У цій статті ми розповімо, як зварити розсипчастий рис в каструлі. По кожному з запропонованих 10 рецептів рисова каша виходить зернятко до зернятка. Є таку кашу – одне задоволення.
Як зварити розсипчастий рис на гарнір?
Рисова каша часто використовується для гарніру до різних м’ясних страв і рибі. Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно дотримуватися кількох правил, а також правильно вибрати крупу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Рис білий 200 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Масло вершкове 30 гр.
Процес приготування:
- Як правильно зварити рис? Крупу добре промийте холодною водою.
- Перекладіть рис в каструлю, влийте 2 склянки води.
- Додайте у воду сіль.
- Доведіть воду до кипіння, варіть 3-5 хвилин, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
- Варіть рис при мінімальному нагріві 25 хвилин, після цього залиште кашу ще на 15 хвилин під кришкою. У гарячу кашу додайте вершкове масло, перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Рис на воді в каструлі – правильні пропорції
Як варити рис, щоб він не пригорав, не виходив водянистим і не злипався – багато господині переймаються цими питаннями. Насправді це не дуже складна справа, досить просто звертати уваги на деякі дрібниці, описані в цьому рецепті.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис промийте кілька разів холодною водою.
2. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Додайте сіль.
3. У киплячу воду покладіть промитий рис. Варіть його на середньому вогні 10 хвилин.
4. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 7-10 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню, укутайте її і залиште на 10 хвилин.
5. Рис виходить красивим і розсипчастим.
Приємного апетиту!
Як зварити розсипчасту рисову кашу в мультиварці?
Якщо боїтеся зіпсувати кашу при варінні в каструлі, то скористайтеся мультиварка. Багато хто навіть називають цю техніку «кашеваркой». Рисова каша завжди виходить у неї густий, розсипчастою і ароматною.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Рис – 480 гр.
- Вода – 960 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис можна взяти будь-якого виду: круглозерний або довгозерний.
2. Можна скористатися, для вимірювання інгредієнтів мірним стаканом, який присутній в комплекті з кожною моделлю мультиварки.
3. Рис промийте кілька разів проточною водою.
4. У чашу мультиварки викладіть рис і влийте воду. Відразу ж додайте сіль і вершкове масло.
5. У меню мультиварки виберіть режим «Каша», закрийте кришку мультиварки і дочекайтеся звукового сигналу про готовність рису. Рисову кашу подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як правильно бурий рис зварити в каструлі?
Бурий рис – рис збереженої в висівковій масі ніжно-коричневого кольору. Саме ця оболонка і надає рісу більшу корисність поряд із звичайним білим рисом. У цій статті ми розкриємо формулу приготування розсипчастого бурого рису.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- бурий Рис – 200 гр.
- Вода – 400 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Зіра – 1 ст. л.
- Шафран – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для варіння рису.
2. Ретельно промийте рис в холодній воді і замочіть його на кілька годин.
3. Через 3-4 години рис слід ще раз промити. Покладіть рис в каструлю, влийте воду. Варіть рис на повільному вогні 40-50 хвилин.
4. Після цього додайте сіль, зіру і шафран, перемішайте, прикрийте каструлю кришкою і залиште кашу ще на 15-20 хвилин.
5. Бурий рис готовий, подавайте його на стіл зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Смачна рисова каша з пропареного рису
В цьому рецепті розглянемо рецепт приготування каші з пропареного рису. Пропарений рис готується швидше за попередньої термічної обробки до його розфасовки і постачання на прилавки магазинів.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Рис пропарений – 0,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
1. Рис переберіть і промийте.
2. Перекладіть рис в каструлю.
3. У каструлю налийте необхідну кількість води.
4. Поставте каструлю на плиту і включіть нагрівання. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і додайте сіль.
5. Продовжуйте варити рис 7-10 хвилин. Коли велика частина води википить, додайте вершкове масло і перемішайте кашу до його повного розчинення. Прикрийте каструлю кришкою.
6. Через 5-7 хвилин рисова каша буде готова.
Приємного апетиту!
