Плов класичний – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Класичний плов – це ситна та насичена за смаком страва, яку готують у багатьох сім’ях. Є багато варіантів виконання апетитного частування. Найкращі з них ми зібрали у нашій кулінарній добірці з десяти смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Як приготувати класичний узбецький плов у казані на плиті.

Класичний узбецький плов у казані на плиті нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Готове блюдо порадує яскравим смаком та поживними властивостями. Ідеальне рішення для сімейного обіду чи вечері.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Рис білий – 1 кг
  • Баранина – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Олія – ​​300 мл.
  • Барбарис – 1 ст.л.
  • Зіра – 1 ст.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов у домашніх умовах? Вказану кількість рису кілька разів промиваємо у холодній воді. Робимо це, доки вона не стане повністю прозорою.

Баранину промиваємо та ріжемо на порційні шматки. Цибулю обробляють півкільцями, а морква – брусочками. Одну цибулину залишаємо цілою. З головок часнику знімаємо тільки верхнє лушпиння.

У казані прогріваємо олію. Кладемо сюди очищену цілу цибулину. Обсмажуємо до набуття темного відтінку і прибираємо з казана.

Далі приступаємо до приготування зірвака – основи плову. Обсмажуємо до рум’янцю порізану цибулю. На це піде близько 5-7 хвилин.

Викладаємо до цибулі шматочки баранини. Готуємо близько 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

Додаємо моркву, розтерті зіру, коріандр та барбарис. Солимо за смаком. Смажимо близько 10 хвилин.

Додаємо стручки сушеного гострого перцю, заливаємо все це водою на 2 см і гасимо протягом однієї години.

Всипаємо промитий рис, укладаємо його рівним шаром. Заливаємо все водою на 3 см. вище за рис і збільшуємо вогонь.

Код вода вбереться, вогонь зменшуємо. Вставляємо в рис головки часнику, закриваємо кришкою і томимо до готовності рису.

У рисі можна зробити глибокі проколи для виходу пари.

На повну готовність піде ще приблизно 30 хвилин.

Класичний узбецький плов у казані на плиті готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте ситну страву до столу!