Тортилья – 10 рецептів з начинками в домашніх умовах з покроковими фото

Прісна корж з різними начинками – оригінальне і смачне блюдо, яким можна непогано заглушити голод і при цьому отримати задоволення від їжі. В якості начинки можна використовувати будь-які м’ясні, рибні, овочеві інгредієнти або всілякі види сиру.

Класична тортілья з куркою в домашніх умовах

Тортілья з начинкою з курки з сиром і овочами сподобається навіть маленьким гурманам. Класичний рецепт — перець, маслини і червоний цибуля – все це дозволить одним блюдом зануритися в світ латиноамериканської кухні.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Тортилья 2 коржі
  • Куряче філе 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Сир Моцарелла 125 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Листовий салат 50 гр.
  • Олія оливкова 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений 2 щіпки
  • 10 шт. Оливки без кісточок
  • Сіль 2 щіпки

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну тортилью з начинкою в домашніх умовах? Солодкий перець розрізати навпіл, дістають все насіння і внутрішні перегородки, загортають у фольгу і відправляють в духовку запікати протягом 20 хвилин. Після цього виймають, ополіскують холодною водою і ріжуть тонкими смужками.
  2. Два види очищених цибулин нарізають тонкими півкільцями або кільцями, помідори — кубиками.
  3. Моцарелу також ріжуть тонкими слайсами, оливки – кільцями.
  4. Філе курки посолити, поперчити, накрити плівкою і злегка відбити. Обсмажують в розігрітій олії до золотистого кольору, а потім доводять до готовності в духовці протягом 10 хвилин, включивши її на 200 градусів. Після охолоджують і нарізають невеликими шматочками.
  5. У кожну тортилью кладуть підготовлене куряче м’ясо, зверху посипають сиром, а потім розподіляють скибочки перцю.
  6. Далі додають цибулю, колечка оливок і кубики помідорів. Тортилью акуратно складають навпіл.
  7. Обсмажують кожен коржик з начинкою з двох сторін, щоб підрум’янилася, а сир всередині встиг розтанути.
  8. Після обжарювання в кожну тортилью кладуть порвані салатні листя. Кожну корж розрізають на дві частини і подають, поки не охолола.

Приємного апетиту!

Тортілья з ковбасою і сиром на сковороді

Легкий рецепт з мінімальним набором складових для приготування смачної перекуски в будь-який час доби. З такою готуванням впорається навіть дитина, а інгредієнти для страви знайдуться в кожному холодильнику.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Коржик тортилья – 2 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Ковбаса копчена або варена – 60 гр.
  • Кріп – 2 гілочки.

Процес приготування:

1. Для страви можна вибрати будь-яку ковбасу, яка подобається. Її потрібно нарізати тонкою соломкою.

2. У глибоку миску натирають стружкою сир і змішують його з шматочками ковбаси.

3. Зелень кропу, подрібнюють і перекладають до інших складових начинки. Все добре перемішують.

4. На тортилью викладають підготовлену начинку і зверху накривають другим коржем.

5. Суху сковорідку розігрівають та кладуть на неї отриману подвійну тортилью з начинкою посередині. Змащувати сковороду не потрібно. Корж тримають на вогні протягом 2 хвилин і акуратно перевертають, продовжують готувати ще 2 хвилини, щоб сир рівномірно розплавився, і знімають зі сковороди.

6. Подають тортилью, нарізавши її шматочками. Насолоджуйтесь!

Простий і смачний рецепт тортилії з яйцем і сиром

Ще один простий варіант приготування тортильї з сиром і яйцем. Приготувати таку закуску під силу кожному кулінару, навіть тим, хто вперше пробує свої сили в готуванні, але не хоче починати з банальних страв.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Коржик тортилья – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Яйця розбити в миску, додають трохи солі і перцю і збивають виделкою.

2. Половину яєчної суміші викладають на сковороду з маслом і смажать до бажаної кондиції.

3. Поверх яєчні кладуть коржик, перевертають і посипають стружкою сиру.

4. Тортилью складають навпіл і обсмажують, щоб вона стала золотистою, з обох сторін.

