Корюшка в духовці – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Корюшка в духовці – це дуже смачне і нескладний у виконанні блюдо для домашнього столу. Дрібна морська риба виходить хрусткою і апетитною. Її можна подавати до столу з чорним хлібом, овочами або соусами. З корюшки можна приготувати багато цікавих страв. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій збірці з шести покрокових рецептів з фотографіями.

Корюшка, запечена в духовці

Корюшка, запечена в духовці, стане смачним і яскравим доповненням до вашого сімейного обіду або вечері. Подавайте готову рибу з овочами, хлібом або гарнірами за смаком. Для приготування корюшки використовуйте простий покроковий рецепт з фотографіями із нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Корюшка 1 кг
  • Лимон ½ шт.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Гірчичне насіння 1 ч. л.
  • Часник сушений ½ ч. л.
  • Цибуля сушена ½ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Олія оливкова 5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Відміряємо потрібну кількість корюшки. Кожну рибу добре промиваємо. Зрізаємо голову і разом з нею виймаємо нутрощі.
  2. Далі тушки очищаємо і знову гарненько промиваємо під водою.
  3. Всі сухі спеції відправляємо в ступку. Кладемо сюди коріандр, насіння гірчиці, сушену цибулю і часник, паприку, чорний мелений перець. Розминаємо продукти до отримання дрібної суміші.
  4. Додаємо в ароматну суміш сіль, перемішуємо.
  5. Підготовлену корюшка викладаємо у форму для запікання і засипаємо спеціями з сіллю. Перемішуємо руками і викладаємо рибу рівним шаром. Поливаємо оливковою олією і лимонним соком.
  6. Прибираємо страву в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо близько 20-30 хвилин до золотистого відтінку.
  7. Корюшка, запечена в духовці, готова. Розкладайте частування по порційних тарілках і подавайте до столу. За бажанням, рибу можна доповнити зеленню, овочами або соусами.

Корюшка з хрусткою скоринкою в духовці

Корюшка з хрусткою скоринкою в духовці – яскрава і смачна кулінарна ідея для вашого сімейного столу. Подавайте частування разом з чорним хлібом, зеленню або овочами. Обіцяємо, що ваші близькі залишаться задоволені. Для простого і швидкого приготування морської риби беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Корюшка – 0,7 кг
  • Сіль – 3 гр.
  • Суміш перців – 1 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. З корюшки акуратно виймаємо нутрощі, після рибу добре промиваємо під водою, обсушуємо і кладемо в глибоку миску. Солимо, посипаємо сумішшю перців і перемішуємо.

Крок 2. Далі кожну рибку обвалюємо в борошні з усіх сторін.

Крок 3. Форму для запікання устеляємо пергаментом. Шар паперу добре обмазуємо рослинним маслом.

Крок 4. Рівним шаром викладаємо сюди підготовлену рибу в борошняній паніровці.

Крок 5. Відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо 20 хвилин, після виймаємо з духовки і обмазуємо рибу олією.

Крок 6. Ставимо страву назад в духовку і готуємо ще 10 хвилин, включивши конвекцію.

Крок 7. Корюшка з хрусткою скоринкою в духовці готова. Подавайте до столу з чорним хлібом, ароматною зеленню або овочами.

Корюшка, запечена у фользі

Корюшка, запечена у фользі, послужить гарним і яскравим стравою вашого сімейного обіду або вечері. Подавайте готову рибу зі свіжими овочами, чорним хлібом або гарнірами за смаком. Для приготування смачної корюшки використовуйте простий покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Корюшка – 1 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З корюшки зрізаємо голови, виймаємо нутрощі, після чого тушки добре промиваємо під водою.

Крок 2. Викладаємо підготовлену рибу в глибоку миску. Поливаємо її лимонним соком і рослинним маслом.

Крок 3. Солимо заготівлю і посипаємо меленим запашним перцем.

Крок 4. Деко застеляємо фольгою. Викладаємо сюди рибу рівним шаром.

