Минтай в духовці з морквою і цибулею – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Минтай з морквою і цибулею в духовці — дуже смачний і корисний варіант страви на обід або вечерю. Недорога, але м’ясиста і смачна риба – це, звичайно ж, минтай. З нього можна приготувати безліч різноманітних страв, але самим популярним залишається минтай з цибулею, морквою, сметаною або майонезом. Ми пропонуємо вам 10 смачних рецептів минтая в духовці з морквою і цибулею з фото покроково. Обов’язково спробуйте!

Минтай з морквою, цибулею, сиром

Дуже ситне і смачне гаряче блюдо – це минтай з цибулькою і морквою під апетитною сирною скоринкою. Готувати таку рибу – одне задоволення, а смак готового блюда просто неймовірний. Обов’язково приділіть вашу увагу цим рецептом!

Інгредієнти

  • Минтай 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 50 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Спеції для риби за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний минтай з морквою і цибулею в духовці? Для початку промийте і очистіть коренеплоди. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на середній терці. Овочі обсмажте в сковороді з рослинним або оливковою олією, поки цибуля не стане прозорим.
  2. Візьміть філе минтая і промийте його в проточній воді, після чого обсушіть рибу за допомогою паперових рушників. Філе посоліть, посипте його спеціями і замаринуйте в соку лимона. Рибу залиште в такому стані хвилин на десять-п’ятнадцять.
  3. Пасеровану цибулю з морквою поділіть на дві рівні частини і викладіть половину на дно форми для запікання, можете додати трохи спецій і зелені.
  4. На подушку з обсмажених овочів помістіть ваш філе, яке можна присипати чебрецем або іншою зеленню по вашому смаку.
  5. На філе риби покладіть половину цибулі з морквою. Потім акуратно покрийте верхівку майонезом або сметаною.
  6. В останню чергу натріть на середній терці твердий сир будь-якого сорту за вашим смаком і рівномірно розподіліть сир по поверхні вашої заготовки.
  7. Рибу відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин, до повної готовності. Подавайте прямо у формі або порційно, в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт минтая з морквою і цибулею

Апетитна і соковита риба з овочами в духовці – ідеальний корисний обід або вечерю. Можна подавати це страва з гарніром, так і без нього. Якщо ви шукаєте корисне, але, при цьому, смачне блюдо – цей рецепт для вас.

Інгредієнти:

  • Тушка минтая – 2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 1-2 ст. л
  • Сік томатний – 1 склянка
  • Масло – для смаження
  • Борошно – 2-3 ложки
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сіль і перець – за смаком

Процес приготування:

1. Перед початком приготування минтая з цибулею і морквою підготуйте всі необхідні інгредієнти і викладіть їх на стіл.

2. Рибку розморозьте, після чого промийте її і обсушіть за допомогою паперових рушників. Якщо у вас свіжа риба, то вам потрібно лише промити і просушити її. Минтай наріжте на рівні шматочки.

3. Рибу посоліть і поперчіть, при бажанні додайте ще трохи спецій. Залиште рибку у солі та спеціях хвилин на п’ятнадцять.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте соломкою.

5. Моркву очистіть, промийте і наріжте як вам подобається – соломкою, кружальцями, фігурно. Можете натерти коренеплід на тертці, так буде швидше.

6. Далі потрібно злегка обсмажити овочі. У сковороду наберіть трохи рослинного масла і опустіть туди моркву з цибулею. Обсмажуйте інгредієнти на невеликому вогні, буквально до прозорості цибулі.

7. Коли овочі будуть готові, шматочки минтая обваляйте в борошні перед обсмажуванням.

8. У сковороду знову додайте трохи рослинного масла і викладіть туди шматочки риби. Обсмажуйте рибку до утворення легкої скоринки з обох сторін. Потім вимикайте вогонь.

9. Перекладіть рибу на сковороду або форму, які підходять для духовки. Покладіть лавровий лист і спеції у форму з рибою.

10. Рибу прикрийте подушкою з обсмажених овочів. Можете поділити їх на дві частини і одну під викласти рибу.

11. Розведіть томатну пасту в томатному соку, або, якщо у вас немає соку, розведіть пасту у воді і додайте трохи солі.

12. Суміш соку і томатної пасти додайте в ємність з рибою і овочами, а потім відправте блюдо у вже розігріту до 180 градусів духовку хвилин на тридцять, щоб довести страву до готовності.

