Ньоккі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Що взагалі представляють ці загадкові «ньоккі»? Всім нам ще з дитинства знайомі самі звичайні картопляні або борошняні галушки, так от ньоккі – це італійська версія цього звичного страви. Готуються вони з картопляного пюре з різними добавками за типом яєць, борошна, сиру, грибів і навіть морепродуктів, а подаються з найрізноманітнішими соусами, починаючи вершковим і закінчуючи тартаром.

Картопляні ньоккі в домашніх умовах

Приготуємо оригінальний і ефектний гарнір з найпростіших продуктів, які напевно є у кожної господині під рукою: картопля, яйця, трохи пшеничного борошна і менше години вільного часу.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Картопля 900 гр. відварного
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 200 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні картопляні ньоккі в домашніх умовах? Картоплю попередньо відварюємо, зливаємо воду і охолодити. Далі, робимо пюре, будь-яким зручним для вас способом.
  2. В отриману масу додаємо 2 яйця.
  3. Поступово починаємо вводити пшеничне борошно до консистенції, що нагадує м’яке тісто (в залежності від разваренности картоплі, може знадобитися більше або менше кількість).
  4. Замішуємо «тісто».
  5. Ділимо масу на «ковбаски» і нарізаємо невеликими частинами – ньоккі. За бажанням, робимо хаотичну рельєфність за допомогою всіляких форм.
  6. Заготовки занурюємо в киплячу підсолену воду з зеленню і відварюємо на помірному вогні до того моменту, поки італійські галушки не спливуть на поверхню.
  7. До столу подаємо з будь-яким м’ясом і заправляємо шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!