Фунчоза – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Фунчоза – азіатське блюдо. Її ще називають «скляним» локшиною, так як продукт прозорий і в сухому, і у звареному вигляді. Сама по собі фунчоза прісна, проте відмінно поєднується з іншими інгредієнтами, так як по максимуму вбирає всі запахи.

Фунчоза з куркою, овочами і соєвим соусом

Готувати фунчозу досить просто. Її можна не варити, а просто залити окропом на 5 хвилин. Якщо додати деякі інгредієнти, фунчоза стане відмінним другим блюдом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 300 гр.
  • Фунчоза 200 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • соєвий Соус 5 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Корінь імбиру 1 ч. л.
  • Кунжут 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати фунчозу за класичним рецептом в домашніх умовах? Позбавляємося від плівок і сухожиль курячої грудки. Промиваємо під струменем теплої води і висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо брусочками або кубиками.
  2. Включаємо плиту і робимо великий вогонь. Наливаємо невелику кількість рослинної олії в сковороду і ставимо її на конфорку. Даємо сковороді з маслом розігрітися. Через пару хвилин висипаємо курячі шматочки в ємність і смажимо 3 хвилини до появи золотистої скоринки.
  3. Викладаємо курячі шматочки в окрему ємність і посипаємо перцем. Залишаємо на час. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо гострим ножем на півкільця середньої товщини.
  4. Очищаємо перець і моркву, промиваємо овочі теплою водою. Нарізаємо перець соломкою. Подрібнюємо моркву на крупній тертці. Знову включаємо плиту, наливаємо масло в сковороду і ставимо її на конфорку, розігріваємо.
  5. Висипаємо подрібнені цибулю, моркву і перець на сковороду. Підсмажуємо їх 4 хвилини. Стежимо, щоб вони стали м’якими, а хрусткими. Викладаємо їх у миску з курячими шматочками.
  6. У окрему глибоку ємність викладаємо фунчозу (краще взяти невелику каструлю). Кип’ятимо воду в чайнику, або на плиті. Заливаємо окропом фунчозу. Накриваємо кришкою і залишаємо на 5-6 хвилин.
  7. Через 5-6 хвилин, коли фунчоза стане прозорою, переміщаємо її разом з водою в сито. Чекаємо, поки вся зайва рідина стече в умивальник. Для зручності вживання страви розрізаємо продукт ножицями (волокна фунчозы досить довгі).
  8. Промиваємо свіжий огірок і просушуємо його рушником. Нарізаємо невеликими шматочками у вигляді прямокутників. Корінь імбиру промиваємо і висушуємо. Видаляємо шкірку. Подрібнюємо продукт на дрібній тертці, щоб вийшла кашка.
  9. Наливаємо соєвий соус в окрему невелику ємність, додаємо імбирну кашку і перемішуємо до однорідності.
  10. Фунчоза вже трохи охолола, поки ми готували соус. Тепер викладаємо її в миску до курки, цибулі, моркви і перцю. Висипаємо свіжий огірок і поливаємо блюдо соєвим соусом в такій кількості, яке необхідно для достатньої солоності. Посипаємо фунчозу з овочами і соусом кунжутом і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозы по-корейськи в домашніх умовах

Салат з фунчозы готується з простого набору продуктів – моркви, огірка, перцю і самого макаронного продукту. При бажанні можна розширити набір продуктів і подавати страву у вигляді закуски до основного. Також воно відмінно підійде для легкої вечері.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Фунчоза – 150 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Цукор тростинний – 2 ч. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Коріандр – 2-3 щіпки.
  • Паприка – 2-3 щіпки.
  • Куркума – 2-3 щіпки.
  • Імбир – 2-3 щіпки.
  • Перець гострий червоний – 2-3 щіпки.
  • Перець чорний – 2-3 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Викладаємо фунчозу в окрему ємність (невелику каструлю). Кип’ятимо воду в чайнику, або на плиті в каструлі. Заливаємо крутим окропом фунчозу і залишаємо на 5 хвилин.

2. Позбавляємо часник від лушпиння і відокремлюємо від головки 2 зубчики. Раздавливаем їх ножем.

3. У глибоку миску виливаємо соєвий соус і оцет. Злегка перемішуємо. Слідом відправляємо масло і лимонний сік. Посипаємо кунжутом, цукром і сіллю. Знову перемішуємо. Висипаємо часник, коріандр, паприку, куркуму, імбир, чорний і червоний перець. Знову все перемішуємо до однорідності і повного розчинення цукру.

