Солянка з капусти – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Солянка з капусти – це дуже смачне та соковите частування для вашого домашнього столу. Апетитну солянку можна подавати як самостійну страву або як цікавий гарнір. Для приготування використовуйте нашу кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Класична солянка з капусти на сковороді

Класична солянка з капусти на сковороді виходить дуже соковитою та яскравою до смаку. Таке частування ідеально підійде для домашнього обіду чи вечері. Подавайте до столу із хлібом чи іншими частуваннями. Для приготування скористайтесь нашим перевіреним покроковим рецептом.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 200 гр.
  • Олія – ​​для смаження
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати солянку з капустою на сковороді? Натираємо на великій тертці моркву. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зубчики часнику подрібнюємо будь-яким зручним способом. Кількість часнику регулюємо на смак.

Розігріваємо глибоку сковороду з олією. Викладаємо сюди гриби, які ріжемо тонкими платівками. Смажимо 10 хвилин. Після цього додаємо цибулю. Перемішуємо продукти та готуємо ще близько 6 хвилин.

Дрібно шаткуємо білокачанну капусту і з’єднуємо її з морквою. Злегка солимо овочі і добре вимішуємо руками до виділення соку.

На окремій сковороді розігріваємо олію і викладаємо сюди підготовлені овочі. Обсмажуємо їх близько 7 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

Доповнюємо овочі подрібненими томатами, сіллю, цукром та чорним меленим перцем. Добре все перемішуємо та готуємо під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин.

Викладаємо до овочів гриби із цибулею. Також додаємо подрібнений часник. Перемішуємо та готуємо 3 хвилини на слабкому вогні. Можна вимикати плиту.

Класична солянка із капусти на сковороді готова. Подавайте блюдо до столу!

Солянка із квашеної капусти

Солянка з квашеної капусти – це цікаве кулінарне рішення для вашого обіду, вечері чи перекушування. Солянка вийде неймовірно соковитою та насиченою до смаку. Приготувати її нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Стегна куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Паприка солодка – 0,5 год.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Стегна куряче розрізаємо на шматочки, видаливши кісточку. Викладаємо шматки птиці на сковороду з олією.

Крок 2. Обсмажуємо курку близько 8 хвилин до легкого рум’янцю.

Крок 3. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю. Добре все перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.

Крок 4. Доповнюємо вміст тертою морквою, знову перемішуємо і мучимо до м’якості моркви.

Крок 5. Додаємо квашену капусту. Якщо ваша капуста занадто кисла, попередньо промиваємо її під водою і віджимаємо.

Крок 6. Доповнюємо продукти кетчупом, солодкою паприкою та чорний меленим перцем. Також ви можете додавати інші спеції до смаку.

Крок 7. Добре все перемішуємо і вливаємо трохи розсолу з квашеної капусти – близько семи столових ложок. Сюди ж викладаємо лавровий лист, додаємо цукор та подрібнений кріп. Готуємо на мінімальному вогні під кришкою близько 1:00.

Крок 8. За годину вся рідина випарується, а капуста стане дуже м’якою. Можна вимикати вогонь.

Крок 9. Солянка із квашеної капусти готова. Частуйтесь!

Солянка зі свіжої капусти

Солянка зі свіжої капусти виходить неймовірно соковитою та цікавою до смаку. Таке частування відмінно підійде для домашнього обіду чи вечері. Подавайте до столу із чорним хлібом або іншими частуваннями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Гриби печериці – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Білокачанну капусту промиваємо під водою і дрібно шаткуємо ножем. Викладаємо в миску, посипаємо сіллю і трохи розминаємо руками для більшої соковитості.

Крок 3. Перекладаємо капусту в казан чи глибоку сковороду. Вливаємо трохи води та доводимо до кипіння, після варимо близько 5 хвилин.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди подрібнену цибулю з тертою морквою. Обсмажуємо овочі кілька хвилин до м’якості.

Крок 5. До овочів відправляємо шматочки заздалегідь промитих грибів. Солимо і посипаємо меленим перцем.

Крок 6. Обсмажуємо гриби з овочами близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 7. Смажені продукти перекладаємо в посуд із капустою. Зменшуємо вогонь і гасимо під кришкою близько 15 хвилин.

Крок 8. Доповнюємо заготовку томатною пастою, добре перемішуємо і 5 хвилин готуємо на невеликому вогні.

Крок 9. Солянка із свіжої капусти готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!

