Сьомга у вершковому соусі – 7 рецептів в духовці на сковороді з фото покроково

Сьомга – це дуже корисна риба, в якій повно вітамінів. Завдяки вершкового соусу вона виходить ніжною і соковитою. Пропонуємо вам варіанти приготування в духовці на сковороді, з пастою, з сиром, з ікрою, у фользі та зі шпинатом.

Стейк з сьомги у вершковому соусі в духовці

Риба буде готуватися в соусі з вершків, яєчного жовтка, гірчиці, сушеного базиліка, розмарину, перцю, солі і петрушки. Вона запікається протягом 25 хвилин і виходить невероятно ніжною і смачною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сьомга 500 гр.
  • Вершки 300 мл
  • Жовток-3 шт.
  • Діжонська гірчиця 2 ч. л.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Розмарин 1 гілочка
  • Перець чорний мелений ⅔ ч. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати сьомгу у вершковому соусі? Беремо стейки з червоної риби і розрізаємо навпіл уздовж хребта. Зрізаємо шкіру і видаляємо кістки.
  2. Перекладаємо рибу у форму, в якій будемо запікати.
  3. З двох сторін посипаємо сьомгу сіллю і 1/3 ч. л. чорного меленого перцю.
  4. Приступаємо до приготування соусу. В окрему ємність виливаємо вершки.
  5. Відправляємо до них 3 жовтка.
  6. Далі додаємо 2 чайні ложки гірчиці.
  7. І в кінці всипаємо сушений базилік і іншу частину чорного меленого перцю.
  8. Беремо віночок і перемішуємо їм соус до отримання однорідної маси.
  9. Заливаємо цією сумішшю сьомгу і кладемо на неї гілочку розмарину для аромату.
  10. Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо рибу протягом 20-25 хвилин.
  11. Готову сьомгу перекладаємо на блюдо для подачі посипаємо нарізаною свіжої петрушкою і подаємо до столу з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!