Яйце пашот – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Способів приготування яєць величезного безліч. Але, напевно, самий цікавий спосіб, про який всі чули, але із-за боязні невдачі не пробували повторити – це яйця пашот. Ми підібрали 10 рецептів, за якими у вас все вийде.

Як приготувати яйце пашот в каструлі?

Класичний рецепт приготування яйця пашот. Це зварене некруто яйце з ніжним білком і рідким жовтком. Таке яйце прикрасить будь-яку страву.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати яйце пашот в домашніх умовах? Візьміть свіжі курячі яйця.
  2. Добре їх промийте щіткою під гарячою водою.
  3. Акуратно розбийте яйце в невелику миску, намагаючись не пошкодити цілісність жовтка.
  4. У каструлі закип’ятіть воду, додайте пару щіпок солі, потім зменшіть вогонь. Для приготування яєць достатньо, щоб температура води була 70-80 градусів. Піднесіть миску з яйцем максимально близько до поверхні води і перекиньте її у воду.
  5. Варіть яйце 2,5 хвилини. Потім помістіть яйце на серветку, щоб стекла вода.
  6. Яйця пашот можна подавати на сніданок з будь-якими овочами, кашами.

Приємного апетиту!

Яйце пашот в мікрохвильовці в гуртку

З яйцем пашот вас чекає швидкий і оригінальний сніданок. Подати його можна, як самостійне блюдо або доповнити яйце свіжою зеленню і хрустким хлібом.

Час готування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.

2. Візьміть підходить за розміром кухоль або невелику миску налийте в неї воду. Також додайте сіль і розчиніть його у воді.

3. Далі акуратно розбийте яйце, стежте за тим, щоб не порушилася цілісність жовтка.

4. Поставте ємність з яйцем в мікрохвильовку на 2 хвилини на саму високу потужність. Залежно від мікрохвильової печі процес приготування може коливатися від 1,5 до 2 хвилин. Яйце вийміть з допомогою дрібного сита.

5. Подавайте яйце пашот зі свіжою зеленню або хлібом.

Приємного апетиту!

Як приготувати яйце пашот в поліетиленовому пакеті?

Пропонуємо вам простий спосіб приготування яйця пашот. Для рецепта знадобиться невеликий поліетиленовий пакетик і трохи рослинного масла.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування яйця пашот краще всього підбирати свіжі домашні яйця.

2. Візьміть невелику миску або кухоль, застеліть її поліетиленовим пакетом, змастіть пакет рослинним маслом.

3. Яйце добре промийте гарячою водою і акуратно розбийте в пакет, посоліть за смаком.

4. Краї пакету зберіть і зав’яжіть їх, усередині згортка не повинно залишитися повітря. Згорток опустіть в киплячу воду і варіть яйце 2,0-2,5 хвилини.

5. Потім готове яйце вийміть з пакета, приправте будь-якими спеціями і подавайте на сніданок зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Простий спосіб приготування яйця пашот в харчовій плівці

Якщо ви хочете здивувати своїх близьких вишуканим французьким сніданком, то вам доведеться освоїти технологію варіння яєць-пашот. З використанням харчової плівки цей процес значно спрощується.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Невелику миску застелити харчовою плівкою, щоб кінці звисали. Плівку змастіть рослинною олією. Акуратно розбийте в ємність яйце, цілісність жовтка не повинна бути порушена.

2. Зберіть краю плівки, випустіть повітря з згортка і зав’яжіть їх.

3. У каструлі закип’ятіть воду і опустіть в неї згортки з яйцями. Варіть яйця 3 хвилини після закипання, білок повинен схопитися, стати білим і щільним.

4. Потім розгорніть плівку і вийміть яйця пашот.

5. Готові яйця посоліть і приправте за смаком і подавайте з зеленню і хлібом.

Приємного апетиту!

Швидкий і смачний рецепт яйця пашот у воді з оцтом

Як зварити яйце без шкарлупи, щоб воно не розтеклося і зберегло свою форму? Яйце необхідно опускати в дуже гарячу воду, тоді білок буде обволікати жовток, який всередині залишиться цілим і неушкодженим.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче яйце обов’язково повинно бути свіжим. Промийте його гарячою водою і розбийте в блюдце або миску.

2. У каструлі закип’ятіть воду, додайте оцет.

3. Воду розмішайте по колу, щоб утворилася воронка, піднесіть миску до поверхні води і опустіть яйце у воду.

4. Варіть яйце 2,5 хвилини.

5. Готове яйце перекладіть в ємність з холодною водою, щоб змити оцет.

6. Готове яйце пашот посоліть, приправте за смаком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Яйце пашот приготовлене в силіконовій формі

Яйце пашот – красиве та швидке рішення для сніданку. У класичному варіанті білок виходить злегка кремоподібним, а жовток – рідким. Приготовлені таким способом яйця без праці «освіжать» давно знайомі звичні вам страви.

