Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді – 7 рецептів з фото покроково

Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді — це відмінне блюдо, щоб здивувати гостей і домашніх. Класичні макарони з м’ясом у цікавому форматі і з гарною подачею, смак яких можна урізноманітнити завдяки різних соусів і підливаючи.

Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді?

Красиве та ефектне порційне блюдо, яке стане хорошою альтернативою популярним закусок на святковому столі. При цьому готується швидко і просто.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Гніздо з макаронів 11 шт.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для підливи:
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 200 гр.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Вода 500 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Прованські трави ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді? Цибулину очистіть від лушпиння, покришіть і перемішайте з фаршем. Додайте сіль, перець і знову ретельно перемішайте. Розділіть масу на приблизно рівні частини відповідно до кількості підготовлених гнізд з макаронів і сформуйте невеликі тюфтельки.
  2. Натріть на крупній тертці очищену моркву і дрібно наріжте помідори. Другу цибулину покришіть кубиками і обсмажте з рослинним маслом на розігрітій сковороді. Коли цибуля стане прозорим і почне набувати золотистий відтінок, додайте до нього інші нарізані овочі.
  3. Обсмажуйте овочеву суміш кілька хвилин, потім влийте воду, додайте сіль, перець і спеції. Закрийте кришкою і тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
  4. Викладіть в підливу гнізда, зверху покладіть тефтелі і за необхідності додати води.
  5. Тушкуйте страву на середньому вогні протягом 25 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште настоюватися під кришкою ще 10 хвилин. Готові гнізда можна прикрасити свіжою дрібно покришеної зеленню.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів з фаршем та сиром на сковороді

Вершковий і м’який смак сиру відмінно доповнює овочеву зажарку і нітрохи не гірше поєднується з м’ясом і пастою.

Час готування: 60 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 7

Інгредієнти:

  • Гнізда з макаронів – 10 шт.
  • Фарш – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок;
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;

Процес приготування:

1. Покришіть цибулину і перемішайте з фаршем. Розігрійте сковороду і обсмажте на неї фарш протягом 20 хвилин, регулярно помішуючи. Додайте перець і сіль і ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.

2. В іншу сковороду викладіть макаронні гнізда і залийте їх водою приблизно наполовину і доведіть до кипіння на середньому вогні.

3. Додайте сіль, перець і в кожне гніздо викладіть невелику кількість фаршу. Накрийте сковороду кришкою і залишити тушкуватися страва на 30 хвилин. За необхідності долийте ще трохи води.

4. Тим часом на крупній тертці натріть сир. Зелень промийте під проточною водою, обсушіть рушником і дрібно покришіть. За півгодини посипте сиром макарони і зверху покладіть зелень.

5. Знову накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин. Готові гнізда можете за бажанням прикрасити ще свіжою зеленню, а також доповнити соусом. Також пасту можна гасити не у воді, а в розведеній засмажки або соусі.

Приємного апетиту!

Макаронні гнізда з фаршем і сметаною на сковороді

Цей рецепт відмінно підійде тим, хто хоче ситне, але при цьому ніжне, соковите і не дуже важке блюдо. Сметанний соус в цьому випадку буде хорошою альтернативою соусу бешамель.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гнізда з макаронів – 9 шт.
  • Фарш – 280 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок;
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне – для змазування;

Процес приготування:

1. Очистіть цибулину від лушпиння і дрібно покришіть. За бажанням можете подрібнити її в блендері до отримання однорідної кашки. Перемішайте цибулю разом з фаршем, сіллю і перцем до однорідності. Отриману масу відбийте, щоб вигнати зайве повітря.

2. Дно глибокої сковороди змастіть рослинною олією, щоб паста не прилипала, і викладіть макаронні гнізда.

3. Скачайте з фаршу тефтелі, відповідні по діаметру під вашу пасту. Розкладіть їх зверху в поглиблення і злегка втисніть.

4. В окремій мисці змішати до однорідності сметану і томатну пасту. Розбавте соус водою до отримання консистенції, схожою на кефір.

5. Вилийте сметанний соус в сковороду, він повинен покривати макарони приблизно на половину. При необхідності додайте ще трохи води, щоб збільшити об’єм рідини.

