Хе з щуки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хе з щуки – це холодний салат з рибного філе, доповненого овочами, олією і оцтом. Поєднання компонентів настільки незвично і оригінально, що обов’язково вам сподобається. Страва готується досить просто і швидко, єдине, що треба починати готувати за 6-8 годин до застілля, так як легкого й корисного салату потрібно час настоятися і просочитися усіма спеціями і добавками, однак, кінцевий результат безперечно варто очікування і витраченого часу – гарантуємо!

Хе з щуки в домашніх умовах – найсмачніший рецепт

Хе з щуки в домашніх умовах – це корейська закуска, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Завдяки тому, що рибне філе не проходить термічну обробку, воно зберігає в собі максимальну кількість корисних речовин. А для того, щоб страва була не тільки корисним, але і смачним, використовуються різні добавки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Щука 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 50 мл
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щуку чистимо і старанно промиваємо під струменем води.
  2. Відрізаємо голову і хвіст, вздовж черевця робимо надріз і виймаємо нутрощі разом з чорними плівками.
  3. Відокремлюємо філе від хребта і за допомогою пінцета видаляємо великі кісточки.
  4. Ріжемо м’якоть на невеликі шматочки, розміром не більше двох сантиметрів.
  5. Укладаємо щуку в миску і заливаємо оцтом.
  6. Прикриваємо посуд харчовою плівкою або плоскою тарілкою і залишаємо на 40 хвилин при кімнатній температурі.
  7. За закінчення часу відкидаємо рибу на сито і даємо надлишків оцту стекти. Повертаємо скибочки в миску і доповнюємо розпеченим на сковороді рослинною олією.
  8. Доповнюємо філе тонкими цибульними кільцями і подрібненим часником.
  9. Присмачую закуску коріандром, перцем і сіллю.
  10. Вливаємо трохи соєвого соусу.
  11. Складові гарненько перемішуємо і наполягаємо ще близько 30-40 хвилин.
  12. Промаринованную щуку дегустуємо відразу ж і насолоджуємося. Приємного апетиту!