4. Очищаємо моркву і перець (солодкий і гострий). Промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо обидва види перцю на бруски, а моркву натираємо на тертці. Огірок також промиваємо та нарізаємо соломкою (не забуваємо видаляти хвостики з обох сторін).

5. Локшина вже зварилася і стала прозорою. Зливаємо її в друшляк разом з водою і залишаємо на час. Фунчоза охолоне, а зайва рідина встигне стекти.

6. Змішуємо інгредієнти. Перемішуємо фунчозу з овочами та соусом. Ставимо в холодильник, щоб салат встиг насититися. Через 30 хвилин страву можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати фунчозу з креветками і овочами?

Страва виходить дуже корисним і смачним. Сама фунчоза досить прісна, прозора після варіння в кип’ятку овочі та креветки додадуть їй соковитості і яскравості.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Креветки очищені – 10 шт.
  • Перець червоний болгарський – ½ шт.
  • Масло кунжутне – 2 ч. л.
  • Насіння кунжутне – ½ ч. л.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля зелена – 3-4 стебла.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус соєвий – 5-6 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо фунчозу. Нам знадобиться глибока миска або каструля. Краще для варіння фунчозы брати каструлю. Викладаємо 100 грамів макаронного виробу. Кип’ятимо воду в чайнику. Якщо чайника немає, то на плиті. Доводимо воду до кипіння і заливаємо окропом локшину. Накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.

2. Для приготування страви необхідно зварити очищені креветки. Краще всього зробити це заздалегідь, щоб до часу приготування інгредієнт був повністю готовий.

3. Перець очищаємо від нутрощів і моркву від шкірки. Ретельно вимиваємо овочі водою. Нарізаємо їх соломкою. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом і підігріваємо ємність. Потім висипаємо овочі і обсмажуємо 3 хвилини. Слідом відправляємо креветки. Знову обсмажуємо до готовності близько хвилини.

4. Очищаємо часник. Один зубчик кладемо на обробну дошку і натискаємо на нього пластиною ножа. Додаємо часник і цибулю до овочів з креветками. Поливаємо блюдо кунжутним маслом і соєвим соусом.

5. Готову фунчозу викладаємо в друшляк і чекаємо, поки зіллється вода. Висипаємо продукт на сковороду. Петрушку промиваємо й обсушуємо. Дрібно нарізаємо, посипаємо нею і кунжутним насінням фунчозу.

6. Викладаємо до фунчозе з петрушкою і кунжутом обсмажену масу. Перемішуємо і подаємо до столу готову страву.

Приємного апетиту!

Гаряча фунчоза з м’ясом свинини і овочами

Фунчоза зі свининою виходить дуже смачною і соковитою. Якщо вам терміново знадобиться нагодувати наскочили гостей, рецепт вам точно знадобиться, адже на приготування страви потрібно виділити не більше години.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Свинина – 350-400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець червоний – 1 ч. л.
  • Перець чорний – 1 ч. л.
  • Зелень – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Насіння кунжуту – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Стручкова квасоля відварна – для прикраси.

Процес приготування:

1. Перебираємо свинину і прибираємо все зайве. Добре промиваємо м’ясо, викладаємо на паперовий рушник і злегка витираємо, щоб вбралася зайва волога. Нарізаємо м’ясо на шматочки середнього розміру (кубиками або прямокутниками).

2. Включаємо плиту. На сковороду виливаємо рослинне масло і ставимо її на конфорку. Прогріваємо. Висипаємо м’ясо на сковороду і смажимо близько 20 хвилин.

3. Поки смажиться наше м’ясо, починаємо готувати фунчозу. Для цього необхідно прокип’ятити воду. Готовим заливаємо окропом суху локшину. Зверху накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.

4. Тепер черга овочів. Очищаємо перець, моркву і цибулю від зайвої лушпиння, шкірки і нутрощів. Нарізаємо моркву і перець соломкою, цибулю – півкільцями. Обрізаємо кінці огірка і також нарізаємо його соломкою.

5. Знову включаємо плиту. Ставимо сковороду з невеликою порцією олії на розігрів. Викладаємо нарізані овочі. Обсмажуємо їх 3-4 хвилини. Слідом відправляємо свинину. Перемішуємо і обсмажуємо ще близько хвилини.

6. Фунчоза готова. Відправляємо її в друшляк, щоб стікала зайва вода. Через 4 хвилини додаємо локшину в сковороду до свинини і овочів. Присмачую соєвим соусом. Додаємо часник, коріандр, паприку, чорний і червоний перець і насіння кунжуту. Перемішуємо.

