Сьомга у вершковому соусі – 7 рецептів в духовці на сковороді з фото покроково

Сьомга – це дуже корисна риба, в якій повно вітамінів. Завдяки вершкового соусу вона виходить ніжною і соковитою. Пропонуємо вам варіанти приготування в духовці на сковороді, з пастою, з сиром, з ікрою, у фользі та зі шпинатом.

Стейк з сьомги у вершковому соусі в духовці

Риба буде готуватися в соусі з вершків, яєчного жовтка, гірчиці, сушеного базиліка, розмарину, перцю, солі і петрушки. Вона запікається протягом 25 хвилин і виходить невероятно ніжною і смачною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сьомга 500 гр.
  • Вершки 300 мл
  • Жовток-3 шт.
  • Діжонська гірчиця 2 ч. л.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Розмарин 1 гілочка
  • Перець чорний мелений ⅔ ч. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати сьомгу у вершковому соусі? Беремо стейки з червоної риби і розрізаємо навпіл уздовж хребта. Зрізаємо шкіру і видаляємо кістки.
  2. Перекладаємо рибу у форму, в якій будемо запікати.
  3. З двох сторін посипаємо сьомгу сіллю і 1/3 ч. л. чорного меленого перцю.
  4. Приступаємо до приготування соусу. В окрему ємність виливаємо вершки.
  5. Відправляємо до них 3 жовтка.
  6. Далі додаємо 2 чайні ложки гірчиці.
  7. І в кінці всипаємо сушений базилік і іншу частину чорного меленого перцю.
  8. Беремо віночок і перемішуємо їм соус до отримання однорідної маси.
  9. Заливаємо цією сумішшю сьомгу і кладемо на неї гілочку розмарину для аромату.
  10. Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо рибу протягом 20-25 хвилин.
  11. Готову сьомгу перекладаємо на блюдо для подачі посипаємо нарізаною свіжої петрушкою і подаємо до столу з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Соковита сьомга у вершковому соусі на сковороді

Для приготування риби за цим рецептом знадобляться заморожені овочі, вершкове масло, борошно, вершки, оливкова олія, зелень і лимон. Для початку сьомга обсмажується на сковороді, а потім до неї додається соус на вершках. В якості гарніру виступає суміш з овочів.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе сьомги – 500 гр.
  • Суміш заморожених овочів – 400 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Зелень свіжа – 2 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо сьомгу. Добре промиваємо рибу під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Солимо і перчимо її за смаком. Відкладаємо в сторону. Тепер приступаємо до приготування гарніру. У нас в якості нього виступають заморожені овочі. Висипаємо їх у каструлю, додаємо трохи води і тушкуємо, поки вони не стануть м’якими. Додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою.

2. Далі готуємо вершковий соус. Беремо сотейник і розтоплюємо в ньому столову ложку вершкового масла. Поступово додаємо борошно, вершки і добре перемішуємо. Готуємо на повільному вогні приблизно 5 хвилин.

3. На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому філе сьомги з двох сторін по 2 хвилини. Можна додати перець і сіль безпосередньо в процесі обсмажування. Коли на рибі з’явиться рум’яна кірочка, зменшуємо вогонь.

4. У сотейник з соусом додаємо дрібно нарізану зелень. За бажанням можна додати часник. Видавлюємо з половини лимона сік і відправляємо його до соусу разом з перцем і сіллю. Заливаємо їм сьомгу і готуємо на маленькому вогні ще 10 хвилин.

5. Перекладаємо готову рибу на тарілку для подачі і кладемо поруч готові овочі. Ця страва також буде чудово поєднуватися з рисом або пюре. Зверху посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати пасту з сьомгою у вершковому соусі?

Для початку відварюється паста. Далі в сковороді змішуються вершки з крохмалем, потім до них відправляється сьомга. У кінці соус з рибою додається паста і зелень. У підсумку виходить ситне і дуже смачне блюдо.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 7 хв

Порції – 2.

Склад:

  • Вироби макаронні – 150 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сьомга – 100 гр.
  • Вершки 15% – 150 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлі кип’ятимо воду, додаємо сіль і засипаємо пасту. Час приготування виробів дивимося на упаковці. Ми використовували бантики, тому це зайняло приблизно 5-6 хвилин. Зливаємо воду і накриваємо каструлю кришкою, щоб паста не обвітрилася.

2. Розігріваємо сковороду, вливаємо туди вершки і засипаємо кукурудзяний крохмаль. Відразу ж все перемішуємо, поки вершки холодні, інакше утворюються грудки. Готуємо пару хвилин, не перестаючи помішувати. Повинна вийде трохи густа маса.

3. Сьомгу нарізаємо невеликими шматочками. У цьому рецепті ми використовуємо слабосолену рибу, але можна брати як свіжу, так і заморожену.

4. Відправляємо рибу до соусу і тушкуємо кілька хвилин, поки вона не приготується. Збільшуємо час приготування, якщо використовуємо свіжу або заморожену сьомгу.

