Рибна скоблянка
Рибна скоблянка – це воістину царський страва, яку можна без сумнівів запропонувати самим витонченим гостям і бути впевненим в тому, що ніхто не засумнівається у ваших кулінарних здібностях. Для готування потрібні морепродукти і кілька видів рибки.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Хек – 1 шт.
- Риба «крижана» – 2 шт.
- Креветки – 100 гр.
- Тілапія – 1 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- масло – 20 гр.
Для соусу:
- Часник – 3 зуб.
- Борошно – 50 гр.
- Вершки – 100 мл
- Молоко – 100 мл
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений червоний цибулю і гриби нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.
Крок 2. Підрум’янюємо два інгредієнта на розігрітій олії.
Крок 3. Ретельно промиту картоплю варимо до м’якості прямо в шкірці, даємо час охолонути й нарізаємо кільцями.
Крок 4. Морепродукти попередньо розморожуємо на нижній полиці холодильної камери.
Крок 5. Рибне філе очищаємо від кісточок, видаляємо панцир і кишкову вену з креветок.
Крок 6. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло і при постійному помішуванні висипаємо борошно. Зубки часнику подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 7. Активно працюючи лопаткою, додаємо сметану, молоко і вершки.
Крок 8. Доповнюємо соус сіллю і часником – перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.
Крок 9. У форму для запікання кладемо картоплю і порційні шматки риби.
Крок 10. Наступний шар – гриби і цибулю.
Крок 11. Розподіляємо креветки.
Крок 12. Поливаємо заготівлю вершковим соусом.
Крок 13. Запікаємо рибну скоблянку протягом 25 хвилин (180 градусів).
Крок 14. Не чекаючи охолодження, знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!