5. Точно також готують і другу порцію тортилії. Подають їх гарячими.

Покроковий рецепт приготування тортильї з фаршем

Цей рецепт дозволяє приготувати блюдо в мексиканському стилі, яке підійде для подачі на тематичній вечірці або під пиво в дружній компанії: смачно, яскраво та оригінально.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Коржик тортилья – 2 шт.
  • Фарш яловичий – 200 гр.
  • Цибуля червоний або білий – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Дуже цибулину дрібно нарізають і обсмажують її в олії, щоб шматочки підрум’янилися.

2. До цибулі викладають фарш і продовжують готувати все разом, приправивши сіллю і перцем.

3. Слідом кладуть томатну пасту і дрібно нарізану часниковий зубчик, перемішують вміст сковороди, продовжуючи готувати на середньому вогні.

4. Томат нарізають навпіл, а потім – тонкими слайсами. Сир перетворюють в тонку стружку.

5. По половині коржі розподіляють м’ясну начинку, кладуть кілька скибочок томату і сир, складають навпіл і обсмажують на сухій сковороді з двох сторін протягом пари хвилин. Аналогічно роблять і з другою тортильєю. Подають закуску гарячою.

Як приготувати тортилью з рибою в домашніх умовах?

Оригінальне і незвичайне поєднання для начинки тортильї: філе білої риби з овочами і сиром. Таким блюдом можна здивувати навіть найвибагливіших гурманів, при цьому закуска виходить апетитною і корисною.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Паприка мелена – 1 ст. л.
  • Риба тілапія (філе) – 500 гр.
  • Коржі тортилья – 8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Салат листовий – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сир твердий тертий – за смаком.

Для соусу:

  • Селера (стебло) – 150 гр.
  • Перець солодкий червоний – 0,5 шт.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Огірок маринований – 0,5 шт.
  • Лайм – 2 шт.
  • Гірчиця готова зернами – 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе риби нарізати середніми кубиками і обвалюють в суміші солі, паприки і масла.

2. Підготовлені рибні шматочки після недовгого маринування (5-7 хвилин, поки духовка нагріється) викладають на фольгу для запікання. Рибу потрібно тримати в духовій шафі протягом 10 хвилин при нагріванні до 180 градусів.

3. Овочі для соусу подрібнюють однаковими маленькими кубиками, складають у глибоку ємність, додають приправи і масло і добре перемішують.

4. Зелену цибулю дрібно нарізають, салатні листя рвуть на невеликі шматочки.

5. Коржі розігрівають на сухій сковороді або на грилі, в центр кожної тортильї кладуть рибу, додають соус, салатні листя, посипають стружкою сиру і зеленою цибулею і подають до столу.

Тортілья з сиром і помідорами

Для приготування тортильї з сирно-томатною начинкою важливо вибирати сорти сиру з багатим і насиченим смаком, а також стиглі м’ясисті помідори: так страва буде більш апетитним і насиченим.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Коржик тортилья – 6 шт.
  • Сир чеддер тертий – 350 гр.
  • Коріандр свіжий нарізаний – за смаком.
  • Помідори – 6 шт.
  • Цибуля зелена нарізаний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. До початку готування слід включити духовку, щоб вона розігрілася до 200 градусів.

2. Коржі викласти на тверду поверхню, на кожну насипати сир, залишивши пару ложок для посипання зверху.

3. Помідори нарізати великим кубиком і викласти поверх сиру.

4. Зверху посипають нарізану цибулю і коріандр, приправляють невеликою кількістю солі і свіжомеленого перцю.

5. Тортильї згортають рулетиком, розрізати кожен навпіл і розкладають на деко, посипати тертим сиром.

6. Коржі тримають в духовці протягом 15 хвилин, щоб сир почав плавитися. Подають страву негайно.

Проста і дуже смачна тортілья з картоплею

Рецепт тортилії з вегетаріанською, але при цьому достатньо поживного начинкою. Картопля насичує і дозволяє страви бути при цьому смачним. Смажену цибулю додає аромату і робить закуску ще більш апетитною.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 110 гр.
  • Картопля – 280 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коржик тортилья – 2 шт.

