Пиріг з корюшки в духовці
Пиріг з корюшки в духовці виходить неймовірно ситним, яскравим і ароматним смаком. Оригінальне страву можна подавати в якості перекусу, до сімейного обіду або вечері. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і радуйте своїх близьких.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Корюшка – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Молоко – 250 мл
- Яйце – 6 шт.
- Борошно – 350-400 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 ч. л.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно нарізаємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.
Крок 2. У корюшки видаляємо голови і нутрощі, добре промиваємо рибу, обсушуємо й обсмажуємо в сковороді на рослинній олії до золотистого відтінку.
Крок 3. Приступимо до приготування тіста. Збиваємо яйця з сіллю, цукром і чорним меленим перцем. Вливаємо сюди молоко.
Крок 4. Додаємо в суміш тертий сир, подрібнену петрушку, трохи рослинного масла і цибулю з морквою. Всипаємо борошно з розпушувачем, вимішуємо до однорідності.
Крок 5. У форму для випікання шарами викладаємо тісто і рибу. Чергуємо заготовки.
Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Крок 7. Пиріг з корюшки в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу, прикрасивши ароматною зеленню.