Куряча печінка в сметані з цибулею на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Куряча печінка — дуже цінний субпродукт. Завдяки великому вмісту заліза, вона здатна справиться з анемією. А така речовина, як гепарин, допоможе у профілактиці серцево-судинних захворювань та інфаркту міокарда. Баланс мікроелементів у ній допоможе поліпшити обмін речовин.

Куряча печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді

Куряча печінка в соусі з сметани з смаженою цибулею – це дуже легка у приготуванні, корисне і поживне гаряче блюдо. Курячу печінку дуже легко підготувати до термічній обробці, адже вам не доведеться вимочити її в молоці або воді, а також знімати плівку, що зробити не так легко.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча печінка 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Займіться підготовкою печінки. Якщо вона у вас заморожена, то попередньо розморозьте її в холодильнику. Хочеться відзначити, що при можливості все ж віддавайте перевагу охолодженої печінки, вона буде більш ніжною і смачною, ніж заморожена. Промийте курячу печінку, дайте стекти надлишків рідини. Потім видаліть прожилки жиру і поріжте печінка на невеликі шматками звичні для вас за розміром.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте. Нарізати цибулю краще маленькими кубиками або досить тонкими кільцями. Кільця після нарізки необхідно буде розібрати на сегменти. Розігрійте на сковороді олію, висипте на неї подрібнену цибулю. Обсмажуйте до бурштинового кольору.
  3. Обсмажену цибулю зніміть зі сковороди на окрему тарілку, а в сковороді обсмажте шматочки курячої печінки. За часом це займе близько 5 хвилин.
  4. Поверніть в сковороду обсмажену цибулю, додайте туди ж сметану, перемішайте і залиште гаситися на маленькому вогні, накривши кришкою. Через 15 хвилин всипте борошно, щоб загущатися соус. Так само посоліть і додайте чорний перець. Солити і додавати спеції краще в кінці термічної обробки, так як сіль додається в початок процесу приготування стимулює печінку віддати свій сік і зробить її жорсткою. Добре перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
  5. Куряча печінка в сметанному соусі з цибулею готова. Подавайте до столу з рисом, гречкою або картопляним пюре.

Приємного апетиту!

Соковита куряча печінка, тушкована в сметані з цибулею і морквою

Кращий друг курячої печінки – це ріпчасту цибулю, однак і моркву складе відмінну компанію цих інгредієнтів. Вони зроблять страву соковитою, разом зі спеціями додадуть приємний аромат і поліпшить смакові якості основного продукту.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка– 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сушена зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Очистіть і промийте цибулю. Розріжте його навпіл, а потім наріжте півкільцями.

2. Моркву очистіть (дуже зручно це робити спеціальної овочечисткою), промийте і натріть на тертці. Якщо під рукою є кухонний комбайн, можете скористатися ним.

3. Розігрійте на плиті сковороду, покладіть на неї шматок вершкового масла, а потім влийте рослинне масло. Коли олія нагріється і об’єднається, зменшіть вогонь, і відправте цибулю з морквою пассероваться на сковороду. Перемішайте овочі, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.

4. Поки овочі тушатся, займемося основним інгредієнтом. Якщо у вас печінка заморожена, то попередньо дайте їй розтанути природним шляхом. Не обливайте її гарячою водою, не розморожуйте в мікрохвильовці. Ви тільки зіпсуєте смакові якості готового продукту і зробите його жорстким. Печінка слід промити. Це зручно робити в друшляку, так як після промивання печінку можна залишити стікати в ньому ж. Так само можна перекласти печінку на паперові рушники, які вберуть надлишки вологи. Потім печінку наріжте шматками, видаляючи при цьому жирові прошарки.

5. Підготовлену печінку необхідно відправити до потушившимся за цей час овочам, попередньо звільнивши для неї місце в середині сковороди. Накрити кришкою і нагрівати на вогні хвилин 5. Потім перемішати і потримати на вогні ще 2-3 хвилини.

6. Додати до печінки з овочами спеції, сушену зелень (у даному випадку кріп) і сіль. Всипте борошно. Ретельно перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 5 хвилин.

7. Нам залишилося додати сметану і влити воду. Потім знову все перемішати і періодично помішуючи гасити поки соус не загусне. Накрити кришкою , вимкнути вогонь і залишити на плиті на 10 хвилин.