Час готування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло рослинне – для змащування форм.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Візьміть свіжі курячі яйця і добре промийте їх гарячою водою.

2. Силіконові форми змастіть рослинною олією.

3. У кожну форму розбийте по яйцю.

4. Яйця посоліть і приправте за смаком. У сковороду налийте воду і помістіть в неї форми з яйцями.

5. Накрийте сковороду кришкою і включіть вогонь. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і варіть яйця протягом 2,5 хвилин.

6. Яйця пашот готові, вийміть їх з форм і подавайте на сніданок, наприклад, з сосисками або свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Дуже простий рецепт приготування яйця пашот в половнике

Яйце пашот приготувати набагато простіше, ніж здається на перший погляд. Щоб полегшити завдання, можна скористатися харчовою плівкою, силіконової формою або ополоником. Саме на останньому варіанті ми і зупинимося в цьому рецепті.

Час готування: 7 хв.

Час приготування: 7 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Ополоник змастіть рослинним маслом, акуратно розбийте в неї яйце. У каструлі закип’ятіть воду, додайте в неї оцет.

2. Ополоник опустіть в киплячу воду.

3. Потім потроху зачерпывайте воду з каструлі в ополоник.

4. Опустіть ополоник на дно і продовжуйте варити 2-2,5 хвилини в залежності від бажаного ступеня готовності жовтка.

5. Готове яйце пашот вийміть з ополоника і подавайте його на сніданок з підсмаженим хлібом і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Бутерброд з яйцем пашот і авокадо

Легкий у приготуванні, але в теж час ситний і поживний сніданок з яйцем пашот і авокадо. Цей бутерброд забезпечить організм білками, повільними вуглеводами та правильними жирами.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Хліб – 2 шматка.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. Застелити харчовою плівкою дві миски. Плівку змастіть рослинною олією і розбийте в ємності яйця.

2. Краї плівки зберіть та скріпіть, в пакунку не повинно залишитися повітря.

3. Мішечки з яйцями опустіть в киплячу воду і варіть 2,5 хвилини. Білок повинен схопитися і побіліти, після цього яйця вийміть з каструлі.

4. М’якоть авокадо розімніть виделкою і збризніть її лимонним соком, посоліть і приправте за смаком.

5. Отриману масу нанесіть на хліб.

6. Яйця пашот акуратно вийміть з плівки, помістіть їх на бутерброди, посоліть, приправте за смаком і посипте кунжутом.

Приємного апетиту!

Тост з яйцем пашот і лососем на сніданок

Оригінальна альтернатива яєчню, яку зазвичай готують на сніданок. Яйця пашот придумали варити у Франції, жоден традиційний сніданок не обходиться без них. Пропонуємо піти далі і приготувати смачні тости з лососем і яйцями пашот.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Лосось слабосоленої – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Хліб для тостів – 4 шматки.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло рослинне – 0,2 ч. л.

Процес приготування:

1. Миску застелити харчовою плівкою, змастіть її рослинним маслом, додайте сіль і мелений перець за смаком.

2. Потім акуратно розбийте яйце, зберіть краю плівки, випустіть повітря і зав’яжіть їх. Також вчините з усіма іншими яйцями.

3. Хліб обсмажте до золотистого кольору, змастіть його маслом.

4. Яйця варіть в киплячій воді 2 хвилини, потім остудіть.

5. Лосось наріжте тонкими пластинками, покладіть скибочки риби на тости. Зверху покладіть по одному яйцю пашот, смачний сніданок готовий.

Приємного апетиту!

Смачний і ситний бутерброд з яйцем пашот і сиром

Бутерброди з яйцем пашот, сиром і помідорами – це ситний і смачний сніданок, який зможе приготувати навіть людина, без будь-якого кулінарного досвіду. Виглядають такі бутерброди дуже привабливо і апетитно.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Багет – 2 скибочки.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ч. л.
  • Вода – 500 мл
  • Сир плавлений – 30-40 гр.
  • Салат – 1 шт.
  • Помідор – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Скибочки багета обсмажте до золотистої скоринки.

2. Змастіть хліб плавленим сиром.

3. Зверху покладіть по листу салату.

4. У каструлі закип’ятіть воду, додайте у воду оцет. Далі почніть перемішувати воду по колу, щоб утворилася воронка. У воронку опустите яйця і варіть їх 2,5 хвилини.

5. Яйця пашот вийміть з води за допомогою шумівки, трохи остудіть. На бутерброд покласти по часточці помідора і зверху викладіть яйця пашот. Приправте бутерброди за смаком і сніданок готовий.

Приємного апетиту!