Солянка з капусти – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Солянка з капусти – це дуже смачне та соковите частування для вашого домашнього столу. Апетитну солянку можна подавати як самостійну страву або як цікавий гарнір. Для приготування використовуйте нашу кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Класична солянка з капусти на сковороді

Класична солянка з капусти на сковороді виходить дуже соковитою та яскравою до смаку. Таке частування ідеально підійде для домашнього обіду чи вечері. Подавайте до столу із хлібом чи іншими частуваннями. Для приготування скористайтесь нашим перевіреним покроковим рецептом.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 200 гр.
  • Олія – ​​для смаження
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати солянку з капустою на сковороді? Натираємо на великій тертці моркву. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зубчики часнику подрібнюємо будь-яким зручним способом. Кількість часнику регулюємо на смак.

Розігріваємо глибоку сковороду з олією. Викладаємо сюди гриби, які ріжемо тонкими платівками. Смажимо 10 хвилин. Після цього додаємо цибулю. Перемішуємо продукти та готуємо ще близько 6 хвилин.

Дрібно шаткуємо білокачанну капусту і з’єднуємо її з морквою. Злегка солимо овочі і добре вимішуємо руками до виділення соку.

На окремій сковороді розігріваємо олію і викладаємо сюди підготовлені овочі. Обсмажуємо їх близько 7 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

Доповнюємо овочі подрібненими томатами, сіллю, цукром та чорним меленим перцем. Добре все перемішуємо та готуємо під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин.

Викладаємо до овочів гриби із цибулею. Також додаємо подрібнений часник. Перемішуємо та готуємо 3 хвилини на слабкому вогні. Можна вимикати плиту.

Класична солянка із капусти на сковороді готова. Подавайте блюдо до столу!