Процес приготування:

1. Очищену цибулину розрізають на дві половинки, а потім ділять на тонкі півкільця.

2. Картоплю очищають від шкірки і нарізають спочатку навпіл, а потім – тонкими скибочками.

3. У глибокій сковороді з маслом обсмажують цибулю і картопляні шматочки, перемішуючи. Потрібно готувати картоплю з цибулею на мінімальному вогні протягом 20 хвилин під кришкою. В кінці приготування овочі потрібно добре посолити і поперчити.

4. В підходящу ємність розбити яйця і злегка збити їх виделкою, додати трохи солі і перцю. Готову картопляно-цибульну масу швидко викласти в яйця. Все добре перемішати.

5. Глибоку сковороду поставити на середній вогонь, влити оливкову олію і перелити яйця, цибуля і картопля. Готувати 25 хвилин на слабкому вогні, а потім перевернути, щоб яйця рівномірно пропеклися.

6. На половину коржа кладуть одержаний омлет з картоплею, складають навпіл і, обсмажують на сковороді, щоб трохи підігріти тортилью, подають. Аналогічно готують і другий корж.

Поживна тортілья з шинкою

Шинка і сир додають начинці для тортильї насиченості, а солодка кукурудза з перцем додають смаку. Важливо добре прогріти тортилью, щоб моцарелла як слід, розплавилася.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Коржик тортилья – 4 шт.
  • Шинка – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 170 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Сир моцарелла – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Томати у власному соку – 3 шт.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чилі мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулина нарізають дрібними кубиками і обсмажується до золотистого відтінку.

2. Аналогічно нарізають шинку і додають до смаженій луку, готують протягом декількох хвилин, помішуючи.

3. Солодкий перець звільняють від насіння і нарізають кубиками, кладуть до шинки і цибулі.

4. В останню чергу кладуть кукурудзу, кілька хвилин обсмажують начинку без кришки, а після – пару хвилин під кришкою.

5. Томати у власному соку подрібнюють і кладуть до м’ясної начинки, тушкують кілька хвилин, а в самому кінці додають сіль, перець і чилі.

6. Яйця збивають виделкою з молоком і смажать два однакових за розміром омлету.

7. На сковороду гриль викладають коржик, кладуть на неї один з омлетів, потім начинку з овочів і шинки, а зверху посипають сиром, складають тортилью навпіл і, обсмаживши з кожної сторони потроху, негайно подають.

Тортілья з сирним сиром

Три види сиру, включаючи сирний, і овочі роблять страву доступним для прихильників вегетаріанства, а також для тих, хто хоче підкріпитись смачною і цікавою закускою.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Коржик тортилья – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сир сирний – за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сир плавлений – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.

Процес приготування:

1. У перцю прибирають насіння і внутрішні перегородки, нарізають кубиками і обсмажують в олії.

2. До оброблених шматочків перцю додають яйце і готують, помішуючи. Солять і додають паприку.

3. На корж кладуть сирний сир, викладають яєчно-перцеву крихту.

4. Огірок нарізають соломкою, розподіляють поверх яйця. Зверху кладуть тертий твердий сир і трохи плавленого.

5. Корж складають навпіл і злегка обсмажують на сухій сковорідці. Подають гарячою.

Покроковий рецепт домашньої тортильї з грибами

Свинячий фарш і гриби – цей рецепт насиченою тортильї сподобається тим, хто віддає перевагу, як слід підкріпитися. Кращим доповненням до такої страви є часник і гострий перець: по-справжньому, по-мексиканськи.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Коржик тортилья – 1 шт.
  • Фарш свинячий – 150 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Сир твердий тертий – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У розігрітому маслі обсмажують м’ясний фарш і дрібно нарізані зубчики часнику.

2. Окремо готують дрібно нарізані шампіньйони і перець.

3. У підходящої мисці змішують фарш, сир, овочі і дрібно нарубану цибулю. Всі солять і перчать.

4. На тортилью розкладають начинку і закручують, щоб вийшов досить щільний рулет.

5. Отриману заготівлю обсмажують на сковороді, щоб з’явилася золотава скоринка. Нарізають тортилії-рулети шматочками і подають гарячими.