Солянка із квашеної капусти з грибами

Солянка з квашеної капусти з грибами – це дуже смачне та соковите частування для вашого домашнього обіду. Також таке блюдо порадує поживними властивостями. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Гриби мариновані/солоні – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 1,5 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. Морквину натираємо на тертці із великими зубчиками.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю до прозорого стану.

Крок 5. Викладаємо до цибулі моркву, перемішуємо та готуємо овочі до м’якості.

Крок 6. Дрібно шаткуємо ножем білокачанну капусту.

Крок 7. Викладаємо капусту в сковороду з цибулею та морквою. Гасимо близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 8. Квашену капусту викладаємо на робочу поверхню і рубаємо ножем. Розсіл від капусти не виливаємо, він нам також знадобиться.

Крок 9. Квашену капусту викладаємо в загальну заготовку, гасимо близько 35 хвилин під кришкою на помірному вогні. У процесі гасіння підливаємо капустяний розсіл.

Крок 10. Через вказаний час відправляємо в наше частування мариновані чи солоні гриби. Перемішуємо та тушкуємо разом близько 10 хвилин.

Крок 11. Доповнюємо страву сіллю, чорним меленим перцем, цукром, подрібненим часником та лавровим листком. Сюди викладаємо томатну пасту, добре все перемішуємо і гасимо близько 3 хвилин.

Крок 12. Солянка із квашеної капусти з грибами готова. Частуйтесь!

Солянка з капусти з сосисками

Солянка з капусти з сосисками – це просте у виконанні та неймовірно смачна страва для вашого домашнього столу. Така кулінарна ідея точно урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Сосиски вищого ґатунку – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Паприка – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Оливки – до смаку.
  • Зелена цибуля – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і нарізаємо її тонкими півкільцями. Моркву ріжемо на невеликі брусочки. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо на ній овочі близько 5 хвилин. Окремо дрібно шаткуємо білокачанну капусту. Сосиски нарізаємо тонкими кружальцями.

Крок 3. Подрібнену капусту викладаємо до обсмажених овочів і готуємо під кришкою на невеликому вогні, поки капуста не зменшиться в обсязі.

Крок 4. На окремій сковороді обсмажуємо сосиски до рум’янцю.

Крок 5. Перемішуємо томатну пасту з водою та цукром. Отриману суміш вливаємо до капусти. Також частування солимо і перчимо. Перемішуємо та готуємо пару хвилин.

Крок 6. Додаємо в солянку обсмажені сосиски та вершкове масло. Знову перемішуємо та готуємо на повільному вогні під кришкою.

Крок 7. У цей час подрібнюємо зелену цибулю, оливки та помідор. Викладаємо продукти у капусту перед подачею.

Крок 8. Солянка з капусти із сосисками готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Класична солянка з капусти з м’ясом

Класична солянка з капусти з м’ясом порадує вас яскравим смаком та поживними властивостями. Подавайте до домашнього обіду чи вечері. Приготувати апетитну та соковиту солянку нескладно, просто дотримуйтесь простих кроків з нашого перевіреного кулінарного рецепту.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • М’ясо – 300 грн.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода – 150 мл.
  • Помідори – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо капусту під водою і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 3. Капусту можна нарізати тонкою соломкою чи невеликими кубиками.

Крок 4. Викладаємо капусту в глибоку ємність і добре розминаємо руками до виділення соку.

Крок 5. Дрібно рубаємо ножем цибулю, помідори та часник. Морквину натираємо на великій тертці. М’ясо добре промиваємо під водою та нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо на нього цибулю, моркву та м’ясо.

Крок 7. Обсмажуємо продукти до готовності та легкого рум’янцю.

Крок 8. З’єднуємо свіжу капусту зі смаженими продуктами. Доповнюємо це все сіллю та перцем.

Крок 9. Заливаємо частування сумішшю з води та томатної пасти. Відразу ж викладаємо помідори та часник. Добре все перемішуємо та готуємо 1 годину під кришкою на слабкому вогні.

Крок 10. Класична солянка із капусти з м’ясом готова. Розкладайте по тарілках та пригощайтеся!

Солянка з капусти з куркою

Солянка з капусти з куркою – це цікава кулінарна ідея для вашого обіду, вечері чи перекушування. Приготувати таку апетитну страву нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Урізноманітніть своє меню і порадуйте рідних поживним частуванням.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Курка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​40 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Петрушка – до смаку.
  • Кріп – за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо курку та рубаємо її на порційні шматочки. Викладаємо її в каструлю з олією і перемішуємо.

Крок 2. Обсмажуємо курку на середньому вогні близько 5 хвилин.

Крок 3. Сюди ж відправляємо терту на тертці моркву.

Крок 4. Доповнюємо вміст подрібненою цибулею.

