Як засолити оселедець в домашніх умовах – 10 швидких і смачних рецептів з фото

Як засолити оселедець в домашніх умовах? Кращі рецепти для виконання кулінарної ідеї ви знайдете в нашій добірці з покроковими рецептами. Готовий продукт вийде дуже апетитним, соковитим і ароматним. Подавайте до столу в якості холодної закуски, додавайте в салати та інші домашні страви. Здивуйте своїх близьких або гостей!

Як швидко засолити оселедець в розсолі шматочками за добу

Пропонуємо варіант засолки оселедця шматочками в пряному розсолі. Цікавий нюанс – додавання лимона. На тлі солі і спецій його цитрусова нотка відмінно освіжає. Щоб не возитися з очищенням оселедця перед вживанням, пропонуємо відразу обробити рибу на філе і порізати його на шматочки – так набагато зручніше.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Оселедець 2 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Перець чорний горошок 1 ч. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Вода ½ л.
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно засолити оселедець в домашніх умовах? Рибу розморожуємо, ретельно миємо в проточній воді. Відрізаємо голову, розрізаємо черевце і видаляємо всі нутрощі.
  2. Намагаємося прибрати всі темні плівки зсередини, выскабливая їх ножем.
  3. Тушку розкриваємо, укладаємо внутрішньою поверхнею на обробну дошку і притискаємо зверху руками. Тиснемо вагою рук на всю площу риби. Буде чути звук хрускоту кісток – так потім стане простіше відокремити м’якоть.
  4. Перевертаємо оселедець шкірою вниз, піддягаємо ножем скелетну кістку і витягуємо її разом з дрібними кісточками.
  5. Потім піддягаємо шкіру ножем і знімаємо її пластом з філе.
  6. Отримане філе нарізаємо на шматочки потрібного розміру.
  7. Готуємо розсіл. Для цього в каструлю висипаємо вказану кількість солі, цукровий пісок, гвоздику, насіння гірчиці, горошини чорного перцю і лавровий лист. Вливаємо воду. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, варимо п’ять хвилин при низькій температурі плити і знімаємо з плити. Охолоджуємо до кімнатної температури.
  8. Поки розсіл остигає, червоний лук очищаємо, промиваємо його і нарізаємо тонкими півкільцями. Лимон миємо й ріжемо на тонкі півкруги або четвертинки. Кісточки у міру нарізування виймаємо і викидаємо. У скляний або емальований посуд (відмінний варіант – звичайна банку) укладаємо шарами шматочки філе оселедця, червоний цибулю і лимон. Таким чином заповнюємо всю ємність.
  9. Заливаємо оселедець остившім розсолом разом з прянощами. Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на добу для маринування.
  10. За добу оселедець вже можна подавати на стіл. В розсолі шматочки риби добре зберігаються протягом місяця.

Приємного апетиту!