Як зварити рис – 10 рецептів розсипчастою рисовою каші в каструлі з фото

У цій статті ми розповімо, як зварити розсипчастий рис в каструлі. По кожному з запропонованих 10 рецептів рисова каша виходить зернятко до зернятка. Є таку кашу – одне задоволення.

Як зварити розсипчастий рис на гарнір?

Рисова каша часто використовується для гарніру до різних м’ясних страв і рибі. Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно дотримуватися кількох правил, а також правильно вибрати крупу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий 200 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло вершкове 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як правильно зварити рис? Крупу добре промийте холодною водою.
  2. Перекладіть рис в каструлю, влийте 2 склянки води.
  3. Додайте у воду сіль.
  4. Доведіть воду до кипіння, варіть 3-5 хвилин, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
  5. Варіть рис при мінімальному нагріві 25 хвилин, після цього залиште кашу ще на 15 хвилин під кришкою. У гарячу кашу додайте вершкове масло, перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Рис на воді в каструлі – правильні пропорції

Як варити рис, щоб він не пригорав, не виходив водянистим і не злипався – багато господині переймаються цими питаннями. Насправді це не дуже складна справа, досить просто звертати уваги на деякі дрібниці, описані в цьому рецепті.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис промийте кілька разів холодною водою.

2. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Додайте сіль.

3. У киплячу воду покладіть промитий рис. Варіть його на середньому вогні 10 хвилин.

4. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 7-10 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню, укутайте її і залиште на 10 хвилин.

5. Рис виходить красивим і розсипчастим.

Приємного апетиту!

Як зварити розсипчасту рисову кашу в мультиварці?

Якщо боїтеся зіпсувати кашу при варінні в каструлі, то скористайтеся мультиварка. Багато хто навіть називають цю техніку «кашеваркой». Рисова каша завжди виходить у неї густий, розсипчастою і ароматною.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Рис – 480 гр.
  • Вода – 960 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис можна взяти будь-якого виду: круглозерний або довгозерний.

2. Можна скористатися, для вимірювання інгредієнтів мірним стаканом, який присутній в комплекті з кожною моделлю мультиварки.

3. Рис промийте кілька разів проточною водою.

4. У чашу мультиварки викладіть рис і влийте воду. Відразу ж додайте сіль і вершкове масло.

5. У меню мультиварки виберіть режим «Каша», закрийте кришку мультиварки і дочекайтеся звукового сигналу про готовність рису. Рисову кашу подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як правильно бурий рис зварити в каструлі?

Бурий рис – рис збереженої в висівковій масі ніжно-коричневого кольору. Саме ця оболонка і надає рісу більшу корисність поряд із звичайним білим рисом. У цій статті ми розкриємо формулу приготування розсипчастого бурого рису.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • бурий Рис – 200 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Шафран – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для варіння рису.

2. Ретельно промийте рис в холодній воді і замочіть його на кілька годин.

3. Через 3-4 години рис слід ще раз промити. Покладіть рис в каструлю, влийте воду. Варіть рис на повільному вогні 40-50 хвилин.

4. Після цього додайте сіль, зіру і шафран, перемішайте, прикрийте каструлю кришкою і залиште кашу ще на 15-20 хвилин.

5. Бурий рис готовий, подавайте його на стіл зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Смачна рисова каша з пропареного рису

В цьому рецепті розглянемо рецепт приготування каші з пропареного рису. Пропарений рис готується швидше за попередньої термічної обробки до його розфасовки і постачання на прилавки магазинів.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Рис пропарений – 0,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

1. Рис переберіть і промийте.

2. Перекладіть рис в каструлю.

3. У каструлю налийте необхідну кількість води.

4. Поставте каструлю на плиту і включіть нагрівання. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і додайте сіль.

5. Продовжуйте варити рис 7-10 хвилин. Коли велика частина води википить, додайте вершкове масло і перемішайте кашу до його повного розчинення. Прикрийте каструлю кришкою.

6. Через 5-7 хвилин рисова каша буде готова.

Приємного апетиту!

