Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Паста з морепродуктами – завжди виграшний варіант, причому для її приготування можна брати будь-які види пасти (спагеті, фузеллини, ріжки, пір’я або інші), а також будь-які морепродукти, які вдасться знайти. Пряні трави, часник і вершки роблять таке блюдо неймовірно смачним і дуже ароматним.

Італійська паста з морепродуктами в вершковому соусі

Традиційний рецепт італійської пасти, в який місцеві господині обов’язково додають для смаку свіжі томати, а морепродукти смажать на оливковій олії, в якому перед цим обжаривался часник. Так страва виходить більш насиченим смаком і дуже ароматним.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Морепродукти 300 гр. заморожених
  • Вершки 200 мл 10%
  • Макарони 400 гр.
  • Олія оливкова 30 мл
  • Помідор 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пасту з морепродуктами в вершковому соусі? Часник нарізати великими шматками і обсмажити в оливковому маслі, щоб він віддав олії свій аромат. Після цього часник можна прибрати.
  2. В часниковому маслі обсмажити морепродукти на середньому вогні 5 хвилин.
  3. Помідори звільнити від шкірки і нарізати кубиками, покласти в сковороду до морепродуктів і тушкувати кілька хвилин.
  4. Після цього додати вершки і приправити сіллю з перцем. Готувати на середньому вогні 3 хвилини, помішуючи.
  5. Пасту відварити, дотримуючись інструкції на упаковці, залишивши її злегка недовареною, щоб вона, просочуючись соусом, не втратила форму. Проціджений макарони викласти в сковороду і залишити на 2 хвилини,. – – – – – –
  6. Подавати, прикрасивши свіжим базиліком. Приємного апетиту!

Паста з креветками і кальмарами в вершково-часниковому соусі

У креветок і кальмарів дуже ніжний солодкуватий смак, який добре доповнюють вершки з часником. Паста з такими морепродуктів виходить вишуканою і ніжною. Якщо додати свіжі пряні трави, обід вийде в чисто середземноморському стилі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Креветки очищені – 300 гр.
  • Кальмар (тушка) – 500 гр.
  • Вершки (30%) – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Паста (спагеті) – 400 гр.
  • Сир твердий (пармезан) – 70 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло вершкове топлене – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сир вершковий плавлений – 3 ст. л.
  • Вино сухе біле – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник розчавити і дрібно нарізати, викласти в глибоку сковороду з топленим вершковим і рослинним маслом і злегка обсмажити на середньому вогні.

2. Кальмари обдати окропом, зняти шкірку, дістати нутрощі і нарізати невеликими шматочками.

3. Креветки і шматочки кальмара викласти в сковороду до часнику, готувати кілька хвилин, але не більше п’яти. Кілька креветок відкласти для прикраси готового страви.

4. До морепродуктів додати плавлений сир і, розмішуючи, готувати, поки він рівномірно не розподілиться по кальмарів і креветок. Вилийте в сковороду вершки і вино, готуйте, помішуючи, поки соус не загусне.

5. Окремо відваріть спагетті, щоб при надкусывании вони були злегка недовареними. Орієнтуйтеся на інструкцію на упаковці пасти. Готові спагетті процідіть, але не промийте, покладіть в сковороду до соусу.

6. Подавати спагеті, полив їх соусом, прикрасивши креветками, які були заздалегідь відкладені, і тертим пармезаном.

Паста з морепродуктами в томатно-вершковому соусі

Оригінальний рецепт пасти в італійському стилі. Смак морепродуктів відтіняють вершки, томатне пюре і базилік. Важливо при приготуванні пасти не переварити її, оскільки при готуванні її в соусі вона втратить форму і смак.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Паста (спагеті) – 300 гр.
  • Морепродукти асорті – 300 гр.
  • Вершки – 250 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спагетті помістити в окріп, відварити, спираючись на інструкцію на упаковці. Важливо готувати пасту аль-денте», тобто, щоб вона залишалася трохи твердою.

