Запіканка з рису – прекрасне блюдо, так як воно може бути як солодких, так і солоним. З цієї крупи та інших інгредієнтів виходить ситну вечерю або корисний сніданок, тому це блюдо порадує кожного. Таким чином, пропонуємо вам 8 варіантів приготування рисової запіканки.
Солодка рисова каша в духовці
відварений рис вливається молоко і все вариться на повільному вогні, поки каша не стане в’язкою. Далі туди додаються збиті з цукром яйця, все добре перемішується, перекладається форму і запікається 30 хвилин при 180оС. Виходить смачний і корисний сніданок або десерт.
Інгредієнти на
5 порц.
- Молоко коров’яче 350 мл
- Рис білий 200 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сухарі панірувальні 1 ст. л.
- Масло вершкове 1 ч. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати рисову запіканку в духовці? Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою, поки вона не стане прозорою.
- Далі заливаємо рис великою кількістю води, додаємо дрібку солі і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 10 хвилин до напівготовності. Потім відкидаємо рис через друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.
- Повертаємо рис в каструлю і ставимо на вогонь. Вливаємо туди молоко і доводимо до кипіння. Варимо кашу на середньому вогні, періодично помішуючи, поки вона не стане в’язкою. Потім знімаємо з вогню й даємо рису охолонути до кімнатної температури.
- В окрему ємність розбиваємо два яйця, додаємо до них цукор і збиваємо все міксером до утворення пишної маси. Вливаємо все до рисової каші і добре перемішуємо.
- Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Виливаємо туди молочно-рисову суміш і розрівнюємо її лопаткою. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо протягом 30 хвилин. Готової запіканці даємо трохи охолонути, після чого виймаємо її з форми, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу зі сметаною, варенням та іншими добавками. Приємного апетиту!

Рисова запіканка в духовці як у дитячому садку
відварений рис додається вершкове масло, родзинки і все заливається сумішшю молока з цукром і содою. Всі запікається до рум’яної скоринки 40 хвилин при 180оС і подається до столу зі згущеним молоком. Виходить дуже смачний та ніжний десерт.
Час готування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Рис – 2 склянки
- Молоко – 1 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ізюм – за смаком.
- Масло вершкове – 100-150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Сода – ¼ ч. л.
- Згущене молоко або цукрова пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Потім заливаємо крупу водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 7 хвилин. Далі відкидаємо рис через друшляк і залишаємо, поки не стече вся рідина.
2. Тепер до рису додаємо розм’якшене вершкове масло і все добре перемішуємо.
3. Слідом відправляємо родзинки, який попередньо промиваємо, і знову перемішуємо, поки він не розподілиться рівномірно по каші.
4. В окремій ємності змішуємо молоко з цукровим піском до однорідної маси і заливаємо крупу з родзинками, додаємо соду і ретельно перемішуємо.
5. Виливаємо все в круглу форму для запікання і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180оС на 40 хвилин, поки на поверхні не утвориться рум’яна кірочка.
6. Готової запіканці даємо трохи охолонути в духовці, після чого виймаємо її з форми і розрізаємо на порційні шматочки. Перед подачею присипаємо цукровою пудрою або поливаємо згущеним молоком. Приємного апетиту!
Сирна запіканка з рисовим борошном
Сир з яйцями і цукром пробиваються заглибним блендером. Потім туди засипається рисова мука і збивається ще раз. Всі запікається 30 хвилин при 180оС, поливається вишневим соусом і подається до столу. Виходить дуже смачна і ніжна запіканка.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Сир 5% – 700 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Борошно рисова – 30 гр.
- Цукор ванільний – 8 гр.
Для соусу:
- Вишня заморожена – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 7 гр.
Процес приготування:
1. В підходящу ємність відправляємо сир, розбиваємо туди три яйця і додаємо ванільний і звичайний цукор.
2. Тепер беремо занурювальний блендер і пробиваємо все до однорідної маси, поки шматочки сиру повністю не розітруться.
3. Далі засипаємо рисову борошно і знову все збиваємо блендером, поки борошно рівномірно не розподілиться по всій масі.
4. Беремо силіконову форму, виливаємо туди сирну масу і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180оС, на 30 хвилин. Час запікання збільшиться або зменшиться в залежності від розміру форми.
5. В цей час готуємо вишневий соус. Заморожені вишні перекладаємо в сотейник і прогріваємо їх на невеликому вогні.
6. Коли ягоди почнуть виділяти сік і з них піде пара, порційно додаємо кукурудзяний крохмаль, змішаний з цукром, постійно помішуючи. Доводимо все до кипіння і проварюємо соус на повільному вогні до загусання приблизно 30-60 секунд. Потім знімаємо з вогню й даємо соусу охолонути.
7. Запіканці даємо охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку і поливаємо готовим вишневим соусом. Розрізаємо десерт на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
ПП рисова запіканка в духовці
збиваються Міксером яйця з цукром, сметаною і сиром. Потім туди додається відварений рис, все добре перемішується і перекладається форму і запікається 30-40 хвилин. Готова запіканка змащують вершковим маслом, посипається корицею і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Сир – 450 гр.
- Рис відварний – 250 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 1-2 ст. л
- Цукор ванільний – за смаком.
- Кориця мелена – на смак.
Процес приготування:
1. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них ванільний цукор разом з звичайним цукром, і збиваємо все за допомогою міксера, до отримання пишної маси.
2. Далі додаємо в яєчну суміш сир і сметану. Все добре збиваємо на високій швидкості міксера, поки не розійдуться грудки сиру.
