Фунчоза – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Фунчоза – азіатське блюдо. Її ще називають «скляним» локшиною, так як продукт прозорий і в сухому, і у звареному вигляді. Сама по собі фунчоза прісна, проте відмінно поєднується з іншими інгредієнтами, так як по максимуму вбирає всі запахи.

Фунчоза з куркою, овочами і соєвим соусом

Готувати фунчозу досить просто. Її можна не варити, а просто залити окропом на 5 хвилин. Якщо додати деякі інгредієнти, фунчоза стане відмінним другим блюдом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 300 гр.
  • Фунчоза 200 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • соєвий Соус 5 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Корінь імбиру 1 ч. л.
  • Кунжут 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати фунчозу за класичним рецептом в домашніх умовах? Позбавляємося від плівок і сухожиль курячої грудки. Промиваємо під струменем теплої води і висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо брусочками або кубиками.
  2. Включаємо плиту і робимо великий вогонь. Наливаємо невелику кількість рослинної олії в сковороду і ставимо її на конфорку. Даємо сковороді з маслом розігрітися. Через пару хвилин висипаємо курячі шматочки в ємність і смажимо 3 хвилини до появи золотистої скоринки.
  3. Викладаємо курячі шматочки в окрему ємність і посипаємо перцем. Залишаємо на час. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо гострим ножем на півкільця середньої товщини.
  4. Очищаємо перець і моркву, промиваємо овочі теплою водою. Нарізаємо перець соломкою. Подрібнюємо моркву на крупній тертці. Знову включаємо плиту, наливаємо масло в сковороду і ставимо її на конфорку, розігріваємо.
  5. Висипаємо подрібнені цибулю, моркву і перець на сковороду. Підсмажуємо їх 4 хвилини. Стежимо, щоб вони стали м’якими, а хрусткими. Викладаємо їх у миску з курячими шматочками.
  6. У окрему глибоку ємність викладаємо фунчозу (краще взяти невелику каструлю). Кип’ятимо воду в чайнику, або на плиті. Заливаємо окропом фунчозу. Накриваємо кришкою і залишаємо на 5-6 хвилин.
  7. Через 5-6 хвилин, коли фунчоза стане прозорою, переміщаємо її разом з водою в сито. Чекаємо, поки вся зайва рідина стече в умивальник. Для зручності вживання страви розрізаємо продукт ножицями (волокна фунчозы досить довгі).
  8. Промиваємо свіжий огірок і просушуємо його рушником. Нарізаємо невеликими шматочками у вигляді прямокутників. Корінь імбиру промиваємо і висушуємо. Видаляємо шкірку. Подрібнюємо продукт на дрібній тертці, щоб вийшла кашка.
  9. Наливаємо соєвий соус в окрему невелику ємність, додаємо імбирну кашку і перемішуємо до однорідності.
  10. Фунчоза вже трохи охолола, поки ми готували соус. Тепер викладаємо її в миску до курки, цибулі, моркви і перцю. Висипаємо свіжий огірок і поливаємо блюдо соєвим соусом в такій кількості, яке необхідно для достатньої солоності. Посипаємо фунчозу з овочами і соусом кунжутом і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!