Лакедра – це неймовірно смачна риба, яка займе гідне місце на вашому столі. З неї виходять смачні домашні і святкові страви. Кращі ідеї ми зібрали для вас у перевіреної кулінарної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями. Беріть на замітку!
Лакедра, запечена у фользі в духовці
Лакедра, запечена у фользі в духовці, виходить напрочуд смачною і соковитою. Таке блюдо яскраво прикрасить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте з овочами та крупами. Обіцяємо, що ваші близькі та гості будуть в захваті. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
4 порц.
- Лакедра 1 шт.
- Соус соєвий 4 ст. л.
- Лимон ½ шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Коріандр мелений за смаком
Процес приготування:
- Промиваємо і очищаємо лакедру.
- Відрізаємо у риби голову, хвіст і плавники. Їх ви можете використовувати для приготування юшки. Тушки ще раз промиваємо і обсушуємо.
- Для маринаду з’єднуємо соєвий соус з коріандром і меленим перцем.
- Добре обмазуємо маринадом рибу. Поливаємо її лимонним соком.
- Всередині риби кладемо лаврові листочки і горошини перцю.
- Загортаємо заготовку у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
- Лакедра, запечена у фользі в духовці, готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Лакедра, запечена стейками
Лакедра, запечена стейками – це яскраве оригінальне блюдо для вашої вечері чи святкового столу. Приготувати таку дивовижну за смаком рибу нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Здивуйте своїх рідних і зробіть меню.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лакедра – 1,4 кг
- соєвий Соус – 6 ст. л.
- Мірін – 3 ст. л.
- Саке – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо і очищаємо рибу.
Крок 2. Далі розрізаємо її на акуратні порційні шматки – стейки. Голову, хвіст і плавники видаляємо. Їх ви можете використовувати для приготування юшки.
Крок 3. Замішуємо маринад із соєвого соусу, міріна і саке.
Крок 4. Викладаємо стейки у контейнер і поливаємо маринадом. Залишаємо на 20-30 хвилин.
Крок 5. Перекладаємо продукт на деко з фольгою.
Крок 6. Відправляємо страву на верхню полицю розігрітій до 180 градусів духовці. Включаємо режим «гриль» і готуємо близько 7-10 хвилин.
Крок 7. Лакедра, запечена стейками готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Смажена лакедра на сковороді
Смажена лакедра на сковороді виходить дуже соковитою, яскравою і апетитною. Така риба відрізняється дуже приємним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лакедра – 0,7 кг
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Огірок маринований – 2 шт.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре очищаємо і промиваємо лакедру.
Крок 2. Далі рибу обробляємо на філе, після ріжемо на порційні шматочки.
Крок 3. Для маринаду з’єднуємо соєвий соус, мед і спеції.
Крок 4. Можна використовувати два види соєвого соусу: більш гострий і солодкий.
Крок 5. Додаємо сюди гірчицю і подрібнений часник. Добре перемішуємо.
Крок 6. Рибні шматочки занурюємо в маринад і залишаємо на 1 годину.
Крок 7. Обсмажуємо рибу до рум’янцю на рослинному маслі. Потім у цій же сковорідці підсмажуємо колечка солоних огірків для подачі.
Крок 8. Смажена лакедра на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Лакедра (желтохвост) з овочами в духовці
Лакедра (желтохвост) з овочами в духовці – це неймовірно соковите, смачне і поживне блюдо для сімейного обіду, вечері або святкового столу. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лакедра – 1,2 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і очищаємо рибу, після натираємо її сіллю і цукром, поливаємо соком половинки лимона.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву.
Крок 3. Обсмажуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.
Крок 4. Щільно начиняємо рибу овочами.
Крок 5. Загортаємо рибу з овочевою начинкою у фольгу.
Крок 6. Запікаємо близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Лакедра (желтохвост) з овочами в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Лакедра з картоплею в духовці
Лакедра з картоплею в духовці – це апетитне частування для вашого сімейного обіду, вечері або свята. Таке блюдо виходить неймовірно ситним, смачним і ароматним. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лакедра – 0,7 кг
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сир гауда – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо рибу. Необхідно використовувати распотрошенную тушку. Добре промиваємо і обсушуємо. Після натираємо сіллю і спеціями.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якості.
Крок 3. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими кружальцями або полукружками.
Крок 4. На деко викладаємо цибулю, подрібнену зелень і картоплю. На овочі кладемо рибу і поливаємо все це сметаною.
Крок 5. Запікаємо частування 40 хвилин при температурі 200 градусів. Можна прикрити фольгою, щоб уникнути пригорання.
Крок 6. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром гауда. За бажанням, можна замінити іншим твердим сортом сиру.
