Кільця кальмара в клярі – 8 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Кільця кальмара в клярі — це блюдо, яке може стати повноцінним вечерею, так і просто закускою до пива. Морепродукти популярні у світі. Готуються вони дуже швидко і по кожному з 8 рецептів ви отримаєте відмінну страву.

Хрусткі кільця кальмарів у яєчному клярі на сковороді

Щоб порадувати своїх близьких цікавою стравою, приготуйте смачні кільця кальмарів у клярі. За цим рецептом кальмари виходять соковитими всередині і хрусткими зовні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кальмари 3 шт.
  • Білки 2 шт.
  • Борошно пшеничне ½ склянки
  • Вода ½ склянки
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  1. Як приготувати кільця кальмара в клярі? Тушки кальмарів очистіть і промийте під проточною водою.
  2. Після цього замочіть кальмари на півгодини, обсушіть і наріжте кільцями.
  3. Приготуйте кляр, в миску викладіть білки, додайте сіль, воду і борошно, перемішайте до однорідності.
  4. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Кожне кільце кальмара вмочіть в кляр і викладіть на сковороду.
  5. Смажте кільця по 1-2 хвилини з кожного боку.
  6. Готові кільця промокніть від масла на паперових рушниках і потім подавайте на стіл з овочами або рисом.

Приємного апетиту!

Дуже смачні кальмари в клярі, смажені у фритюрі

З появою великого достатку морепродуктів на прилавках магазинів, кільця кальмарів у фритюрі стали чи не найбільш популярною закускою до пива. Подавати їх можна з різними соусами і свіжими овочами.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тушки кальмарів – 5 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 30 гр.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – 400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушки кальмарів очистіть і наріжте кільцями по 1 сантиметру шириною.

2. Перекладіть кільця в миску, посоліть, приправте і додайте сік лимона, залишити маринуватися на півгодини.

3. Яйця розбийте в миску, збийте їх віночком.

4. До кальмарам всипте борошно і перемішайте.

5. Потім кільця кальмарів вмочіть у збиті яйця, потім обваляйте в панірувальних сухарях.

6. В каструлю або сковороду влийте рослинне масло. Опускайте кільця кальмара в киплячу олію і смажте трохи більше однієї хвилини.

7. Кальмари промокніть від масла паперовими рушниками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування кальмарів у пивному клярі

Кільця кальмарів у пивному клярі можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді. Пивний кляр хороший тим, що не розпадається при обжарке, а щільно огортає морепродукти.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Кільця кальмара – 1 кг
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Пиво – 70 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Приготуйте розсіл. У воду всипте сіль, перець і покладіть лавровий лист. В розсіл викладіть кільця кальмара і проварити 2 хвилини. Потім дістаньте їх і обдайте холодною водою.

2. Для кляра змішати яйця, додайте борошно і пиво. Він повинен вийти по консистенції густою, як сметана.

3. Вмочіть кільця в клярі.

4. У сковороду влийте рослинне масло, прогрійте його і викладайте кільця кальмара. Смажте морепродукти по 1-2 хвилини з кожного боку.

5. Кільця викладіть на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Соковиті кільця кальмарів у клярі по-китайськи

На вулицях Гонконгу кільця кальмара в клярі продають майже на кожному розі. Його можна назвати китайським фастфудом. По цьому рецепту ви зможете приготувати цю смачну закуску в домашніх умовах.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кальмари – 6 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода мінеральна газована – 250 мл
  • Масло рослинне – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Кальмари повністю розморозьте, зніміть плівки і просушіть їх.

2. Кальмари наріжте кільцями, складіть їх в миску, залийте соєвим соусом і додати гострий перець.

3. У мисці змішайте борошно, крохмаль, сіль і мелений перець. Потім додайте мінеральну воду і перемішайте інгредієнти до однорідності.

4. З кальмара злийте соєвий соус і перекладіть їх в тісто, перемішайте.

5. Смажте кальмари на сильно розжареному маслі до рум’яної скоринки. Кільця кальмара промокніть від жиру і потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати кільця кальмарів у клярі і панірувальних сухарях?

