Куряча печінка в сметані з цибулею на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Куряча печінка — дуже цінний субпродукт. Завдяки великому вмісту заліза, вона здатна справиться з анемією. А така речовина, як гепарин, допоможе у профілактиці серцево-судинних захворювань та інфаркту міокарда. Баланс мікроелементів у ній допоможе поліпшити обмін речовин.

Куряча печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді

Куряча печінка в соусі з сметани з смаженою цибулею – це дуже легка у приготуванні, корисне і поживне гаряче блюдо. Курячу печінку дуже легко підготувати до термічній обробці, адже вам не доведеться вимочити її в молоці або воді, а також знімати плівку, що зробити не так легко.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча печінка 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Займіться підготовкою печінки. Якщо вона у вас заморожена, то попередньо розморозьте її в холодильнику. Хочеться відзначити, що при можливості все ж віддавайте перевагу охолодженої печінки, вона буде більш ніжною і смачною, ніж заморожена. Промийте курячу печінку, дайте стекти надлишків рідини. Потім видаліть прожилки жиру і поріжте печінка на невеликі шматками звичні для вас за розміром.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте. Нарізати цибулю краще маленькими кубиками або досить тонкими кільцями. Кільця після нарізки необхідно буде розібрати на сегменти. Розігрійте на сковороді олію, висипте на неї подрібнену цибулю. Обсмажуйте до бурштинового кольору.
  3. Обсмажену цибулю зніміть зі сковороди на окрему тарілку, а в сковороді обсмажте шматочки курячої печінки. За часом це займе близько 5 хвилин.
  4. Поверніть в сковороду обсмажену цибулю, додайте туди ж сметану, перемішайте і залиште гаситися на маленькому вогні, накривши кришкою. Через 15 хвилин всипте борошно, щоб загущатися соус. Так само посоліть і додайте чорний перець. Солити і додавати спеції краще в кінці термічної обробки, так як сіль додається в початок процесу приготування стимулює печінку віддати свій сік і зробить її жорсткою. Добре перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
  5. Куряча печінка в сметанному соусі з цибулею готова. Подавайте до столу з рисом, гречкою або картопляним пюре.

Приємного апетиту!