Розсипчаста рисова каша з длиннозернового рису
Розсипчаста рисова каша – доступне блюдо на кожен день. Це може бути легкий сніданок з молочної каші або розсипчастий гарнір для м’ясних страв, риби або інших морепродуктів.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис дліннозерновой – 1 склянка
- Вода – 3 л
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Рис промийте до тих пір, поки вода не стане прозорою.
2. У каструлю влийте 1,5 літра води. Поставте каструлю на вогонь, коли вода закипить, всипте сіль.
3. Після цього в каструлю всипте рис. Варіть рис 20-25 хвилин.
4. У чайник влийте 1,5-2 літра води, закип’ятіть її. Готовий рис відкиньте на друшляк і промийте його окропом з чайника.
5. Рис перекладіть назад в каструлю, додайте вершкове масло і перемішайте. смачна рисова каша готова.
Приємного апетиту!
Як зварити круглозерновой рис в каструлі на газовій плиті?
Рис – найбільш популярна крупа в світі. Вживання рисової каші сприятливо впливає на стан шкіри, волосся і нігтів. Круглий рис – ніжний сорт, крахмалистый, не розсипчастий, тому з нього краще готувати каші, суші або пудинги.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Рис круглозерновой – 2,5 склянки
- Куркума – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Горіх мускатний – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
1. Рис всипте в каструлю, залийте його окропом і залиште на 10 хвилин.
2. Через 10 хвилин злийте теплу воду і промийте рис проточною водою. Потім залийте рис свіжою водою так, щоб вона перевищувала рівень крупи на 2-2,5 сантиметра.
3. Додайте спеції: куркуму, паприку і мускатний горіх. Це додасть каші неповторний аромат і красивий колір.
4. Також влийте рослинне масло і сіль, перемішайте.
5. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте рис на середньому вогні 20-25 хвилин. Рисову кашу подавайте з овочами і зеленню.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий спосіб приготувати рис в мікрохвильовці
Якщо потрібно швидко і просто приготувати рисову кашу на гарнір, то можна скористатися мікрохвильовою піччю. Спосіб приготування, описаний в рецепті, максимально наближений до варінні на плиті, тому його не складно запам’ятати.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів.
2. Рис промийте кілька разів холодною водою. Потім перекладіть його у форму, додайте сіль і влийте воду.
3. Прикрийте форму кришкою і готуйте кашу в мікрохвильовій печі 10 хвилин.
4. Якщо ви хочете отримати сухий розсипчастий рис, то відправте його ще на 10 хвилин у мікрохвильовку.
5. Гарячий рис заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати солодку рисову кашу з родзинками?
Смачна солодка рисова каша з родзинками може стати відмінним сніданком для всієї родини, безсумнівно сподобається вона і дітям. Щоб зробити її по своєму смаку більш або менш густий, можна додати більше або менше молока.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 150 гр.
- Молоко – 550-600 мл
- Вода – 250 мл
- Родзинки – 75 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Цукор – 25 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Рис промити кілька разів в холодній воді, перекладіть в каструлю, додайте сіль і влийте воду, поставте на вогонь. Варіть рис на повільному вогні, поки не випарується вода, 5-7 хвилин.
2. Ізюм промийте в теплій воді і просушіть на паперових рушниках.
3. Коли води в каструлі майже не залишиться, додайте молоко, цукор і родзинки.
4. Доведіть молоко до кипіння і варіть до повної готовності рису, а потім залиште кашу під кришкою на 10 хвилин.
5. Рисову кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як зварити рис для суші та ролів в домашніх умовах?
Для приготування суші, готовий рис повинен бути липким, але не розвареним. Як правильно його приготувати, ми розповімо в нашому рецепті.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Рис круглозерновой – 250 гр.
- Вода – 275 мл
- Оцет яблучний – 25 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Рис промийте і викладіть в каструлю з товстим дном.
2. Залийте рис водою.
3. Поставте каструлю на середній вогонь і накрийте кришкою. Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть рис 15 хвилин.
4. Приберіть каструлю з вогню, накрийте її рушником, зверху встановіть кришку і залиште рис ще на 15 хвилин.
5. Змішайте оцет, сіль і цукор.
6. В теплий рис влийте оцтову заправку і добре перемішайте.
7. Після цього рис остудіть і використовувати в приготуванні суші, ролів.
Приємного апетиту!