Рисова запіканка – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Запіканка з рису – прекрасне блюдо, так як воно може бути як солодких, так і солоним. З цієї крупи та інших інгредієнтів виходить ситну вечерю або корисний сніданок, тому це блюдо порадує кожного. Таким чином, пропонуємо вам 8 варіантів приготування рисової запіканки.

Солодка рисова каша в духовці

відварений рис вливається молоко і все вариться на повільному вогні, поки каша не стане в’язкою. Далі туди додаються збиті з цукром яйця, все добре перемішується, перекладається форму і запікається 30 хвилин при 180оС. Виходить смачний і корисний сніданок або десерт.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Молоко коров’яче 350 мл
  • Рис білий 200 гр.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухарі панірувальні 1 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ч. л.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати рисову запіканку в духовці? Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою, поки вона не стане прозорою.
  2. Далі заливаємо рис великою кількістю води, додаємо дрібку солі і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 10 хвилин до напівготовності. Потім відкидаємо рис через друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.
  3. Повертаємо рис в каструлю і ставимо на вогонь. Вливаємо туди молоко і доводимо до кипіння. Варимо кашу на середньому вогні, періодично помішуючи, поки вона не стане в’язкою. Потім знімаємо з вогню й даємо рису охолонути до кімнатної температури.
  4. В окрему ємність розбиваємо два яйця, додаємо до них цукор і збиваємо все міксером до утворення пишної маси. Вливаємо все до рисової каші і добре перемішуємо.
  5. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Виливаємо туди молочно-рисову суміш і розрівнюємо її лопаткою. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо протягом 30 хвилин. Готової запіканці даємо трохи охолонути, після чого виймаємо її з форми, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу зі сметаною, варенням та іншими добавками. Приємного апетиту!

Рисова запіканка в духовці як у дитячому садку

відварений рис додається вершкове масло, родзинки і все заливається сумішшю молока з цукром і содою. Всі запікається до рум’яної скоринки 40 хвилин при 180оС і подається до столу зі згущеним молоком. Виходить дуже смачний та ніжний десерт.

Час готування: 1 год 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Рис – 2 склянки
  • Молоко – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ізюм – за смаком.
  • Масло вершкове – 100-150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Згущене молоко або цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Потім заливаємо крупу водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 7 хвилин. Далі відкидаємо рис через друшляк і залишаємо, поки не стече вся рідина.

2. Тепер до рису додаємо розм’якшене вершкове масло і все добре перемішуємо.

3. Слідом відправляємо родзинки, який попередньо промиваємо, і знову перемішуємо, поки він не розподілиться рівномірно по каші.

4. В окремій ємності змішуємо молоко з цукровим піском до однорідної маси і заливаємо крупу з родзинками, додаємо соду і ретельно перемішуємо.

5. Виливаємо все в круглу форму для запікання і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180оС на 40 хвилин, поки на поверхні не утвориться рум’яна кірочка.

6. Готової запіканці даємо трохи охолонути в духовці, після чого виймаємо її з форми і розрізаємо на порційні шматочки. Перед подачею присипаємо цукровою пудрою або поливаємо згущеним молоком. Приємного апетиту!

Сирна запіканка з рисовим борошном

Сир з яйцями і цукром пробиваються заглибним блендером. Потім туди засипається рисова мука і збивається ще раз. Всі запікається 30 хвилин при 180оС, поливається вишневим соусом і подається до столу. Виходить дуже смачна і ніжна запіканка.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Сир 5% – 700 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Борошно рисова – 30 гр.
  • Цукор ванільний – 8 гр.

Для соусу:

  • Вишня заморожена – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 7 гр.

Процес приготування:

1. В підходящу ємність відправляємо сир, розбиваємо туди три яйця і додаємо ванільний і звичайний цукор.

2. Тепер беремо занурювальний блендер і пробиваємо все до однорідної маси, поки шматочки сиру повністю не розітруться.

3. Далі засипаємо рисову борошно і знову все збиваємо блендером, поки борошно рівномірно не розподілиться по всій масі.

4. Беремо силіконову форму, виливаємо туди сирну масу і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180оС, на 30 хвилин. Час запікання збільшиться або зменшиться в залежності від розміру форми.

5. В цей час готуємо вишневий соус. Заморожені вишні перекладаємо в сотейник і прогріваємо їх на невеликому вогні.

6. Коли ягоди почнуть виділяти сік і з них піде пара, порційно додаємо кукурудзяний крохмаль, змішаний з цукром, постійно помішуючи. Доводимо все до кипіння і проварюємо соус на повільному вогні до загусання приблизно 30-60 секунд. Потім знімаємо з вогню й даємо соусу охолонути.

7. Запіканці даємо охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку і поливаємо готовим вишневим соусом. Розрізаємо десерт на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

ПП рисова запіканка в духовці

збиваються Міксером яйця з цукром, сметаною і сиром. Потім туди додається відварений рис, все добре перемішується і перекладається форму і запікається 30-40 хвилин. Готова запіканка змащують вершковим маслом, посипається корицею і подається до столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сир – 450 гр.
  • Рис відварний – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 1-2 ст. л
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них ванільний цукор разом з звичайним цукром, і збиваємо все за допомогою міксера, до отримання пишної маси.

2. Далі додаємо в яєчну суміш сир і сметану. Все добре збиваємо на високій швидкості міксера, поки не розійдуться грудки сиру.

