Скоблянка класична – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Скоблянка класична – це споконвічно слов’янське страву, яке включає у свій склад м’ясо або птицю, обсмажену картоплю, ароматні гриби і інші апетитні продукти. Готується страва досить просто, тому ви можете не сумніватися в тому, що у вас все вийде навіть з першого разу. Подавати скоблянку можна до сімейного обіду або вечері, будьте впевнені, що всі члени вашої сім’ї скажуть вам величезне спасибі за такий смачний і ароматний прийом їжі!

Класична скоблянка з картоплею

Класична скоблянка з картоплею – це ситне основну страву, для приготування якого потрібно кілька видів м’яса, овочі і гриби. Таке поєднання компонентів нікого не залишить байдужим, бо як неймовірний аромат заповнить все ваше житло ще в процесі теплової обробки.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картопля 4 шт.
  • Яловичина 200 гр.
  • Свинина 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Гриби за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Готуємо всі необхідні інгредієнти і починаємо готувати класичну скоблянку.
  2. Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі, нарізаємо тонкими півкільцями.
  3. На розігрітій рослинній олії підсмажуємо цибулю, а потім зменшуємо полум’я і тушкуємо до м’якості, посипати дрібкою солі.
  4. Очищену картоплю ріжемо на дольки і закидаємо в киплячу воду, засікаємо три хвилини і після відкидаємо на друшляк.
  5. Паралельно до готовності відварюємо гриби, так само, як і картоплю, перекладаємо в сито або друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини.
  6. Подмороженную яловичину нарізаємо тонкими слайсами і обсмажуємо на розігрітій олії, виклавши шматочки в один шар.
  7. У момент, коли м’ясо майже готове – солимо.
  8. Аналогічно яловичині, готуємо свинину.
  9. В одній сковорідці прогріваємо два види м’яса, гриби і цибулю. Додаємо часточки картоплі і тримаємо на вогні до утворення характерною скоринки.
  10. Страва пробуємо і при необхідності досолює, перчимо і подаємо до столу. Приємного апетиту!