Рибна запіканка – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Рибна запіканка – це оригінальна кулінарна рішення для вашого домашнього або святкового столу. Таке блюдо виходить дуже ситним і цікавим за смаком. Є багато варіантів виконання запіканки з риби. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Запіканка з рибного фаршу в духовці

Запіканка з рибного фаршу в духовці – це неймовірно апетитний і ситне блюдо для домашнього столу. Воно порадує вас цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рибний фарш 300 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ¼ склянки
  • Капуста Брокколі ¼ склянки
  • Баклажан 100 гр.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • Сіль за смаком
  • Сухарі панірувальні 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Беремо готовий рибний фарш або прокручуємо філе риби в м’ясорубці. Оскільки у мене була ціла скумбрія, то я помила, порізала, почистила, вийняла кістки і перекрутила.
  2. Дрібно нарізаємо очищений ріпчасту цибулю.
  3. Натираємо на крупній тертці моркву.
  4. Брокколі подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати блендер.
  5. Також чинимо з баклажаном. Можна подрібнити її в блендері або пропустити через м’ясорубку.
  6. В рибний фарш розбиваємо курячі яйця. Добре все перемішуємо, додаємо сіль за смаком.
  7. Далі фарш ділимо на три частини. Одну вимішуємо з цибулею і морквою, другу з брокколі, третю – з баклажаном.
  8. Форму для запікання змащуємо маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Першим шаром викладаємо фарш з баклажаном, далі йде шар з морквою, останній – з брокколі. Запікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Запіканка з рибного фаршу в духовці готова. Ділите її на порції і подавайте до столу!