3. Тепер відправляємо в сирну масу рис, який ми попередньо відварюємо, і ретельно все перемішуємо ложкою.

4. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла і викладаємо туди сирно-рисову масу. Духовку розігріваємо до 180оС і запікаємо протягом 30-40 хвилин.

5. Готової запіканці даємо трохи охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку, змащуємо вершковим маслом і присипаємо меленою корицею. Далі розрізаємо на порційні шматочки, при бажанні поливаємо варенням, медом або сметаною і подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт рисової запіканки з родзинками

В молочну рисову кашу додаються збиті яйця, сметана і родзинки. Все ретельно перемішується, перекладається форму і запікається протягом 40 хвилин. Готова запіканка подається до столу з варенням або сметаною. Вона виходить ніжною і смачною.

Час готування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода питна – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

1. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо його склянкою води і двома склянками молока. Потім додаємо ванільний цукор разом з звичайним, сіль і все перемішуємо.

2. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на невеликому нагріванні, поки каша не стане в’язкою. Можна також приготувати її в мультиварці на режимі «Молочна каша». Далі перекладаємо її в окрему ємність і даємо їй трохи охолонути.

3. В цей час збиваємо міксером яйця до пишної піни.

4. Заливаємо збитими яйцями рисову кашу, додаємо до неї сметану і промитий ізюм.

5. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси за допомогою ложки.

6. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо туди рисово-яєчну суміш. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо все протягом 40 хвилин, поки запіканка не підрум’яниться.

7. Готового десерту даємо трохи охолонути у формі, після чого перекладаємо його на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з варенням або сметаною і гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Як приготувати рисову запіканку з сиром?

Відварений рис змішується з жовтком і майонезом, після чого всі перекладається у форму для запікання, посипається тертим сиром і поставити в духовку на півгодини. Виходить дуже смачна і проста запіканка, яка стане прекрасним вечерею.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Рис відварний – 2 склянки
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир – 50 гр.

Процес приготування:

1. Якщо в холодильнику немає готового рису, то для початку промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. А потім відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на маленькому нагріванні до готовності. В підходящу ємність відправляємо відварений рис, додаємо до нього один яєчний жовток і столову ложку майонезу.

2. Все ретельно перемішуємо ложкою, поки не отримаємо однорідну масу.

3. На великій тертці натираємо сир. Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла і починаємо викладати туди шарами рис з сиром, чергуючи їх.

4. Верхнім шаром має бути натертий сир, щоб зверху на запіканці утворилася рум’яна кірочка.

5. Розігріваємо духовку до 180оС і ставимо туди форму з рисом і сиром приблизно на півгодини. Готову запіканку відразу ж розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу в якості гарніру разом з основним блюдом і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Запіканка з рисовим молочної каші

В подрібнену молочну кашу додаються збиті яйця, родзинки і манна крупа. Далі все перекладається у форму, змащену маслом, і запікається протягом 40 хвилин при 180 градусах. Виходить дуже смачний і ситний сніданок.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Каша рисова молочна – 400 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Крупа манна – 2-3 ст. л.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку перекладаємо готову молочну рисову кашу в чашу блендера і подрібнюємо її, поки рис не стане схожим на пюре.

2. В окрему ємність розбиваємо два яйця збиваємо їх виделкою, після чого перелити їх до рисової каші і добре перемішуємо.

3. Родзинки ретельно промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо його в підходящу ємність, заливаємо крутим окропом і відразу ж віджимаємо.

4. Відправляємо родзинки в каші разом з манною крупою. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Тепер беремо форму для запікання і змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла.

5. Викладаємо туди рисову масу, розрівнюємо її лопаткою і відправляємо в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180оС, приблизно на 40 хвилин.

6. За цей час запіканка повинна злегка підрум’янитися. Дістаємо її з духовки і даємо трохи охолонути.

7. Далі розрізаємо на порційні шматочки, перекладаємо в тарілку, поливаємо улюбленим варенням і подаємо до столу з чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!

Смачна та ситна рисова запіканка з куркою

У форму для запікання викладається відварений рис з дрібно нарізаною курячим філе. Зверху викладається зажарка з лука з морквою, все заливається сумішшю сметани з яйцем і запікається протягом години при 160 градусах. Виходить смачний і ситний вечеря.

Час готування: 1 ч. 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис – 80 гр.
  • Вода – 1,5 склянки — для каші.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Вода – 30 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його маленькими шматочками. Можна також пропустити його через м’ясорубку або подрібнити в блендері.

2. Промитий рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, після чого промиваємо під проточною водою.

3. Тепер беремо невелику форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо туди рис. Зверху кладемо подрібнене куряче філе і злегка солимо його.

4. Далі готуємо зажарку. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими шматочками, а моркву натираємо на тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, відправляємо туди овочі і підливаємо трохи гарячої води. Тушкуємо все приблизно 3-4 хвилини, періодично помішуючи.

5. Викладаємо готову зажарку зверху на куряче філе.

6. Тепер готуємо заливку. У невелику ємність перекладаємо нежирну сметану, розбиваємо до неї яйце, додаємо дрібку солі і все ретельно збиваємо виделкою до отримання однорідної маси.

7. Заливаємо цією сумішшю курку з рисом і овочами.

8. Духовку розігріваємо до 160со і відправляємо туди форму приблизно на годину. Зверху все має добре зарум’яниться.

9. Готову запіканку розрізаємо на порційні шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу з нежирної сметаною і свіжими овочами. Приємного апетиту!