Соковиті, яскраві і апетитні гарбузові оладки сподобаються дорослим і дітям. Таке блюдо підійде для сніданку і полудня, завдяки солодощі гарбуза їх можна готувати без додавання цукру. 10 рецептів, зібраних в нашій статті вам допоможуть у приготуванні цієї страви.
Смачні оладки з гарбуза на сковороді
Чудова ідея для смачного і ситного сніданку – гарбузові оладки. Хоч гарбуз вважається дешевим овочем, але смак у неї чудовий і порадує навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Гарбуз 200 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Кефір 250 мл
- Розпушувач ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Борошно 8 ст. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати найсмачніші оладки з гарбуза на сковороді? Гарбуз помийте, очистіть від насіння, зріжте шкірку.
- М’якоть гарбуза натерти на тертці.
- Замісіть тісто для оладок. У мисці змішайте гарбуз, кефір, яйце, сіль, борошно і розпушувач для тіста.
- Смажте оладки на сковороді на помірному вогні з обох сторін.
- Подавайте готові оладки з сирною масою, сметаною або медом.
Приємного апетиту!
Швидкі і смачні оладки з гарбуза на кефірі
Важко уявити, як давно страви з гарбуза з’явилися в російської кухні. Гарбуз – універсальний овоч, його можна варити, тушкувати, смажити або піч. Оладки – одна з найлегших і поживних страв, які можна приготувати з гарбуза.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кефір 3,2 % – 125 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. З гарбуза зріжте шкірку і очистіть її від насіння. М’якоть натріть на тертці.
2. Борошно просійте через сито. В окремій мисці збийте яйця з цукром і сіллю, потім влийте кефір, перемішайте.
3. До яєчної маси додайте просіяне борошно, добре перемішайте.
4. У тісто додайте гарбузову м’якоть, змішайте.
5. Поставте сковорідку на середній вогонь, влийте рослинне масло. Викладайте на розігріту сковорідку тісто і формуйте округлі оладки.
6. Смажте оладки з обох боків до рум’яного кольору.
7. Подавайте оладки в гарячому вигляді зі сметаною або іншим соусом по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні оладки з гарбуза і кабачків?
Овочеві оладки – швидке рішення для будь-якого прийому їжі. Для приготування таких оладок відмінно підходить гарбуз і кабачки. Найчастіше їх смажать на сковороді і подають зі сметаною.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 300 гр.
- Кабачки – 400 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Зіра – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Кабачки і гарбуз промийте, зріжте шкірку, м’якоть наріжте кубиками. У блендері перетріть до стану пюре кабачки, гарбуз, часник і зіру.
2. В овочеву масу вбийте яйця, додайте сіль і просіяне борошно.
3. Тісто добре перемішайте.
4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте тісто, формуйте округлі оладки.
5. Смажте оладки на помірному вогні з обох сторін.
6. Подавайте гарбузово-кабачкові оладки на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування оладок з гарбуза і яблук
Оладки можна віднести до десертних страв. Зазвичай їх подають до чаю з варенням або медом. Ми пропонуємо вам скуштувати неймовірно смачний і корисний варіант оладок з гарбуза і яблук.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1-2.
Склад:
- Яблука – 200 гр.
- Гарбуз – 300 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння, м’якоть натріть на крупній тертці.
2. З яблук також зріжте шкірку і видаліть насіння, натріть їх на тертці.
3. До яблук і гарбуза додайте цукор і яйця, добре перемішайте.
4. Потім всипте просіяне борошно, вимісити тісто.
5. Смажте оладки на розігрітій сковороді на середньому вогні з обох сторін.
6. Оладки з гарбуза і яблук можна подавати на стіл в гарячому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Як спекти гарбузові оладки в духовці?
Смачні оладки з гарбуза можна не тільки посмажити, але і запекти в духовці. Страва вийде низькокалорійним, але не менш смачним. Також це більш зручно і швидко, вам не треба стояти біля плити і стежити за тим, щоб оладки не пригоріли.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Йогурт натуральний – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1-2 ч. л.
Процес приготування:
1. М’якоть гарбуза натерти на крупній тертці і перекладіть її на дрібне сито, щоб стекла рідина.
2. До подрібненої гарбузі додайте яйця, просіяне борошно, натуральний йогурт, цукор і соду. Всі інгредієнти добре перемішайте. Тісто для оладок залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.
3. Деко застеліть пергаментом, змастіть його маслом. Столовою ложкою викладіть тісто на деко на невеликій відстані один від одного.
4. Готуйте оладки в духовці при 190 градусах 15 хвилин. Потім дістаньте деко, переверніть оладки на іншу сторону і запікайте ще 10 хвилин.
