Кільця кальмара в клярі — це блюдо, яке може стати повноцінним вечерею, так і просто закускою до пива. Морепродукти популярні у світі. Готуються вони дуже швидко і по кожному з 8 рецептів ви отримаєте відмінну страву.
Хрусткі кільця кальмарів у яєчному клярі на сковороді
Щоб порадувати своїх близьких цікавою стравою, приготуйте смачні кільця кальмарів у клярі. За цим рецептом кальмари виходять соковитими всередині і хрусткими зовні.
Інгредієнти на
6 порц.
- Кальмари 3 шт.
- Білки 2 шт.
- Борошно пшеничне ½ склянки
- Вода ½ склянки
- Сіль за смаком
- Масло рослинне по смаку
Процес приготування:
- Як приготувати кільця кальмара в клярі? Тушки кальмарів очистіть і промийте під проточною водою.
- Після цього замочіть кальмари на півгодини, обсушіть і наріжте кільцями.
- Приготуйте кляр, в миску викладіть білки, додайте сіль, воду і борошно, перемішайте до однорідності.
- Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Кожне кільце кальмара вмочіть в кляр і викладіть на сковороду.
- Смажте кільця по 1-2 хвилини з кожного боку.
- Готові кільця промокніть від масла на паперових рушниках і потім подавайте на стіл з овочами або рисом.
Приємного апетиту!
Дуже смачні кальмари в клярі, смажені у фритюрі
З появою великого достатку морепродуктів на прилавках магазинів, кільця кальмарів у фритюрі стали чи не найбільш популярною закускою до пива. Подавати їх можна з різними соусами і свіжими овочами.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Тушки кальмарів – 5 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 30 гр.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло рослинне – 400 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушки кальмарів очистіть і наріжте кільцями по 1 сантиметру шириною.
2. Перекладіть кільця в миску, посоліть, приправте і додайте сік лимона, залишити маринуватися на півгодини.
3. Яйця розбийте в миску, збийте їх віночком.
4. До кальмарам всипте борошно і перемішайте.
5. Потім кільця кальмарів вмочіть у збиті яйця, потім обваляйте в панірувальних сухарях.
6. В каструлю або сковороду влийте рослинне масло. Опускайте кільця кальмара в киплячу олію і смажте трохи більше однієї хвилини.
7. Кальмари промокніть від масла паперовими рушниками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування кальмарів у пивному клярі
Кільця кальмарів у пивному клярі можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді. Пивний кляр хороший тим, що не розпадається при обжарке, а щільно огортає морепродукти.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Кільця кальмара – 1 кг
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- Пиво – 70 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Приготуйте розсіл. У воду всипте сіль, перець і покладіть лавровий лист. В розсіл викладіть кільця кальмара і проварити 2 хвилини. Потім дістаньте їх і обдайте холодною водою.
2. Для кляра змішати яйця, додайте борошно і пиво. Він повинен вийти по консистенції густою, як сметана.
3. Вмочіть кільця в клярі.
4. У сковороду влийте рослинне масло, прогрійте його і викладайте кільця кальмара. Смажте морепродукти по 1-2 хвилини з кожного боку.
5. Кільця викладіть на блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Соковиті кільця кальмарів у клярі по-китайськи
На вулицях Гонконгу кільця кальмара в клярі продають майже на кожному розі. Його можна назвати китайським фастфудом. По цьому рецепту ви зможете приготувати цю смачну закуску в домашніх умовах.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кальмари – 6 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Крохмаль картопляний – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода мінеральна газована – 250 мл
- Масло рослинне – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Кальмари повністю розморозьте, зніміть плівки і просушіть їх.
2. Кальмари наріжте кільцями, складіть їх в миску, залийте соєвим соусом і додати гострий перець.
3. У мисці змішайте борошно, крохмаль, сіль і мелений перець. Потім додайте мінеральну воду і перемішайте інгредієнти до однорідності.
4. З кальмара злийте соєвий соус і перекладіть їх в тісто, перемішайте.
5. Смажте кальмари на сильно розжареному маслі до рум’яної скоринки. Кільця кальмара промокніть від жиру і потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати кільця кальмарів у клярі і панірувальних сухарях?