5. Висипаємо в соус з сьомгою пасту, додаємо сіль, перець і інші приправи за смаком. Тушкуємо ще кілька хвилин, поки макаронні вироби повністю не приготуються і знімаємо з вогню.

6. Зелень промиваємо під холодною водою і посипаємо зверху готову страву.

7. Перекладаємо пасту з сьомгою в тарілку, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ніжна і м’яка сьомга у вершковому соусі з сиром

Спочатку риба маринується в спеціях і лимонному перці. Далі вона обсмажується разом з цибулею, потім вливаються вершки, додається сушений часник, сир і зелень. Виходить дуже смачне блюдо, яке буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сьомга – 300-400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець лимонний – 0.5 ч. л.
  • Часник сушений – 0.5 ч. л.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжу сьомгу нарізаємо на невеликі шматочки і переміщаємо в окрему ємність. Додаємо сіль, спеції для риби і лимонний перець. Все добре перемішуємо і даємо постояти хвилин 10-15.

2. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло разом з вершковим маслом і обсмажуємо на ньому цибулю, поки він не стане м’яким.

3. Далі відправляємо в сковороду сьомгу, перемішуємо і смажимо, поки риба не набуде світло-рожевий колір.

4. Тепер заливаємо все вершками, додаємо чорний перець, сушений часник і добре перемішуємо. Тушкуємо на невеликому вогні приблизно 3-4 хвилини, іноді помішуючи.

5. Твердий сир натираємо на крупній тертці, відправляємо до сьомзі, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і даємо страві постояти 5 хвилин.

6. Перекладаємо рибу на тарілку і посипаємо зверху нарізаною зеленню. Подаємо до столу з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну сьомгу в вершково-ікорному соусі?

По цьому рецепту виходить дуже ніжна і смачна риба. Для початку вона запікається в духовці разом з лаймом. У цей час готується соус з теплих вершків та ікри, яким поливається готова сьомга.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сьомга – 600 гр.
  • Лайм – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Вершки 20% – 300 мл

Процес приготування:

1. Лайм миємо й ріжемо на тонкі шматочки. Можна також використовувати лимон.

2. Стейки з сьомги викладаємо на фольгу, додаємо сіль і перець за смаком.

3. Зверху на рибу кладемо 2-3 скибочки лайма чи лимона.

4. Щільно загортаємо фольгу.

5. Відправляємо сьомгу у фользі в форму для випічки. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо рибу протягом 25-30 хвилин.

6. В цей час готуємо соус. Заливаємо вершки в сотейник, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Потім зменшуємо вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, поки вони не почнуть густіти. Залишаємо, поки вони трохи не охолонуть.

7. Перелити вершки в окрему ємність і додаємо в них ікру. Акуратно перемішуємо.

8. Дістаємо з духовки сьомгу, перекладаємо на тарілку і поливаємо зверху вершково-ікорним соусом. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Як смачно запекти сьомгу з вершками у фользі в духовці?

Риба нарізати порційно, до неї додаються вершки, а форма для запікання зверху накривається фольгою. Таким чином сьомга виходить ніжна, соковита і дуже смачна.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Сьомга – 1 кг
  • Вершки 10% – 130 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець – 2 гілочки.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Сьомгу добре промиваємо, нарізаємо на порційні шматочки і обсушуємо їх за допомогою паперового рушника.

2. Беремо форму для запікання, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо туди вийшло стейки з сьомги. Посипаємо рибу сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами. Знімаємо листя з гілочок чебрецю і також додаємо до риби. При бажанні можна натерти на рибу невелика кількість лимонної цедри.

3. Заливаємо сьомгу вершками. Краще всього використовувати саме вершки 10%, так як ця риба сама по собі досить жирна.

4. Накриваємо форму листом фольги і добре притискаємо її до бортикам, щоб вона щільно прилягала до них. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо в ній рибу приблизно 25 хвилин.

5. Дістаємо сьомгу з духовки і даємо їй постояти, не знімаючи фольгу, приблизно 5-10 хвилин.

6. Знімаємо фольгу і перекладаємо готову рибу на тарілку для подачі. Подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сьомги у вершковому соусі зі шпинатом

Для початку окремо риба запікається разом з сіллю, перцем і соком лайма чи лимона. Окремо готується соус з лука, часнику, шпинату і вершків, яким в кінці поливається готова сьомга.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сьомга – 500-700 гр.
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Лайм або лимон – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Стейки з сьомги викладаємо у форму для запікання, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Також збризкуємо її соком лайма чи лимона. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній рибу приблизно 25-30 хвилин.

2. Поки запікається риба, приступаємо до приготування соусу. Часник чистимо і дрібно нарізаємо.

3. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо кубиком.

4. Свіжий шпинат ретельно промиваємо під водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо.

5. На сковороді або сотейнику розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю з часником, поки вони не стануть м’якими.

6. Вливаємо туди вершки і періодично помішуємо, поки вони не стануть злегка густими.

7. Тепер додаємо туди шпинат, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

8. Додаємо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

9. За цей час повинна була приготуватися риба. Перекладаємо її з форми для запікання на тарілку і поливаємо зверху вершково-шпинатним соусом. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!