5. Подавайте оладки на стіл з варенням, сметаною або згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Пісні оладки з гарбуза без яєць
Ділимося з вами чудовою ідеєю страви для пісного меню. Всім відомо, що гарбуз дуже цінний за своїми властивостями овоч, тому рекомендується включати страви з нього в свій раціон харчування.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Гарбуз – 250 гр.
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Цукати апельсинові – 10 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вівсяні пластівці подрібніть за допомогою блендера.
2. Гарбуз наріжте кубиками, відваріть її протягом 10-15 хвилин і відміряйте 250 грам.
3. До гарбузі додайте апельсинові цукати і перетріть ці інгредієнти блендером.
4. Отриману вівсяну муку змішайте з цукром і розпушувачем для тесту.
5. Потім додайте гарбузову масу і перемішайте.
6. Оладки можна обсмажити без масла на сковороді з антипригарним покриттям або звичайної з використанням олії. Готові пісні оладки посипте меленою корицею і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт оладок з гарбуза з манкою
Гарбузові оладки з манкою виходять більш пишними і м’якими, а їх яскравий колір і аромат приведе в захват ваших домочадців. Готувати оладки зовсім нескладно, але необхідно дати трохи часу тісту, щоб манка набухла.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 500 гр.
- Манка – 5 ст. л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Гарбуз очистіть від насіння і шкірки, м’якоть натріть на тертці.
2. До гарбузової маси додайте яйця, манку, просіяне борошно, сіль, цукор і розпушувач для тіста. Добре перемішайте інгредієнти і залиште тісто на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
3. Поставте сковороду на вогонь, влийте трохи рослинного масла.
4. Смажте оладки на помірному вогні з обох боків до рум’яного кольору.
5. Подавайте гарбузові оладки в теплому вигляді до чаю на сніданок.
Приємного апетиту!
Гарбузові оладки з сиром і часником
Ще один рецепт смачних гарбузових оладок, однак у цей раз страва не буде солодким. Гарбуз є універсальним овочем, тому навіть у поєднанні з часником і сиром виходять чудові по смаку страви.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Гарбуз – 500 гр.
- Картопля – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Гарбуз і картоплю очистіть і натріть на крупній тертці, потім відіжміть овочі від зайвої вологи. Сир натріть на тертці, зелень дрібно наріжте, часник пропустіть через прес.
2. Додати в овочеву масу яйця, сіль і спеції, добре перемішайте.
3. На добре розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть тісто у формі круглих коржів. Смажте оладки з одного боку на помірному вогні під кришкою протягом 5 хвилин.
4. Потім переверніть оладки і готуйте ще 3-4 хвилини з іншого боку.
5. Подавати оладки краще всього в гарячому вигляді зі сметаною.
Приємного апетиту!
Як спекти смачні оладки з гарбуза з сиром?
Сир і гарбуз – ідеальні інгредієнти для оладок. В цьому блюді поєднується чудовий смак і користь для організму. Такими оладки можна ситно нагодувати сім’ю на сніданок.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Сир – 400 гр.
- Борошно – 1-1,5 склянки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 6-8 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сода харчова – 0,25 ч. л.
- Оцет столовий – для гасіння соди.
Процес приготування:
1. Гарбуз очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Протушкувати гарбуз з половиною цукру протягом 1-2 хвилин на помірному вогні.
2. Сир розітріть з яйцями, сіллю і цукром.
3. Потім змішайте гарбуз і сирну масу за допомогою блендера.
4. У тісто додайте просіяне борошно і гашену соду, добре перемішайте.
5. Смажте оладки на помірному вогні на рослинній олії з обох сторін. Подавайте оладки зі сметаною або збитими вершками.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт оладок з замороженої гарбуза
Гарбуз відмінно зберігається всю зиму в морозилці і не втрачає своїх корисних властивостей. Такий продукт однаково добре підходить для приготування супів, рагу або оладок. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачні гарбузові оладки із замороженого овоча.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 400-500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Борошно – 1 склянка
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Гарбуз заздалегідь дістаньте з морозилки, щоб вона розморозилася. Потім натріть її на тертці. Додайте до гарбузі цукор і залиште на пару хвилин.
2. Далі додайте яйця, перемішайте.
3. Потім просіяти борошно прямо в миску, ще раз добре перемішайте.
4. Розігрійте сковороду, влийте олію і смажте гарбузові оладки з обох сторін на помірному вогні.
5. Готові оладки подавайте в гарячому вигляді зі сметаною.
Приємного апетиту!