Минтай з морквою, цибулею і вершками
Дуже смачна риба в ніжному вершковому соусі приємно здивує вас і подарує задоволення під час обіду. Готується це блюдо досить легко, якщо правильно дотримуватися кроків рецепта. Обов’язково спробуйте цей оригінальний спосіб приготування минтая в духовці.
Склад:
- Минтай – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вершки (20% і вище) – 200 мл
- Спеції – за смаком
- Сіль поварена – за смаком
- Масло – для смаження
Процес приготування:
1. Для початку розморозьте, вимийте і обсушіть тушку минтая без нутрощів. Рибку наріжте рівними шматочками і відкладіть в сторону.
2. Цибулю і моркву очистіть і промийте, а потім наріжте дрібно за допомогою гострого ножа. Можете нарізати овочі як вам більше подобається – соломкою або кільцями. У сковороді розтопіть трохи вершкового масла і відправте овочі пассероваться в сковороду. При постійному помішуванні готуйте овочі на невеликому вогні близько трьох-п’яти хвилин.
3. Потім викладіть шматочки риби в форму для запікання, злегка присипте сіллю і перцем, після чого рівним шаром викладіть моркву і цибулю.
4. Далі, в окремій ємності злегка підігрійте жирні вершки зі спеціями – наприклад, перцем і коріандром. Вершки влийте у форму для запікання і відправте блюдо у вже нагріту до 180 градусів духовку на півгодини-сорок хвилин, до повної готовності страви.
5. Готову рибу в вершках з овочами подавайте до столу розподіливши на порції. Ця страва чудово в свіжому, ще гарячому вигляді, краще рибку в вершках повторно не розігрівати.