Розсипчаста рисова каша з длиннозернового рису

Розсипчаста рисова каша – доступне блюдо на кожен день. Це може бути легкий сніданок з молочної каші або розсипчастий гарнір для м’ясних страв, риби або інших морепродуктів.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис дліннозерновой – 1 склянка
  • Вода – 3 л
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Рис промийте до тих пір, поки вода не стане прозорою.

2. У каструлю влийте 1,5 літра води. Поставте каструлю на вогонь, коли вода закипить, всипте сіль.

3. Після цього в каструлю всипте рис. Варіть рис 20-25 хвилин.

4. У чайник влийте 1,5-2 літра води, закип’ятіть її. Готовий рис відкиньте на друшляк і промийте його окропом з чайника.

5. Рис перекладіть назад в каструлю, додайте вершкове масло і перемішайте. смачна рисова каша готова.

Приємного апетиту!

Як зварити круглозерновой рис в каструлі на газовій плиті?

Рис – найбільш популярна крупа в світі. Вживання рисової каші сприятливо впливає на стан шкіри, волосся і нігтів. Круглий рис – ніжний сорт, крахмалистый, не розсипчастий, тому з нього краще готувати каші, суші або пудинги.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Рис круглозерновой – 2,5 склянки
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Горіх мускатний – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

1. Рис всипте в каструлю, залийте його окропом і залиште на 10 хвилин.

2. Через 10 хвилин злийте теплу воду і промийте рис проточною водою. Потім залийте рис свіжою водою так, щоб вона перевищувала рівень крупи на 2-2,5 сантиметра.

3. Додайте спеції: куркуму, паприку і мускатний горіх. Це додасть каші неповторний аромат і красивий колір.

4. Також влийте рослинне масло і сіль, перемішайте.

5. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте рис на середньому вогні 20-25 хвилин. Рисову кашу подавайте з овочами і зеленню.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий спосіб приготувати рис в мікрохвильовці

Якщо потрібно швидко і просто приготувати рисову кашу на гарнір, то можна скористатися мікрохвильовою піччю. Спосіб приготування, описаний в рецепті, максимально наближений до варінні на плиті, тому його не складно запам’ятати.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів.

2. Рис промийте кілька разів холодною водою. Потім перекладіть його у форму, додайте сіль і влийте воду.

3. Прикрийте форму кришкою і готуйте кашу в мікрохвильовій печі 10 хвилин.

4. Якщо ви хочете отримати сухий розсипчастий рис, то відправте його ще на 10 хвилин у мікрохвильовку.

5. Гарячий рис заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати солодку рисову кашу з родзинками?

Смачна солодка рисова каша з родзинками може стати відмінним сніданком для всієї родини, безсумнівно сподобається вона і дітям. Щоб зробити її по своєму смаку більш або менш густий, можна додати більше або менше молока.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Молоко – 550-600 мл
  • Вода – 250 мл
  • Родзинки – 75 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Цукор – 25 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Рис промити кілька разів в холодній воді, перекладіть в каструлю, додайте сіль і влийте воду, поставте на вогонь. Варіть рис на повільному вогні, поки не випарується вода, 5-7 хвилин.

2. Ізюм промийте в теплій воді і просушіть на паперових рушниках.

3. Коли води в каструлі майже не залишиться, додайте молоко, цукор і родзинки.

4. Доведіть молоко до кипіння і варіть до повної готовності рису, а потім залиште кашу під кришкою на 10 хвилин.

5. Рисову кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як зварити рис для суші та ролів в домашніх умовах?

Для приготування суші, готовий рис повинен бути липким, але не розвареним. Як правильно його приготувати, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Рис круглозерновой – 250 гр.
  • Вода – 275 мл
  • Оцет яблучний – 25 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Рис промийте і викладіть в каструлю з товстим дном.

2. Залийте рис водою.

3. Поставте каструлю на середній вогонь і накрийте кришкою. Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть рис 15 хвилин.

4. Приберіть каструлю з вогню, накрийте її рушником, зверху встановіть кришку і залиште рис ще на 15 хвилин.

5. Змішайте оцет, сіль і цукор.

6. В теплий рис влийте оцтову заправку і добре перемішайте.

7. Після цього рис остудіть і використовувати в приготуванні суші, ролів.

Приємного апетиту!