7. Обсмажуємо 10 хвилин. Знімаємо сковороду з готовою стравою і розкладаємо по тарілках. Посипаємо стручкової квасолею.

Приємного апетиту!

Домашня фунчоза з куркою і грибами на сковорідці

Фунчоза – унікальний продукт, так як при приготуванні вбирає в себе запахи інгредієнтів, з якими його змішують. Для того, щоб блюдо вийшло смачним і насиченим, необхідно знати, як правильно поєднувати всі його складові.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Філе куряче – 200-300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 100 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Перець болгарський – ¼ шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – ¼ ч. л.
  • Зелень – за бажанням.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Викладаємо фунчозу в глибоку ємність. У каструлю наливаємо воду і ставимо її на плиту. Включаємо і робимо великий вогонь. Коли вода закипятится, вливаємо її в ємність з фунчозой і накриваємо кришкою. Залишаємо до того моменту, поки продукт не стане прозорим (близько 7 хвилин).

2. Очищаємо цибулю і знімаємо верхній шар моркви ножем. Промиваємо овочі. Нарізаємо цибулю півкільцями і подрібнюємо моркву на тертці.

3. Зливаємо воду з фунчозой в друшляк і промиваємо її прохолодною водою. Чекаємо, поки зайва вода стече.

4. Філе позбавляємо від плівок і жиру, промиваємо, розкладаємо на паперовому рушнику. Обсушуємо. Нарізаємо кубиками.

5. Очищаємо печериці (капелюшок і ніжку окремо). Нарізаємо і промиваємо теплою водою. Перець позбавляємо від насіння і білої нутрощі. Нарізаємо соломкою.

6. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з рослинним маслом. Підігріваємо пару хвилин і висипаємо цибулю. Обсмажуємо до тих пір, поки він не стане прозорим. Слідом додаємо моркву. Перемішуємо її з цибулею і обсмажуємо, постійно помішуючи, ще 3-4 хвилини.

7. Висипаємо в сковороду м’ясо і продовжуємо смажити разом з цибулею та морквою до утворення скоринки. Тепер черга грибів і перцю. Додаємо їх і смажимо ще 5 хвилин на середньому вогні. Поливаємо інгредієнти соєвим соусом, посипаємо цукром і перцем. Обсмажуємо до википання рідини.

8. Зменшуємо вогонь і готуємо страву ще 5 хвилин до повного завершення. Посипаємо часником і тушкуємо ще близько хвилини. Додаємо фунчозу і перемішуємо з вмістом сковороди. Вимикаємо плиту і знімаємо сковороду з конфорки.

9. Поки страву остигає, промиваємо і просушуємо зелень. Дрібно нарізаємо її. Розкладаємо фунчозу з куркою, грибами і овочами по тарілках, посипаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Фунчоза з куркою, огірком і болгарським перцем

Страва підійде для легкого обіду в колі сім’ї або святкового столу. Воно виходить дуже ситним і в той же час не обтяжує шлунок, так як рецепт входить куряче м’ясо.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Фунчоза – 100 гр.
  • Перець солодкий болгарський – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Огірок свіжий – 100 гр.
  • Рослинне масло – 40 гр.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Досліджуємо куряче філе на наявність жилок і хрящів, видаляємо їх і промиваємо м’ясо під струменем теплої води. Після розкладаємо паперові рушники на робочому столі. Викладаємо куряче філе і злегка просушуємо, щоб на м’ясі не залишилося шматочків паперу.

2. Курку розрізаємо на кубики середньої величини. Відправляємо їх в глибоку ємність, солимо і перчимо. Злегка перемішуємо продукти і накриваємо миску з вмістом харчовою плівкою. Ставимо в холодильник. Коли м’ясо замаринується, воно стане більш насиченим і смачним.

3. Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо їх і подрібнюємо. Цибулю нарізаємо шматочками, а моркву натираємо на тертці.

4. Видаляємо нутрощі перцю і промиваємо його, огірок також промиваємо і видаляємо «хвостики» з обох сторін. Нарізаємо перець і огірок соломкою. Зелена цибуля промиваємо теплою водою і дрібно нарізаємо його.

5. Включаємо плиту і ставимо сковороду на конфорку, вливаємо трохи олії і розподіляємо його по дну ємності. Висипаємо м’ясо на сковороду і обсмажуємо 5 хвилин. Коли м’ясо побіліє, тримаємо його ще близько хвилини. Вимикаємо плиту і знімаємо сковороду. Викладаємо м’ясо в окремий посуд.

