Жульєн з куркою та грибами в духовці класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Жульєн з куркою та грибами в духовці – це знаменита французька страва. Традиційно курку та гриби нарізають соломкою і запікають у густому вершковому соусі, а завдяки сиру, на поверхні жульєна утворюється апетитна рум’яна скоринка. Якщо ви хочете ще й подачу страви організувати за класикою, то вам необхідно запастися кокотницями або подібними невеликими жароміцними ємностями.

Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці

Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці готується в невеликих ємностях – кокотницях. Це такі круглі ємності з довгою ручкою, але також підійдуть подібні маленькі керамічні формочки. Таку оригінальну страву, звісно, ​​можна подати на свято.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Печериці свіжі – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 50 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Вершки – 35 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці готується дуже просто. Помийте печериці, промийте куряче філе і промокніть його паперовими рушниками. Також підготуйте інші продукти за списком.

Куряче філе покладіть у каструлю, залийте водою та варіть 20-25 хвилин від моменту закипання. Остудіть м’ясо у бульйоні.

Очистіть цибулю від лушпиння і дрібно наріжте.

Печериці наріжте кубиками.

У розігріту сковороду влийте олію і смажте на ній цибулю протягом 5 хвилин, помішуючи.

Після цього до смаженої цибулі додайте печериці. Продовжуйте готувати 5 хвилин.

Зажарку з цибулі та грибів викладіть у миску, додайте сметану, мелений перець, сіль і перемішайте.

Варене куряче філе наріжте кубиками.

Наперед прогрійте духовку до 190 градусів. Кокотниці змастіть вершковим маслом, розкладіть куряче філе.

На курячий шар покладіть цибульно-грибну засмажку.

Вершкове масло, що залишилося, наріжте шматочки за кількістю кокотниць і покладете поверх жульєна.

Твердий сир натріть на тертці. Посипте заготовки тертим сиром.

Жульєн з куркою та грибами запікайте в духовці протягом 10 хвилин.

Жульєн з куркою та грибами в духовці готовий! Подавайте страву у гарячому вигляді прямо у кокотницях. Смачного!