Картопля з фаршем у духовці – це дуже ситне та смачне кулінарне рішення для домашнього столу. Таку апетитну страву можна подавати до обіду чи вечері. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку із десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Запіканка з картоплі з фаршем у духовці
Запіканка з картоплі з фаршем у духовці порадують вас яскравим, насиченим смаком та апетитним виглядом. Можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для приготування цікавої домашньої страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля порей – 200 гр.
- Гарбуз – 100 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Сир – 70 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Бульйон – 120 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Паприка – 1 ч.л.
- Мускатний горіх – 1 ч.л.
- Чебрець – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати картоплю з фаршем у духовці? Подрібнюємо цибулю, гарбуз натираємо на тертці з великими зубчиками. Обсмажуємо продукти в сковороді на суміші вершкового та олії.
До овочів викладаємо м’ясний фарш, добре його перемішуємо і обсмажуємо близько 5-7 хвилин. Сюди відправляємо сухі спеції.
Далі в масу вливаємо бульйон, додаємо сметану, сіль та перець. Перемішуємо і гасимо ще 3 хвилини. Після заготівлі остудити і втручатися сюди одне яйце.
Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо її і розрізаємо на кружечки. Половину картоплі викладаємо рівним шаром у форму для запікання.
На картопляний шар викладаємо половину фаршу рівним шаром.
Повторюємо шари та відправляємо наші частування в розігріту до 180° духовку на 1 годину. За 15 хвилин до готовності поверхню запіканки посипаємо тертим сиром.
Запіканка з картоплі з фаршем у духовці готова. Можна подавати до столу!