Минтай в клярі – 8 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Минтай в клярі – просте і смачне блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Готова риба виходить хрустким зовні і неймовірно соковитим всередині. Ваші близькі не зможуть встояти перед апетитною золотистою скоринкою. Є багато варіантів для приготування кляра. Кращі ідеї ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами.

Філе минтая в клярі, смажене на сковороді

Філе минтая відрізняється своїм ніжним і легким смаком. Його можна приготувати на сковороді в хрусткому золотистому клярі. Страва подається на обід або вечерю разом з гарніром.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Минтай 3 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль-3 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для того, щоб приготувати минтай в клярі, заздалегідь розморожуємо рибу. Зрізаємо луску, голови і хвости. Підготовлений продукт промиваємо в холодній воді.
  2. Кожну рибу розрізаємо на кілька частин. Акуратно витягаємо кістки. Будемо працювати тільки з філе.
  3. Окремо в тарілку розбиваємо два курячих яйця.
  4. Збиваємо яйця з сіллю до однорідності.
  5. Всипаємо в яєчну суміш борошно і продовжуємо збивати кляр.
  6. Обволікає кожен шматочок риби яєчний кляр.
  7. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Потім викладаємо кожен шматочок філе. Обсмажуємо з обох сторін.
  8. Коли риба набуде яскравий золотистий відтінок, додаємо в сковороду подрібнену ріпчасту цибулю і лавровий лист. Продовжуємо обсмажувати ще 3-5 хвилин на середньому вогні.
  9. Розкладаємо готовий минтай в клярі по порційних тарілках і подаємо до столу.