Скоблянка класична – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Рибна скоблянка

Рибна скоблянка – це воістину царський страва, яку можна без сумнівів запропонувати самим витонченим гостям і бути впевненим в тому, що ніхто не засумнівається у ваших кулінарних здібностях. Для готування потрібні морепродукти і кілька видів рибки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Хек – 1 шт.
  • Риба «крижана» – 2 шт.
  • Креветки – 100 гр.
  • Тілапія – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • масло – 20 гр.

Для соусу:

  • Часник – 3 зуб.
  • Борошно – 50 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений червоний цибулю і гриби нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.

Крок 2. Підрум’янюємо два інгредієнта на розігрітій олії.

Крок 3. Ретельно промиту картоплю варимо до м’якості прямо в шкірці, даємо час охолонути й нарізаємо кільцями.

Крок 4. Морепродукти попередньо розморожуємо на нижній полиці холодильної камери.

Крок 5. Рибне філе очищаємо від кісточок, видаляємо панцир і кишкову вену з креветок.

Крок 6. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло і при постійному помішуванні висипаємо борошно. Зубки часнику подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 7. Активно працюючи лопаткою, додаємо сметану, молоко і вершки.

Крок 8. Доповнюємо соус сіллю і часником – перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.

Крок 9. У форму для запікання кладемо картоплю і порційні шматки риби.

Крок 10. Наступний шар – гриби і цибулю.

Крок 11. Розподіляємо креветки.

Крок 12. Поливаємо заготівлю вершковим соусом.

Крок 13. Запікаємо рибну скоблянку протягом 25 хвилин (180 градусів).

Крок 14. Не чекаючи охолодження, знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!