6. Знову включаємо плиту і ставимо сковороду на конфорку. Вливаємо олію. Розігріваємо сковороду з олією. Засипаємо цибулю. Обсмажуємо його близько трьох хвилин. Постійно помішуємо. Слідом додаємо моркву і пасеруємо разом з цибулею три хвилини. Викладаємо перець і огірок, обсмажуємо близько 4-5 хвилин.

7. Тепер підготуємо окріп для фунчозы. Ставимо каструлю з водою на конфорку і включаємо плиту. Кладемо локшину в окрему каструлю. Коли вода дійде до кипіння, заливаємо фунчозу. Чекаємо 5 хвилин і зливаємо в друшляк, щоб стекла зайва рідина.

8. Додаємо до локшині всі овочі та м’ясо. Рівномірно поливаємо соєвим соусом і посипаємо зеленню готову страву.

Приємного апетиту!

Дуже смачна фунчоза з морепродуктів в домашніх умовах

Щоб блюдо вийшло смачним, необхідно спочатку підготувати морепродукти, а потім вже інші продукти. Заливати фунчозу можна або бульйоном, або соєвим соусом.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Морепродукти – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Спочатку займемося фунчозой. Заливаємо воду (краще відфільтровану) в каструлю. Маємо ємність з рідиною на конфорці. Ставимо відмітку на великому вогні. Чекаємо, коли вода закипить.

2. В окрему ємність викладаємо локшину, заливаємо її кип’яченою водою. Чекаємо 6 хвилин.

3. Обробляємо овочі (моркву, цибулю і перець), очищаємо під струменем теплої води. Нарізаємо цибулю на бруски середнього розміру. Моркву і перець – соломкою (або подрібнюємо на тертці).

4. Наливаємо трохи олії в сковороду. Ставимо її на конфорку. Включаємо плиту і розігріваємо. Висипаємо в сковороду овочі по черзі і обсмажуємо близько трьох хвилин. Перемішуємо продукти в процесі смаження.

5. Додаємо морепродукти до овочів. Смажимо близько 7 хвилин. Знімаємо сковороду з овочами і морепродуктами, вимикаємо плиту.

6. Зливаємо фунчозу з водою в друшляк і чекаємо, поки стече зайва волога. Викладаємо вміст сковороди до локшині і перемішуємо. Поливаємо соєвим соусом. Ділимо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з фунчозой і кальмарами

В Азії салат з фунчозой їдять трохи по-іншому. Ми звикли перемішувати всі інгредієнти, азіати ж продукти розкладають по різних тарілках і перемішують їх у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Кальмари (варені) – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Огірок свіжий – 50 гр.
  • Перець мелений – ½ ч. л.
  • Соус гострий – ½ ч. л.
  • Соус соєвий – ½ ч. л.
  • Соус рибний – 2 ч. л.
  • Оцет яблучний – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Фунчоза – 50 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Для приготування салату кальмари можуть бути як консервованими, так і ошпареними кілька разів в каструлі з окропом. Перекладаємо кальмарів з банки або каструлі на обробну дошку і нарізаємо спочатку з широкого краю, а потім з боку щупалець.

2. Беремо глибоку тарілку і викладаємо в неї шматочки кальмарів. Поливаємо невеликою кількістю соєвого соусу.

3. Перемішуємо інгредієнти в мисці.

4. Заливаємо воду в електричний чайник або каструлю. Доводимо воду до кипіння в чайнику, або на плиті. В окрему ємність викладаємо фунчозу і заливаємо її окропом.

5. Накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.

6. Через деякий час зливаємо воду з фунчозой в друшляк і залишаємо на час. Необхідно, щоб вся рідина стекла. Потім промиваємо фунчозу холодною водою.

7. Беремо тарілку і викладаємо на неї охолоджену локшину.

8. Очищаємо моркву і промиваємо під струменем теплої води. Натираємо її на тертці або нарізаємо соломкою. Також промиваємо огірок нарізаємо його брусками.

9. Викладаємо нарізані овочі в пакет із застібкою, поливаємо усіма видами соусів і перчимо. Часник очищаємо і нарізаємо два зубчики на дрібні шматочки. Також додаємо часник в пакет і закриваємо.

10. Відбиваємо вміст пакета молотком для м’яса, щоб вони пустили сік і салат був більш насиченим.

11. У ємність для салату висипаємо овочі з приправами.

12. Слідом відправляємо локшину (вона дуже довга, тому її можна нарізати ножицями).

13. До локшині і овочів висипаємо кальмарів.