Крок 5. Посипаємо корюшка сушеної зеленню.

Крок 6. Щільно закриваємо частування листом фольги. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 7. За 5 хвилин до готовності знімаємо фольгу і підрум’янюємо рибку.

Крок 8. Корюшка, запечена у фользі, готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Корюшка з картоплею в духовці

Корюшка з картоплею в духовці – це апетитне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Готове блюдо виходить дуже смачним, ситним і ароматним. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Корюшка – 300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лимон – для подачі.

Для соусу:

  • Анчоус – 4 шт.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець свіжий – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Корюшка акуратно очищаємо від нутрощів, після добре промиваємо під водою.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо середники шматочками. Можна розрізати на половинки або четвертинки.

Крок 3. Рослинна олія перемішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Поливаємо сумішшю картоплю і перемішуємо.

Крок 4. Викладаємо картоплю на деко і готуємо його 30 хвилин при температурі 200 градусів. В процесі деко дістаємо кілька разів і перемішуємо картоплю.

Крок 5. Через 30 хвилин викладаємо на картоплю підготовлену корюшка. Якщо хочете, щоб риба не втратила свою форму, можна нанизати на шпажки. Готуємо все разом ще 7 хвилин при такій же температурі.

Крок 6. Приготуємо соус. Для цього подрібнюємо в блендері анчоуси, каперси, гірчицю, масло, сіль, перець і чебрець.

Крок 7. Корюшка з картоплею в духовці готова. Поливайте блюдо соусом і подавайте до столу, доповнивши часточками лимона.

Запечена корюшка з овочами

Запечена корюшка з овочами – яскрава і смачна кулінарна ідея для вашого сімейного столу. Подавайте частування як самостійне блюдо. Обіцяємо, що байдужих не залишиться. Для простого і швидкого приготування морської риби з овочами беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Корюшка – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Вода – 70 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У корюшки видаляємо голови і нутрощів після рибу добре промиваємо під водою і обсушуємо з допомогою паперових рушників.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо їх на дно форми для запікання.

Крок 3. Гриби промиваємо, нарізаємо тонкими слайсами і кладемо поверх цибулі.

Крок 4. Очищаємо болгарський перець від насіння і видаляємо плодоніжки. Нарізаємо овоч соломкою, відправляємо його в форму для запікання до інших продуктів.

Крок 5. Тепер викладаємо у форму підготовлену корюшка.

Крок 6. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями для риби.

Крок 7. За допомогою блендера подрібнюємо помідори.

Крок 8. В томатну масу додаємо рослинне масло і воду. Перемішуємо.

Крок 9. Заливаємо томатною сумішшю продукти у формі.

Крок 10. Закриваємо частування фольгою і відправляємо в разоигретую до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 11. Запечена корюшка з овочами готова. Розкладайте по тарілках і швидше подавайте до столу!

Пиріг з корюшки в духовці

Пиріг з корюшки в духовці виходить неймовірно ситним, яскравим і ароматним смаком. Оригінальне страву можна подавати в якості перекусу, до сімейного обіду або вечері. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і радуйте своїх близьких.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Корюшка – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно – 350-400 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізаємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.

Крок 2. У корюшки видаляємо голови і нутрощі, добре промиваємо рибу, обсушуємо й обсмажуємо в сковороді на рослинній олії до золотистого відтінку.

Крок 3. Приступимо до приготування тіста. Збиваємо яйця з сіллю, цукром і чорним меленим перцем. Вливаємо сюди молоко.

Крок 4. Додаємо в суміш тертий сир, подрібнену петрушку, трохи рослинного масла і цибулю з морквою. Всипаємо борошно з розпушувачем, вимішуємо до однорідності.

Крок 5. У форму для випікання шарами викладаємо тісто і рибу. Чергуємо заготовки.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Крок 7. Пиріг з корюшки в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу, прикрасивши ароматною зеленню.