Як зварити рис – 10 рецептів розсипчастою рисовою каші в каструлі з фото

У цій статті ми розповімо, як зварити розсипчастий рис в каструлі. По кожному з запропонованих 10 рецептів рисова каша виходить зернятко до зернятка. Є таку кашу – одне задоволення.

Як зварити розсипчастий рис на гарнір?

Рисова каша часто використовується для гарніру до різних м’ясних страв і рибі. Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно дотримуватися кількох правил, а також правильно вибрати крупу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий 200 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло вершкове 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як правильно зварити рис? Крупу добре промийте холодною водою.
  2. Перекладіть рис в каструлю, влийте 2 склянки води.
  3. Додайте у воду сіль.
  4. Доведіть воду до кипіння, варіть 3-5 хвилин, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
  5. Варіть рис при мінімальному нагріві 25 хвилин, після цього залиште кашу ще на 15 хвилин під кришкою. У гарячу кашу додайте вершкове масло, перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!