Морський окунь – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Морський окунь – риба, володіє ніжним і м’яким смаком. Якщо його правильно приготувати, то у вас вийде справжній кулінарний шедевр. Причому це можуть бути абсолютно різні страви. Ми хочемо поділитися з вами 10 чудовими рецептами приготування морського окуня.

Морський окунь, запечений у фользі в духовці

Запекти морського окуня в духовці у фользі за цим рецептом зможе навіть починаюча господиня. У цієї риби дуже мало кісток, тому філе виходить дуже ніжним і м’ясистим. Подавати готового окуня найкраще з гарніром з картоплі або рису.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Окунь морський 3 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Приправа 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Петрушка 4 гілки
  • Морква 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати морського окуня? Тушки риби помийте, очистіть від луски і зріжте хвости.
  2. Морква очистіть, наріжте кружальцями і обсмажте на рослинному маслі протягом 5-6 хвилин. Потім влийте трохи води і тушкуйте ще 5-6 хвилин.
  3. Рибу натріть сіллю і спеціями, викладіть їх на фольгу. На кожного окуня покладіть по кілька шматочків болгарського перцю, кружечки помідорів і тушковану моркву.
  4. Загорніть тушки у фольгу. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Потім розгорніть фольгу і готуйте ще 15-20 хвилин.
  5. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!