2. Морепродукти розморозити в теплому приміщенні і тушкувати з додаванням олії в глибокій сковороді близько 7 хвилин, поки не випарується рідина.

3. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і перетворити їх в пюре за допомогою блендера або терки.

4. Покласти до морепродуктів томатне пюре, базилік, подрібнений часник і сіль з перцем. Готувати 3-4 хвилини.

5. Влити в сковороду вершки і перемішати, прогрівати морепродукти з соусом 2 хвилини, потім викласти туди ж спагетті, потомити пасту в соусі ще 2 хвилини, щоб просочилася ароматами морепродуктів і вершків.

6. Подавати пасту, попередньо щедро посипати її тертим сиром.

Як приготувати пасту з морепродуктами в вершковому соусі з сиром?

Особливу родзинку пасти з морепродуктами надають пряні середземноморські трави. Їх можна додавати як свіжими, так і в сушеному вигляді. Тоді страва виходить більш апетитним і передає весь колорит пасти.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Морепродукти (заморожений коктейль) – 500 гр.
  • Спагетті – 250 гр.
  • Вершки (20%) – 1 склянка
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Суміш сухих трав (чабер, орегано, базилік, розмарин, естрагон) – 1 ст. л.
  • Маслини – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Морепродукти потримати в теплі, щоб розморозилися, а потім варити 2 хвилини, додавши зовсім трохи солі. Обсмажити морський коктейль в маслі 1 хвилину.

2. Залити морепродукти вершками, приправити, додати пряні трави і тушкувати 5-7 хвилин на середньому вогні.

3. Спагеті відварити, дотримуючись інструкції на упаковці, до стану «аль-денте» – трохи не доваривая до готовності, а потім процідити, але ні в якому разі не промивати, інакше вони не просочаться соусом.

4. Сир крупно натерти і всипати в вершковий соус, помішуючи, почекати, поки сир стане м’яким і розподілиться по сковороді.

5. Покласти спагетті до морепродуктів, прогріти протягом 2 хвилин і зняти з плити. Подавати, прикрасивши маслинами.

Простий і швидкий рецепт пасти з креветками і мідіями у вершковому соусі

Креветки і мідії добре доповнюють страви з макаронів, а вершковий соус робить їх більш смачними. Готується ця страва недовго і досить просто, так що його може дозволити собі кулінар з будь-яким досвідом.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Креветки тигрові – 150 гр.
  • заморожені Мідії – 150 гр.
  • Орегано сухий – 1 щіпка.
  • Паприка червона мелена – 1 щіпка.
  • Паста (Макарони або інша) – 200 гр.
  • Вершки (20%) – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Креветки і мідії розморозити, почистити при необхідності.

2. В розігрітій олії на глибокій сковороді обсмажуємо креветки 2 хвилини, потім туди ж кладемо мідії і готуємо ще 1 хвилину. Викласти морепродукти в інший посуд.

3. У сковороду, де готувалися мідії з креветками, викласти крупно нарізаний часник, паприку, орегано і додати потрібну кількість солі. Часник дістати, а в сковороду залити вершки і готувати соус на слабкому вогні, поки вершки не уварятся, але не дозволяти їм кипіти.

4. Пасту відварити, як написано на упаковці, однак постаратися злегка її недоварити, оскільки макарони ще будуть готуватися в соусі, і тоді дійдуть до потрібної кондиції.

5. Перекласти проціджену пасту в соус і готувати все разом ще близько хвилини. Подавати, посипавши при бажанні натертим сиром.

Дуже смачна паста з гребінцями і креветками у вершковому соусі

Гребінці мають яскравим морським смаком, а готуються дуже швидко, тому важливо їх не перетримати, щоб усередині вони залишалися ніжними. У поєднанні з креветками і вершковим соусом виходить страва ресторанного рівня, яким можна вразити навіть вимогливих і вибагливих гостей.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 10 шт.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • морські Гребінці – 10 шт.
  • Шпинат – 80 гр.
  • Паста (спагеті або лінгвіні) – 200 гр.
  • Вино сухе біле – 100 мл
  • Вершки 20% — 150 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спагеті відварити майже до готовності, звіряючись з інструкцією на упаковці. Залишити трохи рідини (4 ст. л.), в якій готувалася паста, для соусу.

