Кільця кальмара в клярі – 8 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Кільця кальмара в клярі — це блюдо, яке може стати повноцінним вечерею, так і просто закускою до пива. Морепродукти популярні у світі. Готуються вони дуже швидко і по кожному з 8 рецептів ви отримаєте відмінну страву.

Хрусткі кільця кальмарів у яєчному клярі на сковороді

Щоб порадувати своїх близьких цікавою стравою, приготуйте смачні кільця кальмарів у клярі. За цим рецептом кальмари виходять соковитими всередині і хрусткими зовні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кальмари 3 шт.
  • Білки 2 шт.
  • Борошно пшеничне ½ склянки
  • Вода ½ склянки
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  1. Як приготувати кільця кальмара в клярі? Тушки кальмарів очистіть і промийте під проточною водою.
  2. Після цього замочіть кальмари на півгодини, обсушіть і наріжте кільцями.
  3. Приготуйте кляр, в миску викладіть білки, додайте сіль, воду і борошно, перемішайте до однорідності.
  4. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Кожне кільце кальмара вмочіть в кляр і викладіть на сковороду.
  5. Смажте кільця по 1-2 хвилини з кожного боку.
  6. Готові кільця промокніть від масла на паперових рушниках і потім подавайте на стіл з овочами або рисом.

Приємного апетиту!