Крок 5. Добре все перемішуємо і гасимо близько 5 хвилин.

Крок 6. Промиваємо білокачанну капусту і дрібно шаткуємо її ножем. Відправляємо інгредієнт до інших продуктів.

Крок 7. Посипаємо заготівлю сіллю.

Крок 8. Сюди ж вливаємо півтори склянки води. Доводимо заготовку до кипіння, потім закриваємо кришкою та зменшуємо вогонь.

Крок 9. Стомлюємо частування на невеликому вогні близько 50 хвилин.

Крок 10. Наприкінці страву доповнюємо спеціями та зеленню до смаку.

Крок 11. Солянка з капусти з куркою готова. Можна куштувати!

Солянка з капусти з ковбасою на сковороді

Солянка з капусти з ковбасою на сковороді виходить яскравою і неймовірно поживною. Таке частування ідеально підійде для домашнього обіду, вечері чи перекушування. Для приготування апетитної страви скористайтесь нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 5 зубів.
  • Ковбаса варено-копчена – 400 гр.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Бекон – 200 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість квашеної капусти та відкидаємо її на дрібне сито. При необхідності таку капусту можна нарубати на менші шматочки.

Крок 2. Промиваємо під водою свіжу білокачанну капусту і її нарізаємо.

Крок 3. Два види капусти викладаємо в сковороду або сотейник із олією. Готуємо на маленькому вогні під кришкою близько 3 хвилин.

Крок 4. Окремо обсмажуємо шматки ковбаси, бекону та півкільця цибулі. Додаємо до продуктів подрібнений часник, добре все перемішуємо та готуємо близько 5 хвилин.

Крок 5. Обсмажену ковбасу з цибулею та часником викладаємо в капусту. Смажимо всі разом ще 5 хвилин. Після посипаємо сіллю та спеціями. Якщо не вистачає рідини, можна влити ще 100 мілілітрів гарячої води.

Крок 6. Гасимо наше частування під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.

Крок 7. Солянка із капусти з ковбасою на сковороді готова. Подавайте апетитне частування до столу!

Солянка з капусти та картоплі з м’ясом

Солянка з капусти та картоплі з м’ясом – це апетитне та смачне частування для вашого домашнього обіду. Така страва вийде неймовірно поживною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Свинина – 250 грн.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 80мл.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо під водою.

Крок 2. Картоплю та моркву обробляємо на невеликі кубики. Цибулю нарізаємо тонкими четвертинками.

Крок 3. Добре промиваємо свинину під водою, обсушуємо паперовими рушниками та нарізаємо великими шматочками.

Крок 4. Білокочанну капусту дрібно шаткуємо ножем або натираємо на спеціальній тертці.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди моркву, цибулю, картопля, м’ясо та капусту. Обсмажуємо продукти близько 5 хвилин. Після цього вливаємо воду, перемішуємо і гасимо близько 30 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

Крок 6. Наприкінці додаємо сіль та чорний мелений перець. Вимикаємо вогонь та розкладаємо вміст сковороди по порційним тарілкам.

Крок 7. Солянка з капусти та картоплі з м’ясом готова. Частуйтесь!

Солянка з капусти без м’яса

Солянка з капусти без м’яса – це нескладна у виконанні та неймовірно апетитна страва для вашого домашнього столу. Така кулінарна ідея точно урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати солянку за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Зелень сушена – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сік лимонний – 10мл.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її та нарізаємо невеликими часточками.

Крок 2. Білокочанну капусту дрібно шаткуємо ножем або натираємо на спеціальній тертці.

Крок 3. Викладаємо капусту в глибоку миску. Можна трохи віджати її руками для виділення соку і більшої соковитості.

Крок 4. Сюди ж натираємо на тертці моркву.

Крок 5. Поливаємо продукти лимонним соком.

Крок 6. Доповнюємо їх сіллю та сушеною зеленню.

Крок 7. Добре все перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.

Крок 8. Картоплю так само окремо посипаємо спеціями та сіллю.

Крок 9. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди капусту та готуємо її до м’якості на помірному вогні.

Крок 10. Далі капусту доповнюємо картоплею.

Крок 11. Добре все перемішуємо та готуємо ще 10 хвилин.

Крок 12. Доповнюємо наш вміст подрібненим свіжим кропом.

Крок 13. Сюди ж відправляємо лаврове листя і добре все перемішуємо.

Крок 14. Гасимо ще трохи під кришкою до м’якості всіх продуктів і вимикаємо вогонь.

Крок 15. Солянка з капусти без м’яса готова. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!