуємо крихту з чіпсів і панірувальні сухарі.

4. В іншу миску висипаємо борошно і обвалюємо в ній кожен шматочок курячого філе.

5. У третю миску розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі і чорний мелений перець, добре збовтуємо виделкою. Після обвалювання в борошні занурюємо курячі заготовки в яєчну масу.

6. Після цього викладаємо мокрі від яйця нагетси в суміш сухарів і чіпсів, обсипаємо сухий крихтою з усіх боків.

7. Таким чином обробляємо всі шматочки курки.

8. У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром в один-півтора сантиметри. Укладаємо в гаряче масло курячі заготовки в чіпсах. Обсмажуємо нагетси до утворення рум’яної скоринки за дві-три хвилини з кожного боку. Важливо не перетримати ніжне філе на плиті, щоб не пересушити. Як тільки утворюється рум’яна кірочка, нагетси готові.

9. Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник і даємо зайвої вбратися в нього.

10. Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково подаємо кетчуп або будь-який інший улюблений соус.

Приємного апетиту!

Нагетси з курячого філе для дітей в домашніх умовах

Діти ніколи не відмовляться від курячих нагетсів. Навіть маленькі прівереди з задоволенням їдять соковиту курочку в рум’яної хрусткої паніровці. І якщо в закладах фастфуду нагетси не блищать ідеальним складом, то в домашніх умовах можна приготувати повністю здорове блюдо і без побоювання давати його дітям.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 600 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 4 шт.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Курячу грудку звільняємо від шкіри і кісток, промиваємо й обсушуємо. Отримане філе обсушуємо розрізаємо на поздовжні пластини, а їх потім на довгі смужки.

2. У миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль за смаком, невелику дрібку чорного меленого перцю і прованські трави. Добре збовтуємо виделкою до однорідного стану.

3. В другу миску висипаємо борошно, в третю – панірувальні сухарі. Кожну смужку курячого філе спочатку обвалюємо зі всіх сторін у борошні, потім занурюємо в яєчну суміш, після чого гарненько обсипаємо панірувальними сухарями. Таким чином обробляємо всі шматочки грудки.

4. Форму або на деко змащуємо рослинним маслом без запаху. Підготовлені нагетси викладаємо на деко і ставимо в попередньо розігріту до температури 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин, поки на поверхні не скоринка зарум’яниться.

5. Готові рум’яні нагетси перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Завжди вдалим доповненням буде салат зі свіжих овочів і домашній кетчуп.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт нагетсів з курячого фаршу

Нагетси можна готувати не тільки з цільних шматочків курячого філе, але і з фаршу. Такий варіант сподобається тим, що любить більш м’яку і ніжну текстуру м’яса. Волокон тут вже не відчувається, і м’якоть закуски виходить більш ніжною. Крім того, з фаршем легко змішати інші інгредієнти і додати наггетсам бажаний смак. В даному випадку пропонуємо зупинитися на сирі – це безпрограшний варіант.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 600 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Курячий фарш можна як готовий купити, так і приготувати в домашніх умовах. В останньому випадку можна бути повністю впевненим у якості фаршу і без побоювання давати його дітям.

2. Кладемо фарш в миску розбиваємо в нього одне яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре змішуємо всі інгредієнти і трохи відбиваємо масу руками, щоб вона стала трохи більш в’язкою.

3. Твердий сир тремо на крупній тертці.

4. В одну миску розбиваємо два яйця і ретельно збовтуємо їх виделкою з дрібкою солі до однорідності. В другу миску висипаємо борошно. У третю поміщаємо панірувальні сухарі.

5. З курячого фаршу формуємо нагетси бажаної форми. Добре обробляємо їх у долонях, щоб згладити поверхню. Обкачуємо заготовки в сирній стружці.

6. Після цього кожен наггетс обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчну масу. В останню чергу обкачуємо нагетси в панірувальних сухарях. Таким чином обробляємо всі нагетси.

7. У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром у два-три сантиметри. Нагетси повинні вільно плавати у фритюрі. Укладаємо у вже гаряче масло курячі заготовки в паніровці. Обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки по півтори-дві хвилини з кожного боку.

8. Важливо не перепечеться ніжні вироби, щоб не пересушити. Як тільки утвориться золотава скоринка, нагетси готові.

9. Готові нагетси витягуємо з фритюру і перекладаємо на паперовий рушник – зайвий жир вбереться в папір, і готова закуска буде менш калорійною.

10. Укладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді разом і кетчупом або іншим улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

Соковиті і хрусткі курячі нагетси без панірувальних сухарів

Пропонуємо дуже цікаву альтернативу панировочным сухарів для нагетсів, для якої не потрібно навіть яєць. Скоринка, тим не менш, виходить дуже апетитною і хрусткою, а куряча м’якоть – неймовірно соковитою. Весь секрет – у поетапної обробки шматочків філе борошном із застосуванням води. Приготувавши нагетси один раз за цим методом, можливо, повертатися до класичних сухарів і не захочеться.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе грудки – 2 шт.
  • Перець чилі червоний – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Імбир сушений – 2/3 ч. ложки
  • Сіль – 2/3 ч. ложки
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вода – 30 мл
  • Борошно – 500 гр.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо його невеликими шматочками упоперек волокон.

2. Поміщаємо шматочки філе в миску. Висипаємо поверх спеції: червоний перець чилі мелений, чорний мелений перець, порошок сушеного імбиру і сіль. Вливаємо олію і воду в зазначеній кількості. Ретельно все перемішуємо, щоб кожен шматочок філе з усіх боків покрився рідиною і прянощами. Залишаємо курку на десять-п’ятнадцять хвилин для маринування.

3. У широку ємність з бортами висипаємо борошно. Частинами викладаємо прямо в борошно промариновані шматочки філе і обвалюємо їх з усіх сторін.

4. У глибоку миску наливаємо воду кімнатної температури. Обкачані в борошні шматочки філе складаємо в друшляк і занурюємо в воду на кілька секунд. Завдання даного етапу – добре змочити борошно на поверхні філе. Після занурення у воду даємо вологи трохи стекти.

5. Потім знову щільно обвалюємо філе в борошні. Щоб струсити її надлишок з поверхні, поміщаємо шматочки в інший сухий друшляк і стукаємо по краю долонею – борошно обсыпится.

6. У сотейнику або глибокій сковороді розігріваємо велику кількість рослинного масла без запаху. Його кількість має бути таким, щоб нагетси вільно плавали і обсмажувалися з усіх боків. У повністю гаряче масло занурюємо частинами паніровані шматочки філе і смажимо їх сім-вісім хвилин при середній температурі, періодично перевертаючи, щоб сформувалася рівномірна скоринка. Після обсмажування перекладаємо готові нагетси на сито, щоб скло зайве масло.

7. Готові нагетси укладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді.

8. Філе в такий паніровці виходить дуже ніжним і соковитим. З хрусткою пшеничного скоринкою – ідеальне поєднання.

Приємного апетиту!

Як приготувати курячі нагетси як в Макдональдсі будинку?

Пропонуємо досить швидкий і зовсім простий рецепт нагетсів, які виходять такими ж смачними, як в Макдональдсі. Очевидна перевага домашніх нагетсів в тому, що ви самі можете повністю контролювати складу страви, і його якість ніколи не викличе сумнівів. Особливо це важливо, якщо в сім’ї є діти. Щоб не перевантажувати шлунок, подавати нагетси найкраще з легким овочевим гарніром і домашнім томатним соусом – це смачно і корисно.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе грудки – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – ½ склянки
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. Філе курячої грудки обсушуємо паперовим рушником, зрізаємо все плівки, жилки, якщо вони є. Потім нарізаємо м’ясо невеликими тонкими шматочками упоперек волокон.

2. Складаємо шматочки філе в миску, посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем за смаком і перемішуємо руками. Залишаємо на п’ять-десять хвилин при кімнатній температурі, щоб філе трохи добре просочилося.

3. Поки маринується філе, в одну миску розбиваємо яйця, додаємо до них трохи солі і добре збовтуємо виделкою до однорідного стану. В другу миску висипаємо борошно, в третю – панірувальні сухарі.

4. Кожен шматочок курячого філе спочатку обвалюємо зі всіх сторін у борошні, потім занурюємо в яєчну масу, після чого гарненько обсипаємо панірувальними сухарями. Надлишок сухарів стряхиваем, щоб крихти потім не пригорали в маслі. Таким чином обробляємо всі шматочки грудки.

5. У сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху в такій кількості, щоб воно покривало дно посуду шаром в один сантиметр. Підготовлені нагетси укладаємо вже в гаряче масло й обсмажуємо по дві-три хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

6. Готові гарячі нагетси перекладаємо з сковорідки з маслом на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Потім переносимо шматочки на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Відмінним гарніром послужить салат зі свіжих овочів і домашній кетчуп.

Приємного апетиту!