Яйце пашот – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Способів приготування яєць величезного безліч. Але, напевно, самий цікавий спосіб, про який всі чули, але із-за боязні невдачі не пробували повторити – це яйця пашот. Ми підібрали 10 рецептів, за якими у вас все вийде.

Як приготувати яйце пашот в каструлі?

Класичний рецепт приготування яйця пашот. Це зварене некруто яйце з ніжним білком і рідким жовтком. Таке яйце прикрасить будь-яку страву.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати яйце пашот в домашніх умовах? Візьміть свіжі курячі яйця.
  2. Добре їх промийте щіткою під гарячою водою.
  3. Акуратно розбийте яйце в невелику миску, намагаючись не пошкодити цілісність жовтка.
  4. У каструлі закип’ятіть воду, додайте пару щіпок солі, потім зменшіть вогонь. Для приготування яєць достатньо, щоб температура води була 70-80 градусів. Піднесіть миску з яйцем максимально близько до поверхні води і перекиньте її у воду.
  5. Варіть яйце 2,5 хвилини. Потім помістіть яйце на серветку, щоб стекла вода.
  6. Яйця пашот можна подавати на сніданок з будь-якими овочами, кашами.

Приємного апетиту!