13. Подавайте готову рибу в гарячому вигляді, як основне блюдо. При бажанні, можете додати до минтаю гарнір або подати його самостійно.

Минтай з морквою і цибулею зі сметаною

Більш ніжного смаку минтая можна добитися, якщо використовувати сметану при приготуванні страви. Поєднання овочів з ніжною рибою, сметаною і спеціями надає страві особливий смак і аромат, перед якими ніхто не зможе встояти.

Склад:

  • Минтай (тушка) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Вода очищена – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Для початку приготуйте всі інгредієнти, які є у списку продуктів. Цибулю і моркву обов’язково очистіть і промийте, а також розморозьте, вимийте і просушіть рибу.

2. Моркву натріть на середній або дрібній тертці.

3. Потім потрібно дрібно нарізати цибулину – соломкою. Також, можете нарізати цибулю півкільцями при бажанні.

4. У сковорідку наберіть трохи рослинної або оливкової олії. Коли воно злегка розігріється, опустіть в сковороду овочі і обсмажте до прозорості і м’якості цибулі.


5. Розморожену і обсушену рибу опустіть в сковороду з овочами і продовжуйте обсмажувати, додавши спеції і сіль.

6. Вимкніть вогонь, коли риба злегка обсмажиться. Додайте сметану в сковороду. Якщо вашу сковороду можна помістити в духовку, то насамперед перекладіть ваші інгредієнти в іншу форму.

7. До сметані додати питну воду, і все гарненько перемішайте. Ємність помістіть в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Запікайте рибу в сметані з морквою і цибулею протягом півгодини при постійній температурі.

8. Готову страву подавайте в гарячому вигляді, порційно. Цей варіант приготування минтая відмінно насичує і не завжди потребує гарнірі.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Минтай з морквою і цибулею з майонезом

Соковита, апетитна, дуже ситна риба минтай з цибулею і морквою в майонезі. Приготувати це блюдо досить легко, головне – запастися гарним настроєм і часом. Це гаряче, чудово підійде як на обід, так і на вечерю.

Склад:

  • Минтай (філе) – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Майонез – 200 мл
  • Сир – 70 гр.

Процес приготування:

1. Всі інгредієнти, які потрібні для приготування риби з майонезом і овочами підготуйте. Філе розморозьте і промийте, обсушіть за допомогою паперових рушників. Цибулю і моркву очистіть; цибуля наріжте, а моркву натріть на тертці.

2. Овочі обсмажте в невеликій кількості рослинного масла на сковороді, не засмажуючи їх занадто сильно.

3. Половину обсмажених овочів рівномірно розподіліть по дну форми для запікання. Наступним шаром викладіть філе минтая.

4. Далі потрібно рівномірно розподілити залишилися овочі і потім створіть шар з майонезу поверх овочів.

5. На тертці натріть сир і останнім шаром рівномірно розподіліть його поверх всіх інших шарів. Форму з рибою вже поставте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

6. Готову страву подавайте в гарячому вигляді, попередньо розділивши його на порції.

Минтай в духовці у фользі з морквою і цибулею

Сама соковита риба, як і м’ясо, виходить при приготуванні в фользі. Виконуючи вказівки в цьому рецепті, ви навчитеся готувати апетитний минтай з цибулею і морквою у фользі. Ситний обід або вечерю забезпечений!

Склад:

  • Минтай (філе) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Фольга
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Для початку візьміть філе минтая і розморозьте його повністю. Філе потрібно промити в проточній воді, потім обсушити за допомогою паперових рушників. Присипте рибу сіллю і спеціями і відставте в сторону на деякий час.

2. Цибулю і моркву очистіть, після чого ретельно промийте коренеплоди в проточній воді. Цибулю наріжте соломкою, а моркву натріть на середній терці.

3. Овочі потрібно пасерувати. Для цього наберіть трохи рослинного масла в сковороду, опустіть туди овочі і обсмажуйте їх на невеликому вогні близько чотирьох хвилин, доки плоди не стануть м’якими.

4. У форму для запікання постеліть фольгу, залишаючи достатні для завертання страви краю. У фольгу помістіть обсушенное і злегка замариноване філе, а потім викладіть овочі. Загорніть Фольгу і відправте блюдо в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.

5. Готову страву подавайте ще гарячим, розділивши його на порції. При бажанні можете додати гарнір з овочів або картопляного пюре.