8. Готову страву можна подавати до столу. Така печінка ідеально поєднується з картопляним пюре. Для багатьох це спогад з дитинства.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт курячої печінки в сметані з цибулею і грибами

Пропонуємо дуже смачний і ситний рецепт тушкованої на сковороді курячої печінки. І без того смачний основний продукт збагатиться ароматом печериць і ріпчастої цибулі, а підлива зі сметаною, якій просочаться всі інгредієнти страви, зробить його надзвичайно соковитим і ніжним.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Куряча печінка– 0,5 кг
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Очистіть цибулю, обмийте його і наріжте на великі кубики (намагайтеся різати цибулю і часник на окремій обробній дошці з-за їх яскравого смаку та сильного аромату, від яких важко повністю позбудеться згодом).

2. Розігрійте сковороду, зменшіть вогонь і покладіть в неї масло вершкове (шматок розміром з волоський горіх). Коли масло розподілиться по сковороді, всипте цибулю і готуйте його до прозорості. Періодично перемішуйте.

3. Поки цибуля пассируется, підготуйте гриби. Якщо капелюшки у печериць великі, то бажано очистити їх, потім промити і нарізати на шматки.

4. Нарізані гриби відправляємо в сковороду до цибулі, збільшуємо вогонь і відразу ж накриваємо кришкою. Печериці при термічній обробці віддають багато соку, в цьому рецепті він необхідний нам для соусу. Тому, завдяки кришці, ми не дамо йому випаруватися.

5. Займіться печінкою. Якщо ви використовуєте заморожену печінку, то вона повинна бути заздалегідь розморожена в природних умовах (краще в холодильнику). Промийте її, дайте стекти, помістивши в друшляк. Наріжте на шматки, при цьому не забуваючи видаляти прошарку жиру.

6. Поки ви готували печінку, цибулю з грибами потушились і віддали потрібну кількість соку. Зніміть кришку, посуньте гриби з цибулею до країв сковороди, звільняючи центр для печінки.

7. Викладіть в звільнене простір печінку і знову закрийте кришкою. Тушкуйте в цілому хвилин 10, періодично помішуючи печінка в середині сковороди, не чіпаючи цибулю і гриби.

8. Потім всипте сіль, перець, додайте сметану і добре перемішайте. Якщо бачите, що соку грибів і цибулі недостатньо, то можете влити трохи кип’яченої води. Тушкуйте до готовності 25-30 хвилин.

9. Ось і готова куряча печінка з грибами і цибулею в сметанному соусі. Подавайте до столу з вашим улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Як приготувати курячу печінку зі сметаною, цибулею і часником?

Куряча печінка, приготована в тандемі зі сметаною, цибулею і часником виходить дуже ароматною. Вона сміливо може служити повноцінним стравою. Раджу запастися смачним хлібом або багетом, так як соус від печінки ви вымокаете до останньої краплі.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 35мин.

Порцій: 6.

Склад:

  • Куряча печінка– 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сметана – 300 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Свіжа зелень – за бажанням

Процес приготування:

1. Підготуйте всі основні інгредієнти. Очистіть часник і цибулю, промийте їх і подрібніть. Промийте печінку, обсушіть її, відкинувши на друшляк або виклавши на паперові рушники. В окремій ємності змішати пшеничне борошно, сіль і чорний перець за смаком.

2. Нагрійте сковороду і розтопіть в ній вершкове масло. Кожен шматочок печінки умочіть в суміш борошна та спецій і обсмажте в олії з двох боків до рум’яної скоринки. Не обсмажуйте одночасно велику кількість печінки, вона пустить сік і замість смаженої вийде тушкованою. Потім перекладіть на тарілку. Дуже зручно перевертати і переносити шматки печінки кухонними щипцями.

3. Коли буде обсмажена вся печінка, відправте на сковороду цибулю (якщо масла після обжарювання печінки зовсім не залишилося, то додайте трохи в сковороду). Обсмажте на середньому вогні хвилин 5. Після чого додайте часник і борошно зі спеціями, що залишилася після обвалювання печінки (буде достатньо додати 2 столові ложки борошна). Помішуючи, готуйте 4 хвилини. Прийшла пора сметани. Покладіть її в сковороду до цибулі з часником. Перемішайте, щоб сметана розійшлася.

