Голубці в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Голубці – страва споконвічно російської кухні, яке не стало менш популярним і через 100 років, що й не дивно, адже продукти, використовувані для приготування, доступні і живильні: перекручене м’ясо, білий рис і пасеровані овочі. А готувати таку страву можна різними способами, наприклад: гасити в каструлі, запікати в духовій шафі і навіть томити в мультиварці.

Як приготувати голубці зі свіжої капусти в мультиварці?

Соковитий м’ясний фарш, відварений рис і овочі, обгорнені в зелений лист молодої капусти – це завжди дуже смачно, ароматно і дуже ситно. При використанні свіжої білокачанної капусти, голубці виходять максимально ніжними і ароматними.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Фарш м’ясний 600 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатна паста 60 мл
  • Бульйон 1 склянка
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Помідор 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Голубці в мультиварці приготувати дуже просто. Шматок обраного м’яса подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  2. 100 грам білого рису ретельно промиваємо під струменем води і засипаємо до фаршу, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем по своєму смаку – перемішуємо.
  3. Капусту повністю занурюємо в киплячу воду і відварюємо протягом 5 хвилин, до м’якості листя.
  4. Обережно виймаємо качан з окропу, даємо трохи часу охолонути і стекти надлишків вологи, вирізаємо качан.
  5. Знімаємо листочки і зрізаємо жорстку прожилку. У разі якщо всередині капуста залишається твердою, то відварюємо її ще раз.
  6. Дві столові ложки фаршу викладаємо на основу листа.
  7. Звертаємо капусту в рулет, підверніть всередину краю.
  8. Зовнішні краї листка звертаємо один до одного і формуємо остаточно заготовку.
  9. Повторюємо дану маніпуляцію з усіма іншими продуктами.
  10. Цибулину нарізаємо невеликими шматочками, моркву натираємо на тертці, а часник пропускаємо через прес.
  11. У чашу мультиварки розігріваємо олію, включаємо програму «Смаження» і обсмажуємо подрібнені овочі протягом 3-5 хвилин.
  12. До цибулі і моркви додаємо томатну пасту (можна використовувати заморожену).
  13. Помідор дрібно шаткуємо і також відправляємо в чашу.
  14. Посипаємо пасеровані овочі сіллю і перцем, перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
  15. Вимикаємо програму «Смаження» і викладаємо голубці на зажарку.
  16. Заливаємо заготовки склянкою бульйону (можна замінити водою).
  17. Запускаємо режим «Гасіння», а на таймері встановлюємо 40 хвилин.
  18. До столу подаємо в гарячому вигляді, за бажанням посипавши подрібненою зеленою цибулею і кропом. Приємного апетиту!