Приємного апетиту!

Минтай під маринадом з моркви і цибулі в духовці

Маринад з цибулі і моркви легко приготувати з додаванням томатної пасти в зажарку. Виходить апетитна суміш овочів в соусі, який чудово поєднується з рибою. Таке гаряче блюдо неодмінно порадує і гостей, і вашу родину, тому даний рецепт обов’язково потрібно вивчити і спробувати!

Інгредієнти:

  • Минтай з кістками – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Спеції і сіль – за смаком
  • Масло – для смаження
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода очищена – 100 мл
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку підготуйте всі інгредієнти. Відміряйте потрібну кількість оцту, води, пасти. Цибулю і моркву заздалегідь очистіть і промийте, а рибу – розморозьте, промийте, обсушіть.

2. Рибку обов’язково ретельно промийте і очистіть, повністю розморожену тушку наріжте однаковими шматками.

3. Додайте до риби мелений чорний перець і сіль, а потім обваляйте кожен шматочок у звичайній пшеничного борошна.

4. У розігрітій з олією сковорідці обсмажте шматочки минтая з двох сторін, до утворення легкої золотистої скоринки.

5. Коли риба буде готова до запіканню, займіться овочами. Цибулю і моркву подрібніть за допомогою ножа або терки, а потім відправте коренеплоди обсмажуватися в сковорідці з олією.

6. Коли овочі трохи обсмажаться, додати спеції, томатну пасту, оцет. Все це перемішайте і продовжуйте тушкувати на невеликому вогні в сковороді під кришкою.

7. У глибоку форму для запікання викладіть половину овочів в соусі.

8. Потім розподіліть шматочки обсмаженого минтая на поверхні овочевий подушки з соусом.

9. Поверх риби викладіть залишки овочів, після чого форму з заготівлею вже поставте в розігріту духовку. Температура повинна становити 180 градусів. Готуйте рибу приблизно близько півгодини, не змінюючи температуру в духовці.

10. Готову страву подавайте гарячим, розклавши рибу в маринаді з овочами по порціях. При бажанні приготуйте ваш улюблений гарнір, хоча це блюдо чудово насичує і без додаткових інгредієнтів.

Минтай в духовці з рисом, морквою і цибулею

Повноцінне апетитне обідню страву можна легко приготувати в духовці всього за сорок хвилин. Для цього не потрібно володіти особливими кулінарними навичками, потрібно лише дотримуватися рекомендації, описані в рецепті нижче. Не проходьте повз цього простого рецепту!

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Часник свіжий – 2-3 зубчики
  • Рис пропарений – 1,5 склянки
  • Вода питна – 0,7 л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Майонез – 50 мл
  • Сіль і спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Для початку підготуйте всі необхідні для приготування риби з рисом інгредієнти.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Опустіть цибулю в сковороду з розігрітим маслом і обсмажуйте його до прозорості.

3. Потім додайте в сковороду з цибулею, подрібнену, очищену моркву і обсмажуйте інгредієнти разом до тих пір, поки морква не стане м’якою.

4. В наступну чергу додайте в сковороду з коренеплодами промиті і подрібнені перець і томат. Нарізати овочі краще невеликими кубиками, попередньо очистивши їх.

5. Далі додайте в сковороду ретельно промитий рис і додайте трохи води, буквально на палець заввишки. Тушкуйте все разом до тих пір, поки не випарується вода.

6. Філе минтая наріжте маленькими кубиками і обсмажте в олії на окремій сковороді. Обсмажуйте рибку буквально хвилин сім, не більше.

7. В об’ємну форму для запікання викладіть суміш овочів і рису, розподіливши його рівним шаром.

8. Потім покладіть обсмажені шматочки минтая, рівномірно розподіливши його по поверхні овочів з рисом.

9. В окремій ємності ретельно перемішайте воду з майонезом і спеціями, після чого влийте заправку в форму з стравою. Після цього поставте форму з рибою, рисом і овочами в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на півгодини-сорок хвилин.

10. Готову страву подавайте гарячим, попередньо розподіливши його по порціях.

Минтай з морквою і цибулею в рукаві

Апетитне і дієтичне блюдо з риби і овочів – це, звичайно ж, минтай з цибулею і морквою в рукаві. У цьому рецепті ми додали селера для більш тонкого аромату готового страви, проте ви можете легко від нього відмовитися. Спробуйте!