3. Тепер відправляємо в сирну масу рис, який ми попередньо відварюємо, і ретельно все перемішуємо ложкою.
4. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла і викладаємо туди сирно-рисову масу. Духовку розігріваємо до 180оС і запікаємо протягом 30-40 хвилин.
5. Готової запіканці даємо трохи охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку, змащуємо вершковим маслом і присипаємо меленою корицею. Далі розрізаємо на порційні шматочки, при бажанні поливаємо варенням, медом або сметаною і подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт рисової запіканки з родзинками
В молочну рисову кашу додаються збиті яйця, сметана і родзинки. Все ретельно перемішується, перекладається форму і запікається протягом 40 хвилин. Готова запіканка подається до столу з варенням або сметаною. Вона виходить ніжною і смачною.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Рис – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Вода питна – 1 склянка
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
1. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо його склянкою води і двома склянками молока. Потім додаємо ванільний цукор разом з звичайним, сіль і все перемішуємо.
2. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на невеликому нагріванні, поки каша не стане в’язкою. Можна також приготувати її в мультиварці на режимі «Молочна каша». Далі перекладаємо її в окрему ємність і даємо їй трохи охолонути.
3. В цей час збиваємо міксером яйця до пишної піни.
4. Заливаємо збитими яйцями рисову кашу, додаємо до неї сметану і промитий ізюм.
5. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси за допомогою ложки.
6. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо туди рисово-яєчну суміш. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо все протягом 40 хвилин, поки запіканка не підрум’яниться.
7. Готового десерту даємо трохи охолонути у формі, після чого перекладаємо його на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з варенням або сметаною і гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як приготувати рисову запіканку з сиром?
Відварений рис змішується з жовтком і майонезом, після чого всі перекладається у форму для запікання, посипається тертим сиром і поставити в духовку на півгодини. Виходить дуже смачна і проста запіканка, яка стане прекрасним вечерею.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Рис відварний – 2 склянки
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сир – 50 гр.
Процес приготування:
1. Якщо в холодильнику немає готового рису, то для початку промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. А потім відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на маленькому нагріванні до готовності. В підходящу ємність відправляємо відварений рис, додаємо до нього один яєчний жовток і столову ложку майонезу.
2. Все ретельно перемішуємо ложкою, поки не отримаємо однорідну масу.
3. На великій тертці натираємо сир. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла і починаємо викладати туди шарами рис з сиром, чергуючи їх.
4. Верхнім шаром має бути натертий сир, щоб зверху на запіканці утворилася рум’яна кірочка.
5. Розігріваємо духовку до 180оС і ставимо туди форму з рисом і сиром приблизно на півгодини. Готову запіканку відразу ж розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу в якості гарніру разом з основним блюдом і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Запіканка з рисовим молочної каші
В подрібнену молочну кашу додаються збиті яйця, родзинки і манна крупа. Далі все перекладається у форму, змащену маслом, і запікається протягом 40 хвилин при 180 градусах. Виходить дуже смачний і ситний сніданок.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Каша рисова молочна – 400 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крупа манна – 2-3 ст. л.
- Ізюм – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку перекладаємо готову молочну рисову кашу в чашу блендера і подрібнюємо її, поки рис не стане схожим на пюре.
2. В окрему ємність розбиваємо два яйця збиваємо їх виделкою, після чого перелити їх до рисової каші і добре перемішуємо.
3. Родзинки ретельно промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо його в підходящу ємність, заливаємо крутим окропом і відразу ж віджимаємо.
4. Відправляємо родзинки в каші разом з манною крупою. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Тепер беремо форму для запікання і змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла.
5. Викладаємо туди рисову масу, розрівнюємо її лопаткою і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180оС, приблизно на 40 хвилин.
6. За цей час запіканка повинна злегка підрум’янитися. Дістаємо її з духовки і даємо трохи охолонути.
7. Далі розрізаємо на порційні шматочки, перекладаємо в тарілку, поливаємо улюбленим варенням і подаємо до столу з чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!
Смачна та ситна рисова запіканка з куркою
У форму для запікання викладається відварений рис з дрібно нарізаною курячим філе. Зверху викладається зажарка з лука з морквою, все заливається сумішшю сметани з яйцем і запікається протягом години при 160 градусах. Виходить смачний і ситний вечеря.
Час готування: 1 ч. 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Рис – 80 гр.
- Вода – 1,5 склянки — для каші.
- Філе куряче – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Вода – 30 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його маленькими шматочками. Можна також пропустити його через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
2. Промитий рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, після чого промиваємо під проточною водою.
3. Тепер беремо невелику форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо туди рис. Зверху кладемо подрібнене куряче філе і злегка солимо його.
4. Далі готуємо зажарку. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими шматочками, а моркву натираємо на тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, відправляємо туди овочі і підливаємо трохи гарячої води. Тушкуємо все приблизно 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
5. Викладаємо готову зажарку зверху на куряче філе.
6. Тепер готуємо заливку. У невелику ємність перекладаємо нежирну сметану, розбиваємо до неї яйце, додаємо дрібку солі і все ретельно збиваємо виделкою до отримання однорідної маси.
7. Заливаємо цією сумішшю курку з рисом і овочами.
8. Духовку розігріваємо до 160со і відправляємо туди форму приблизно на годину. Зверху все має добре зарум’яниться.
9. Готову запіканку розрізаємо на порційні шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу з нежирної сметаною і свіжими овочами. Приємного апетиту!