Жульєн з куркою та грибами в духовці – це знаменита французька страва. Традиційно курку та гриби нарізають соломкою і запікають у густому вершковому соусі, а завдяки сиру, на поверхні жульєна утворюється апетитна рум’яна скоринка. Якщо ви хочете ще й подачу страви організувати за класикою, то вам необхідно запастися кокотницями або подібними невеликими жароміцними ємностями.
Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці
Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці готується в невеликих ємностях – кокотницях. Це такі круглі ємності з довгою ручкою, але також підійдуть подібні маленькі керамічні формочки. Таку оригінальну страву, звісно, можна подати на свято.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Печериці свіжі – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 50 гр.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
- Вершки – 35 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці готується дуже просто. Помийте печериці, промийте куряче філе і промокніть його паперовими рушниками. Також підготуйте інші продукти за списком.
Куряче філе покладіть у каструлю, залийте водою та варіть 20-25 хвилин від моменту закипання. Остудіть м’ясо у бульйоні.
Очистіть цибулю від лушпиння і дрібно наріжте.
Печериці наріжте кубиками.
У розігріту сковороду влийте олію і смажте на ній цибулю протягом 5 хвилин, помішуючи.
Після цього до смаженої цибулі додайте печериці. Продовжуйте готувати 5 хвилин.
Зажарку з цибулі та грибів викладіть у миску, додайте сметану, мелений перець, сіль і перемішайте.
Варене куряче філе наріжте кубиками.
Наперед прогрійте духовку до 190 градусів. Кокотниці змастіть вершковим маслом, розкладіть куряче філе.
На курячий шар покладіть цибульно-грибну засмажку.
Вершкове масло, що залишилося, наріжте шматочки за кількістю кокотниць і покладете поверх жульєна.
Твердий сир натріть на тертці. Посипте заготовки тертим сиром.
Жульєн з куркою та грибами запікайте в духовці протягом 10 хвилин.
Жульєн з куркою та грибами в духовці готовий! Подавайте страву у гарячому вигляді прямо у кокотницях. Смачного!