Картопля з фаршем у духовці – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з фаршем у духовці – це дуже ситне та смачне кулінарне рішення для домашнього столу. Таку апетитну страву можна подавати до обіду чи вечері. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку із десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Запіканка з картоплі з фаршем у духовці

Запіканка з картоплі з фаршем у духовці порадують вас яскравим, насиченим смаком та апетитним виглядом. Можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для приготування цікавої домашньої страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля порей – 200 гр.
  • Гарбуз – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Бульйон – 120 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Мускатний горіх – 1 ч.л.
  • Чебрець – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати картоплю з фаршем у духовці? Подрібнюємо цибулю, гарбуз натираємо на тертці з великими зубчиками. Обсмажуємо продукти в сковороді на суміші вершкового та олії.

До овочів викладаємо м’ясний фарш, добре його перемішуємо і обсмажуємо близько 5-7 хвилин. Сюди відправляємо сухі спеції.

Далі в масу вливаємо бульйон, додаємо сметану, сіль та перець. Перемішуємо і гасимо ще 3 хвилини. Після заготівлі остудити і втручатися сюди одне яйце.

Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо її і розрізаємо на кружечки. Половину картоплі викладаємо рівним шаром у форму для запікання.

На картопляний шар викладаємо половину фаршу рівним шаром.

Повторюємо шари та відправляємо наші частування в розігріту до 180° духовку на 1 годину. За 15 хвилин до готовності поверхню запіканки посипаємо тертим сиром.

Запіканка з картоплі з фаршем у духовці готова. Можна подавати до столу!