Мойва в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

При готуванні в духовій шафі, такої дрібної рибки, як мойва, в ній зберігається максимальна кількість білків і йоду, який так необхідний, як дітям, так і дорослим. Готове блюдо ідеально підходить в якості закуски до пінним напоїв завдяки своїй хрусткій скоринці і зручності поїдання за два укусу. А крім корисних властивостей і прекрасних смакових характеристик, цю рибу дуже просто і швидко готувати, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.

Мойва, запечена з скоринкою на деку в духовці

При паніровці мойви в борошні з додаванням ароматних спецій, як коріандр і гранульований часник, і запікаючи в духовій шафі, ми отримуємо неймовірно смачну рибу з хрусткою скоринкою і без надлишків олії, як трапляється, якщо готувати мойву на сковороді.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Мойва 500 гр.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Часник гранульований ½ ч. л.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Лимон ¼ шт.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти мойву в духовці? Дрібну рибу ретельно очищаємо, промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.
  2. У целофановий пакет насипаємо борошно пшеничне, приправи і сіль.
  3. Порціями викладаємо мойву в пакет і трясемо, щоб всі тушки вкрилися сухою сумішшю.
  4. Деко устеляємо пергаментом, промазуємо рослинним маслом і викладаємо морського жителя, попередньо втерши надлишки панірування. Запікаємо при 180 градусах протягом 15 хвилин.
  5. За закінчення часу, змащуємо мойву маслом, а в печі відключаємо нижній підігрів, деко переставляємо на самий верхній рівень – підрум’янюємо ще 10-15 хвилин і вимикаємо.
  6. Готову рибку відразу ж скроплюємо соком лимона.
  7. Розкладаємо мойву по тарілках і при бажанні прикрашаємо дрібно нарубаною зеленню. Приємного апетиту!