Готувати кільця кальмарів придумали на Сході. Зараз це блюдо можна зустріти на столах в будь-якій частині світу в якості закуски або основної страви.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кальмари – 600 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 500 мл

Процес приготування:

1. Кальмари повністю розморозьте, помийте, очистіть і наріжте кільцями.

2. В одній мисці змішайте борошно з сіллю, в іншій мисці збийте яйця. Спочатку обваляйте кільця в борошні.

3. Потім вмочіть у збиті яйця.

4. Після цього добре обваляйте кільця в панірувальних сухарях.

5. Смажте кальмари на розпеченому олії по 1-2 хвилини з кожного боку.

6. Кільця промокніть від жиру паперовими рушниками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кальмари в клярі з крохмалем в домашніх умовах

Кальмари, приготовані у фритюрі, залишаються соковитими всередині, а зверху покриваються апетитною скоринкою. Щоб блюдо вийшло, потрібно дотримати деякі тонкощі, по-перше, добре очистити і просушити кальмари, по-друге, нарізати їх оптимальними по ширині смужками, по-третє, приготувати правильний кляр.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Кальмар – 1 шт.
  • Крохмаль – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло олію – 250 мл

Процес приготування:

1. Кальмар повністю розморозьте, помийте і добре просушіть всередині і зовні.

2. Кальмар наріжте кільцями шириною 1-1,5 сантиметра.

3. Кільця кальмара перекладіть в миску і посипте 2 столовими ложками крохмалю, перемішайте.

4. Потім додайте пару столових ложок води, посоліть і поперчіть за смаком. Залиште кальмари на 5 хвилин.

5. Потім злийте з кальмарів рідину і знову просушіть їх паперовими рушниками.

6. В окремій мисці збийте яйця і влийте отриману масу до кальмарам, перемішайте.

7. Змішайте борошно і крохмаль в пропорції 1 до 1 і додайте суміш до кальмарам, перемішайте, намагаючись рівномірно розподілити тісто по кільцях.

8. У сковороді добре прогрійте рослинне масло, викладіть в нього кальмари і смажте до золотистої скоринки по 2 хвилини з кожного боку. Потім перекладіть кільця на паперові рушники, щоб скло масло.

9. Хрусткі кальмари в клярі готові.

Приємного апетиту!

Дуже смачні кільця кальмарів у сирному клярі

Кальмари в сирному клярі – це дуже смачне і незвичайне для нашої кухні страва. Любителі морепродуктів його точно оцінять. А ті, хто пробує його в перший раз, відкрию для себе новий, ні з чим не порівнянний смак.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

1. Кальмари розморозьте, очистіть від пленочек, помийте і добре просушіть всередині і зовні. Наріжте їх кільцями, посоліть і приправте за смаком.

2. У мисці збийте вінчиком або виделкою одне яйце.

3. Спочатку кожне кільце обваляйте в борошні. Потім опустіть у збите яйце.

4. На окремій мисочці змішати панірувальні сухарі і тертий сир. Обваляйте кальмари в цій суміші і викладіть в розпечене рослинна олія. Смажте до золотистої скоринки по 2 хвилини з кожного боку.

5. Щоб позбутися від надлишків жиру, промокніть кільця паперовими рушниками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кільця кальмарів у клярі з ікорним соусом

Кальмари в клярі чудово йдуть в прикуску зі свіжими овочами або соусами. Пропонуємо вам спробувати чудове поєднання кальмарів і икорного соусу. Така закуска підійде для святкового столу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кальмар – 2 шт.
  • Ікра тріски – 100 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 склянки
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Молоко – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Тушки кальмарів повністю розморозьте, обдайте окропом і зніміть плівку.

2. Наріжте тушки на кільця по 1 сантиметру шириною.

3. У мисці змішайте яйце, борошно, сметану, столову ложку рослинної олії, воду і молоко.

4. Кільця кальмара спочатку обваляйте в борошні, потім вмочіть у кляр. Обсмажте кільця у великій кількості рослинного масла. Смажте не більше 2 хвилин з кожного боку.

5. Для соусу необхідно змішати ікру тріски, майонез і сметану.

6. Кільця подавайте з гарячому вигляді з ікорним соусом.

Приємного апетиту!