4. Дайте масі закипіти і поверніть в неї печінка. Знову перемішайте, доведіть до кипіння і, помішуючи, готуйте буквально хвилину. Потім вимкніть плиту та потримайте печінку під кришкою ще 5 хвилин.

5. Сервіруйте готову печінка в сметанному соусі з часником і цибулею в глибоку тарілку, не шкодуйте соусу. При бажанні посипте свіжою зеленню (не забудьте її попередньо помити).

Приємного апетиту!

Ніжна куряча печінка в підливі з борошна, сметани та цибулі

Для багатьох куряча печінка з підливою – це спогад з дитинства. І готувала цю страву не кращий кулінар у вашому житті, ваша мама, а тітка кухар в дитячому садку. Приготуйте це просте блюдо і поверніться хоча б на час обіду в дитинство, коли трава була зеленішою, і дерева вище, і небо синє.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка– 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Олія – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Якщо у вас печінка заморожена, то попередньо розморозьте її природним шляхом, тобто в холодильнику або при кімнатній температурі, якщо в квартирі не дуже жарко. Але все ж, краще віддати перевагу охолодженої печінки. З неї страви виходять більш ніжними і соковитими. Промийте печінку, дайте обсохнути. Розріжте кожну річ на 3-4 шматка, вирізаючи при цьому жирові сегменти і перевіряючи на наявність жовчі, здатної зіпсувати смак всього страви.

2. Влийте в сковороду олію, нагріти і перекладіть в неї печінка.

3. Поки печінка обсмажується, займіться цибулею. Очистіть, промийте і наріжте на півкільця В цей час не забувайте перемішати печінка.

4. Як тільки вся печінка стане коричневого кольору, додайте до неї нарізану цибулю. Перемішайте для об’єднання.

5. Зачекайте хвилини 3 і влийте воду. Вона не повинна покривати всю печінку.

6. Потім всипте борошно і відразу ж інтенсивно перемішайте, щоб не встигли утворитися грудочки. Саме завдяки борошні підлива буде густий.

7. Як тільки перемішайте печінку після додавання борошна, введіть сметану і знову перемішуйте. В самому кінці страву солимо і додаємо перець. Чим пізніше ми введемо сіль, тим м’якше буде готовий продукт.

8. Куряча печінка з підливою готова. Щоб спогади з дитинства були яскравішими, на гарнір подайте картопляне пюре.

Приємного апетиту!

Печінка, тушкована в сметані з печерицями, цибулею і морквою

Основний секрет приготування печінки – це мінімальний час термічної обробки. Чим менше готуємо, тим смачніша страва отримуємо. Правильно обсмажена печінка буде смачною і ніжною, гриби додадуть їй дивовижний смак, а разом з цибулею і морквою забезпечать соковитість.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряча печінка– 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Печінку промиваємо, обсушуємо. Потім нарізаємо на 2-3 шматка, не забуваючи видаляти жирові прошарки.

2. Гриби очищаємо (при необхідності знімаємо шкірку з капелюшків), промиваємо та нарізаємо на невеликі шматки.

3. Очищаємо цибулю, промиваємо. Кожну цибулину нарізаємо на 4 частини, потім нарізаємо як на кільця.

4. Морква обмиваємо, чистимо за допомогою овочечистки. Нарізаємо на шматочки або тремо на тертку.

5. Розігріваємо олію на сковороді, відправляємо на неї моркву і цибулю. Помішуючи, підсмажити до м’якості. Потім додаємо печериці, перемішуємо і накриваємо кришкою. Готуємо 5-7 хвилин. Під накритою кришкою овочі і печериці віддадуть більше соку, необхідного для соусу.

6. Посипаємо гриби з овочами борошном. Перемішуємо і обсмажуємо разом буквально хвилину.

7. Відправляємо в сковороду підготовлену курячу печінку, сметану, гірчицю французьку, солимо і посипаємо чорним меленим перцем. Змішуємо всі інгредієнти, накриваємо сковороду кришкою і готуємо хвилин 5. Так як печінка нарізане на невеликі шматки, цього часу вистачить, щоб вона встигла приготуватися.

8. Ніжна печінка в сметані з печерицями, морквою і цибулею готова.

Приємного апетиту!