Крок 7. Лакедра з картоплею в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Лакедра, запечена в сметані
Лакедра, запечена в сметані виходить неймовірно ніжною, соковитою, смачною і ароматною. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Подавайте до обіду або вечері з вашими улюбленими гарнірами.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лакедра – 1 кг
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 150 гр.
- Масло рослинне – 5 мл
Процес приготування:
Крок 1. Чистимо і промиваємо рибу. Видаляємо голову, хвіст і плавники.
Крок 2. Далі підготовлену тушку розбираємо на порційні шматочки.
Крок 3. Натираємо шматки лакедры сіллю і спеціями, поливаємо лимонним соком і прибираємо маринуватися в холодильник.
Крок 4. Після маринування викладаємо рибу на деко з фольгою, змазаній рослинною олією.
Крок 5. Обмазуємо частування сметаною і загортаємо у фольгу.
Крок 6. Запікаємо страву близько 20-25 при температурі 180 градусів.
Крок 7. Лакедра, запечена в сметані готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.
Як засолити лакедру в домашніх умовах
Як засолити лакедру в домашніх умовах? Ми докладно описали кулінарний процес у нашому перевіреному покроковому рецепті. Якщо хочете побалувати себе яскравою і апетитною закускою, то обов’язково беріть на замітку нашу ідею. Готову рибу можна подавати разом з хлібом або використовувати в приготуванні різних закусок.
Час готування – 2 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе лакедры – 0,8 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 7 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- лавровий Лист – 10 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.
Крок 2. Філе лакедры промиваємо під водою і обсушуємо.
Крок 3. Гвоздику, коріандр і горошини перцю подрібнюємо в ступці. Додаємо сіль і перемішуємо.
Крок 4. В пластиковий контейнер викладаємо половину лаврового листя і всипаємо трохи спецій.
Крок 5. Кладемо сюди рибне філе, засипаємо його іншими спеціями і лавровими листами. Встановлюємо зверху гніт і прибираємо заготовку в холодильник на дві доби.
Крок 6. Перед подачею рибу очищаємо від зайвих спецій і нарізаємо тонкими скибочками.
Крок 7. Засолена лакедра в домашніх умовах готова. Можна пригощатися!
Юшка з лакедры
Юшка з лакедры – оригінальне гаряче блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування вийде неймовірно поживним, ароматним і насиченим смаком. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Голова лакедры – 1 шт.
- Хвіст лакедры – 1 шт.
- Плавці лакедры – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Вода – 2 л
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Пшоно – 1/3 склянки
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь. Сюди занурюємо промиті частини риби і солимо за смаком. Коли вміст закипить, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин.
Крок 2. Нарізаємо моркву тонкими кружками, а картоплю – кубиками.
Крок 3. Дістаємо рибу і отриманий бульйон проціджуємо через сито.
Крок 4. Ставимо чистий бульйон на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо сюди пшоно і варимо його близько 2-3 хвилин.
Крок 5. Додаємо моркву, картоплю, півкільця цибулі. Варимо суп близько 10 хвилин.
Крок 6. За 5 хвилин до готовності додаємо подрібнену зелень, горошини перцю і лавровий листок.
Крок 7. Юшка з лакедры готова. Розливайте по тарілках і пробуйте!
Лакедра в духовці з лимоном
Лакедра в духовці з лимоном дивно виходить соковитою, яскравою і ароматною. Така риба відрізняється дуже приємним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лакедра – 0,6 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Лакедру добре очищаємо і промиваємо.
Крок 3. Відрізаємо голову і хвіст. Їх можна використовувати для приготування юшки.
Крок 4. На тушці робимо надрізи.
Крок 5. Добре натираємо рибу сіллю і спеціями, поливаємо рослинним маслом.
Крок 6. Ріжемо Тонкими часточками лимон.
Крок 7. Вставляємо часточки лимона в надрізи.
Крок 8. Запікаємо заготовку в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин.
Крок 9. Лакедра в духовці з лимоном готова. Можна пробувати!
Желтохвост (лакедра), запечена в рукаві
Желтохвост (лакедра), запечена в рукаві, – це яскраве і оригінальне блюдо для вашої вечері чи святкового столу. Приготувати таку смачну і соковиту рибу нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і зробіть меню.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лакедра – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо і очищаємо лакедру.
Крок 2. Зрізаємо у риби голову.
Крок 3. Укладаємо продукт в рукав для запікання. Відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 4. В цей час готуємо заправку. З’єднуємо соєвий соус з лимонним соком.
Крок 5. Доповнюємо суміш подрібненим часником і чорним меленим перцем.
Крок 6. Дістаємо рибу з духовки. Знімаємо з неї шкірку і акуратно поділяємо на філе. Поливаємо ароматною заправкою.
Крок 7. Желтохвост (лакедра), запечена в рукаві готовий. Подавайте до столу і швидше оцінюйте смак!