Як смачно приготувати морського окуня в мультиварці?
Готувати в мультиварці люблять багато господинь, адже це дуже просто. Морський окунь, приготовлений таким способом, займе почесне місце не тільки в повсякденному меню, але і прикрасить святковий стіл.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Окунь морський – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Квасоля стручкова – 400 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вино сухе біле – 50 мл
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Для заправки:
- Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Сіль –за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіхи кедрові – 30 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування страви краще використовувати філе морського окуня. Якщо у вас ціла тушка, то розріжте його вздовж і відокремте філе від кісток. Філе окуня полийте лимонним соком, сухим вином та оливковою олією.
2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
3. У чашу мультиварки влийте оливкову олію, викладіть цибулю рівномірним шаром.
4. Далі покладіть філе окуня, посоліть і приправте його за смаком. У меню мультиварки виберіть режим «Випічка» на 30 хвилин.
5. Через 15 хвилин встановіть над чашею мультиварки форму для готування на пару, в неї викладіть стручкову квасолю.
6. Готову стручкову квасолю заправте маслом, гірчицею, оцтом і медом, посоліть і приправте перцем за смаком, додайте кедрові горішки.
7. Подавайте філе морського окуня з гарніром із стручкової квасолі.
Приємного апетиту!