Готувати кільця кальмарів придумали на Сході. Зараз це блюдо можна зустріти на столах в будь-якій частині світу в якості закуски або основної страви.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кальмари – 600 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 500 мл
Процес приготування:
1. Кальмари повністю розморозьте, помийте, очистіть і наріжте кільцями.
2. В одній мисці змішайте борошно з сіллю, в іншій мисці збийте яйця. Спочатку обваляйте кільця в борошні.
3. Потім вмочіть у збиті яйця.
4. Після цього добре обваляйте кільця в панірувальних сухарях.
5. Смажте кальмари на розпеченому олії по 1-2 хвилини з кожного боку.
6. Кільця промокніть від жиру паперовими рушниками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Кальмари в клярі з крохмалем в домашніх умовах
Кальмари, приготовані у фритюрі, залишаються соковитими всередині, а зверху покриваються апетитною скоринкою. Щоб блюдо вийшло, потрібно дотримати деякі тонкощі, по-перше, добре очистити і просушити кальмари, по-друге, нарізати їх оптимальними по ширині смужками, по-третє, приготувати правильний кляр.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Кальмар – 1 шт.
- Крохмаль – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло олію – 250 мл
Процес приготування:
1. Кальмар повністю розморозьте, помийте і добре просушіть всередині і зовні.
2. Кальмар наріжте кільцями шириною 1-1,5 сантиметра.
3. Кільця кальмара перекладіть в миску і посипте 2 столовими ложками крохмалю, перемішайте.
4. Потім додайте пару столових ложок води, посоліть і поперчіть за смаком. Залиште кальмари на 5 хвилин.
5. Потім злийте з кальмарів рідину і знову просушіть їх паперовими рушниками.
6. В окремій мисці збийте яйця і влийте отриману масу до кальмарам, перемішайте.
7. Змішайте борошно і крохмаль в пропорції 1 до 1 і додайте суміш до кальмарам, перемішайте, намагаючись рівномірно розподілити тісто по кільцях.
8. У сковороді добре прогрійте рослинне масло, викладіть в нього кальмари і смажте до золотистої скоринки по 2 хвилини з кожного боку. Потім перекладіть кільця на паперові рушники, щоб скло масло.
9. Хрусткі кальмари в клярі готові.
Приємного апетиту!
Дуже смачні кільця кальмарів у сирному клярі
Кальмари в сирному клярі – це дуже смачне і незвичайне для нашої кухні страва. Любителі морепродуктів його точно оцінять. А ті, хто пробує його в перший раз, відкрию для себе новий, ні з чим не порівнянний смак.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Кальмари – 500 гр.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сир – 50 гр.
- Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне для фритюру.
Процес приготування:
1. Кальмари розморозьте, очистіть від пленочек, помийте і добре просушіть всередині і зовні. Наріжте їх кільцями, посоліть і приправте за смаком.
2. У мисці збийте вінчиком або виделкою одне яйце.
3. Спочатку кожне кільце обваляйте в борошні. Потім опустіть у збите яйце.
4. На окремій мисочці змішати панірувальні сухарі і тертий сир. Обваляйте кальмари в цій суміші і викладіть в розпечене рослинна олія. Смажте до золотистої скоринки по 2 хвилини з кожного боку.
5. Щоб позбутися від надлишків жиру, промокніть кільця паперовими рушниками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Кільця кальмарів у клярі з ікорним соусом
Кальмари в клярі чудово йдуть в прикуску зі свіжими овочами або соусами. Пропонуємо вам спробувати чудове поєднання кальмарів і икорного соусу. Така закуска підійде для святкового столу.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Кальмар – 2 шт.
- Ікра тріски – 100 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 склянки
- Горілка – 2 ст. л.
- Молоко – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Тушки кальмарів повністю розморозьте, обдайте окропом і зніміть плівку.
2. Наріжте тушки на кільця по 1 сантиметру шириною.
3. У мисці змішайте яйце, борошно, сметану, столову ложку рослинної олії, воду і молоко.
4. Кільця кальмара спочатку обваляйте в борошні, потім вмочіть у кляр. Обсмажте кільця у великій кількості рослинного масла. Смажте не більше 2 хвилин з кожного боку.
5. Для соусу необхідно змішати ікру тріски, майонез і сметану.
6. Кільця подавайте з гарячому вигляді з ікорним соусом.
Приємного апетиту!