Склад:

  • Минтай (тушка) – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Селера (в стеблах) – 1-2 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Гірчичні зерна – 1 ч. л.
  • Рукав для запікання

Процес приготування:

1. Для того щоб приготувати апетитну рибу з овочами в рукаві вам потрібно, в першу чергу, вибрати гарну рибу і звільнити її. Рибку промийте, обсушіть і наріжте шматочками, а потім замаринуйте в солі, спеції і лимонному соці хвилин на п’ятнадцять.

2. Моркву і цибулю очистіть, а потім промийте всі коренеплоди, включаючи селера, у проточній воді. Овочі наріжте невеликими шматочками за допомогою гострого ножа.

3. Візьміть рукав для запікання і покладіть туди замариновану рибу. Далі додайте до риби нарізані овочі, ще спеції і гірчичні зерна. Пакет зав’яжіть за допомогою спеціального затиску та відправте все це в духовку при 180 градусах на тридцять-сорок хвилин.

4. Готову страву подавати, виклавши його на блюдо з рукава. Можете додатково приготувати розсипчастий рис як гарнір до цього аппетитному страви.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Минтай з морквою, цибулею і вершками

Дуже смачна риба в ніжному вершковому соусі приємно здивує вас і подарує задоволення під час обіду. Готується це блюдо досить легко, якщо правильно дотримуватися кроків рецепта. Обов’язково спробуйте цей оригінальний спосіб приготування минтая в духовці.

Склад:

  • Минтай – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки (20% і вище) – 200 мл
  • Спеції – за смаком
  • Сіль поварена – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Для початку розморозьте, вимийте і обсушіть тушку минтая без нутрощів. Рибку наріжте рівними шматочками і відкладіть в сторону.

2. Цибулю і моркву очистіть і промийте, а потім наріжте дрібно за допомогою гострого ножа. Можете нарізати овочі як вам більше подобається – соломкою або кільцями. У сковороді розтопіть трохи вершкового масла і відправте овочі пассероваться в сковороду. При постійному помішуванні готуйте овочі на невеликому вогні близько трьох-п’яти хвилин.

3. Потім викладіть шматочки риби в форму для запікання, злегка присипте сіллю і перцем, після чого рівним шаром викладіть моркву і цибулю.

4. Далі, в окремій ємності злегка підігрійте жирні вершки зі спеціями – наприклад, перцем і коріандром. Вершки влийте у форму для запікання і відправте блюдо у вже нагріту до 180 градусів духовку на півгодини-сорок хвилин, до повної готовності страви.

5. Готову рибу в вершках з овочами подавайте до столу розподіливши на порції. Ця страва чудово в свіжому, ще гарячому вигляді, краще рибку в вершках повторно не розігрівати.

Минтай з цибулею, морквою, томатною пастою

Ніжна рибка з цибулею і морквою в томатно-сметанному соусі прекрасно підійде до обіду або вечері, стане прекрасною ссобойкой на роботу. Це відмінне блюдо підходить як дітям, так і дорослим – тому цим обідом можна з легкістю нагодувати всю сім’ю.

Інгредієнти:

  • Минтай потрошених – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода питна – 150 мл
  • Сіль і перець – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Для початку вам слід підготувати всі інгредієнти для приготування риби в сметано-томатному соусі в духовці.

2. Потім промийте і просушіть рибу, наріжте її порційними шматочками однакового розміру. Шматочки риби обваляйте в пшеничного борошні, а потім злегка обсмажте в чавунній сковороді зі знімною ручкою до золотистої скоринки.

3. Цибулю і моркву очистіть, промийте і подрібніть за допомогою ножа або терки. Додайте овочі в сковорідку з рибою, можна додати свіжу зелень і сіль зі спеціями. Всі разом трохи протушкувати.

4. В окремій ємності змішайте сметану з томатною пастою, додайте сіль спеції і воду. Ретельно перемішайте всі інгредієнти разом.

5. Соус зі сметани і томатної пасти влийте в сковороду з рибою і овочами, а потім поставте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку і зніміть ручку. Запікайте рибу протягом півгодини до повної готовності.

6. Коли страва буде готове, підніміть сковороду ручкою і вийміть з духовки. Рибку подавайте порційно, ще гарячою. Можете запропонувати свіжу зелень і якийсь гарнір в додаток.