2. Креветки варити у воді з невеликою кількістю солі 3 хвилини.

3. У сковороді розігріти олію і 2 хвилини смажити в ньому на невеликому вогні томати черрі, потім додати листя шпинату і готувати ще хвилину.

4. Влити вино і на сильному вогні випарювати його 2 хвилини.

5. Додати в сковороду вершки і рідина, в якій готувалася паста. Все довести до кипіння, помішуючи. Покласти в соус креветки і спагетті, перемішати і тримати під кришкою ще 2 хвилини на середньому вогні.

6. Гребінці обсушити паперовим рушником і обсмажити на іншій сковороді з маслом по 1,5 хвилини з кожного боку. Зверху повинна з’явитися рум’яна скоринка, а всередині вони будуть м’якими і ніжними.

7. На тарілку викласти пасту з креветками, покласти гребінці і полити все соусом. Приємного апетиту!

Ніжна паста з креветками і лососем у вершковому соусі

Лосось добре поєднується з морепродуктами в одній страві. Важливо пам’ятати, що червону рибу легко пересушити, тому її, як і креветки, не потрібно довго готувати. Вершки в соусі роблять страву більш ніжним.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Паста (великі черепашки) – 200 гр.
  • Сьомга (лосось) – 200 гр.
  • Креветки великі свіжі – 200 гр.
  • Суміш італійських трав – за смаком.
  • Вершки 23% – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготувати пасту, однак процідити її злегка недовареною. Залишити близько склянки рідини, в якій варилися черепашки.

2. Рибу порізати на невеликі шматочки або кубики, обсмажити в глибокій сковороді з невеликою кількістю масла і розчавленим часником.

3. З креветок витягти відня і додати до риби, смажити кілька хвилин, поки не почнуть червоніти.

4. До риби і морепродуктів додати рідину, що залишилася після варіння макаронів, і вершки. Приправити потрібною кількістю суміші трав, посолити. Смак морепродуктів і риби добре підкреслює мелений чорний перець, який можна додати на цьому етапі. Готувати на середньому вогні декілька хвилин, помішуючи.

5. Викласти в соус макарони і прогрівати їх 2-3 хвилини. Подавати, прикрасивши дрібно нарізаною петрушкою. Насолоджуйтесь!

Тальятелле-гнізда у вершковому соусі з морепродуктів і грибами

Морепродукти і гриби – хороше поєднання для гурманів. Гриби надають пасті приголомшливий аромат і доповнюють морський смак креветок, мідій та кальмарів. При приготуванні вершкового соусу важливо не допускати, щоб вершки кипіли, інакше вони розшарувати, і соус не отримає бажану консистенцію.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Паста (макарони-гнізда) – 6 шт.
  • Морепродукти суміш – 200 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% — 200 мл
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Гриби нарізати скибочками, цибулю подрібнити. Обсмажити цибулю і гриби до золотистого кольору, на що буде потрібно декілька хвилин. Викласти їх в інший посуд.

2. У сковороді розпустити вершкове масло і смажити 2-3 хвилини в ньому роздавлений часник, потім прибрати його з сковороди, коли він віддасть свій аромат олії.

3. Покласти в сковорідку морепродукти і готувати 5 хвилин на сильному вогні, потім повернути до них гриби з цибулею. Залити все вершками і посолити. Готувати ще 5 хвилин під кришкою на невеликому вогні.

4. Приготувати Пасту до стану «аль денте» (злегка недоварити), викласти в соус і тримати кілька хвилин, поки макарони не просочаться вершковим смаком.

5. Подавати пасту з морепродуктами і грибами, полив соусом і посипавши потрібною кількістю подрібненої петрушки.