14. Перемішуємо всі інгредієнти і подаємо салат до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт фунчозы з яловичиною та овочами

Фунчозу з яловичиною слід вживати в їжу відразу, а не залишати на наступний день. В іншому випадку страва втратить свій смак. Овочі до локшині кожна господиня підбирає на свій розсуд.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Яловичина – 350 гр.
  • Томат – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець червоний мелений – 2 ч. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет яблучний – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Займемося чищенням овочів. Обрізаємо краю огірка, видаляємо насіння всередині перцю. Вимиваємо овочі (огірки, томати, перець) і викладаємо їх на тарілку. Беремо дошку і гострий ніж. Починаємо нарізати овочі тонкою соломкою по черзі.

2. Нарізані овочі перекладаємо назад на тарілку і залишаємо на деякий час. Очищаємо часник від лушпиння і плівок, нарізаємо його дрібними шматочками і пересипаємо в окрему невелику миску або соусник. Посипаємо часник червоним перцем, коріандром і сіллю. Поливаємо яблучним оцтом.

3. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з рослинним маслом. Підігріваємо його пару хвилин і виливаємо в соус. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

4. Соус готовий. Беремося за фунчозу. Наливаємо воду в чайник і доводимо до кипіння. Локшину викладаємо в будь-яку глибоку ємність і заливаємо її окропом. Накриваємо кришкою. Зазвичай фунчоза «вариться» 5-7 хвилин.

5. На включену плиту ставимо сковороду з рослинним маслом. Даємо розігрітися кілька хвилин, поки готуємо яловичину. М’ясо позбавляємо від жилок і плівки. Промиваємо в теплій воді і кладемо на обробну дошку. Гострим ножем нарізаємо м’ясо на бруски.

6. Викладаємо м’ясо у підігріту сковороду і обсмажуємо. Солимо і посипаємо коріандром. Вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою.

7. Виливаємо прозору фунчозу з водою в друшляк, зливаємо воду і перекладаємо локшину на блюдо. Додаємо тушковану яловичину і овочі. Промиваємо зелену цибулю та нарізаємо на шматочки. Відправляємо до решти продуктів. Поливаємо соусом і перемішуємо. Подаємо фунчозу з овочами і м’ясом на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозы з куркою, овочами і соусом теріякі

Якщо необхідно приготувати страву дуже терміново і під рукою не виявиться соусу теріякі, його завжди можна замінити соєвим соусом або спеціями. Необов’язково використовувати печериці, можна вибрати й інші гриби.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Кількість порцій: 5.

Склад:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Печериці – 18 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля-порей – ½ шт.
  • Помідори черрі – 7 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Соус теріякі – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.
  • Вода – 1-2 л.

Процес приготування:

1. Оглядаємо курячу грудку. Якщо є жилки і плівки, видаляємо їх. Ретельно промиваємо м’ясо теплою водою і нарізаємо гострим ножем на довгасті шматочки. Викладаємо м’ясо на тарілку.

2. Очищаємо печериці від шкірки, відразу нарізаємо їх і відправляємо в глибоку миску або друшляк. Гарненько промиваємо під струменем води від бруду і смітинок.

3. Перець розрізаємо на дві половинки. Видаляємо серцевину. Готуємо помідори черрі і цибулю-порей. Вимиваємо їх теплою водою і нарізаємо. Цибулю – кільцями, помідори – на половинки, перець – соломкою.

4. Очищаємо цибулю від лушпиння і подрібнюємо його з допомогою техніки або вручну. Можна нарізати цибулю півкільцями. Залежить від ваших особистих переваг.

5. Фунчозу викладаємо в окрему глибоку ємність. Наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння на плиті. Заливаємо крутим окропом локшину і накриваємо кришкою. Залишаємо на 5-7 хвилин. Через деякий час зливаємо готову локшину на друшляк і чекаємо кілька хвилин, поки стече рідина.

6. Ставимо на включену плиту сковороду з рослинним маслом. Даємо їй прогрітися. Висипаємо подрібнену цибулю і смажимо пару хвилин. Потім додаємо гриби і перемішуємо. Обсмажуємо до золотистого відтінку (на даний етап йде близько 10 хвилин).

7. Додаємо до грибів і цибулі овочі. Обсмажуємо 2 хвилини, постійно помішуючи.

8. Позбавляємо часник від лушпиння і плівок. Раздавливаем часник пластиною ножа. Додаємо його в сковороду. Слідом додаємо курку. Солимо, посипаємо кунжутом і приправами за смаком.

9. Перемішуємо всі інгредієнти. Готову фунчозу викладаємо в сковороду і перемішуємо, поливаємо соусом теріякі готову страву.

Приємного апетиту!