Морський окунь – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно приготувати морського окуня в мультиварці?

Готувати в мультиварці люблять багато господинь, адже це дуже просто. Морський окунь, приготовлений таким способом, займе почесне місце не тільки в повсякденному меню, але і прикрасить святковий стіл.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Окунь морський – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Квасоля стручкова – 400 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вино сухе біле – 50 мл
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для заправки:
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіхи кедрові – 30 гр.

Процес приготування:

1. Для приготування страви краще використовувати філе морського окуня. Якщо у вас ціла тушка, то розріжте його вздовж і відокремте філе від кісток. Філе окуня полийте лимонним соком, сухим вином та оливковою олією.

2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.

3. У чашу мультиварки влийте оливкову олію, викладіть цибулю рівномірним шаром.

4. Далі покладіть філе окуня, посоліть і приправте його за смаком. У меню мультиварки виберіть режим «Випічка» на 30 хвилин.

5. Через 15 хвилин встановіть над чашею мультиварки форму для готування на пару, в неї викладіть стручкову квасолю.

6. Готову стручкову квасолю заправте маслом, гірчицею, оцтом і медом, посоліть і приправте перцем за смаком, додайте кедрові горішки.

7. Подавайте філе морського окуня з гарніром із стручкової квасолі.

Приємного апетиту!