6. Поставте блюдо на середній вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте протягом 35 хвилин із закритою кришкою. Готові гнізда перед подачею прикрасьте свіжою дрібно покришеної зеленню.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт фаршированих макаронних гнізд з вершками

Виварені в вершковому соусі паста і курячий фарш набувають дуже ніжний і приємний смак, який відмінно доповнять гриби і зелень.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гнізда з макаронів – 4 шт.
  • Шампіньйони – 6 шт.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;

Процес приготування:

1. Куряче філе промийте під проточною водою, очистіть від плівок і перекрутіть на м’ясорубці або дрібно порубаєте ножем. Додайте сіль і перець і ретельно перемішайте інгредієнти. Розігрійте сковороду з вершковим маслом і обсмажте на ньому фарш до готовності, постійно його помішуючи. Довго смажити немає необхідності, пари хвилин буде цілком достатньо. Готовий фарш разом з маслом і соками перекладіть поки в окрему ємність.

2. Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Викладіть на сковороду, в якій до цього обсмажували фарш, додайте трохи вершкового масла і смажте до прозорості, постійно помішуючи.

3. Печериці покришіть невеликими кубиками і додайте до цибулі. Обсмажуйте, помішуючи, на середньому вогні кілька хвилин, поки гриби трохи не сядуть, а цибуля не набуде золотистий відтінок.

4. Влийте в сковороду вершки і додайте курячий фарш. Ретельно перемішайте і залиште гаситися на кілька хвилин, поки вершки не загустеют. Періодично помішуйте соус, щоб нічого не пригоріло.

5. Тим часом відваріть пасту до стану «аль денте». Уважно стежте за тим, щоб початкова форма макаронів збереглася і гнізда не розпалися. Для цього їх краще варити в посуді з бортом, наприклад, в глибокій сковороді, і без зайвої води, її потрібно наливати в один рівень з макаронами. Також укладайте гнізда максимально щільно один до одного.

6. Акуратно злийте воду з макаронів і додайте до них вершкову начинку. Тушкуйте в ній пасту ще кілька хвилин під закритою кришкою до повної готовності макаронів.

Приємного апетиту!

Дуже смачні гнізда з макаронів з фаршем і грибами на сковорідці

Рецепт сподобається любителям жульєна. М’який і ніжний вершковий соус в поєднанні з грибами стане відмінним доповненням до пасти.

Час приготування:40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гнізда з макаронів – 8 шт.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Гриби – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне – для смаження;

Процес приготування:

1. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Цибулю і гриби порізати невеликими шматками, викладіть на сковороду і обсмажуйте протягом 5-7 хвилин, регулярно помішуючи. Цибуля повинен придбати золотистий відтінок.

2. Куряче філе, тим часом, прокрутіть через м’ясорубку і змішайте з дрібно покришеними зубчиками часнику. Також за смаком додайте сіль і перець.

3. У сковороду з грибами максимально щільно один до одного викладіть гнізда, а в їх центр викладіть курячий фарш. Залийте все молоком, за бажанням його можна замінити на вершки.

4. Накрийте сковороду кришкою, доведіть соус до кипіння і тушкуйте страву протягом 20 хвилин. Якщо в киплячому стані рідина не покриває повністю макарони, додайте ще трохи молока або води.

5. Поки гнізда готуються, на великій тертці натріть сир і покришіть зелень. Зніміть страву з вогню, посипте зверху сиром і зеленню, накрийте кришкою і залиште постояти ще на 5 хвилин, щоб сир розплавився.

Приємного апетиту!

Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем і помідорами?

Поєднання фаршу з тушкованими помідорами за смаком нагадує соус болоньєзе. Багатий і насичений смак томатом в поєднанні з іншими овочами стануть відмінним доповненням до пасти з фаршем, якщо ви вирішите подавати це блюдо за святковим столом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Гнізда з макаронів – 10 шт.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне – для смаження;

Процес приготування:

1. Підготуйте овочі: промийте їх під проточною водою, цибулю очистіть від лушпиння, почистіть моркву. Наріжте її тонкою соломкою або натріть на крупній тертці. Цибулину наріжте тонкими півкільцями. З помідорів зніміть шкірку. Для цього зробіть на них дві хрестоподібних надрізу, потримайте в окропі близько хвилини і перекладіть в крижану воду. Потім покришіть їх кубиками.

2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть на неї моркву. Обсмажуйте пару хвилин, поки вона не стане м’якше.

3. Потім додайте помідори і цибулю.

4. За смаком приправити овочі сіллю і перцем і тушкуйте протягом 5 хвилин, регулярно помішуючи.

5. Тим часом куряче філе промийте під проточною водою, зніміть плівки і залишки хрящів і пропустіть через м’ясорубку або дрібно покришіть ножем.

6. В овочеву засмажку викладіть макаронні гнізда. Намагайтеся розташовувати їх максимально щільно один до одного, щоб вони зберегли свою форму в процесі приготування.

7. Всередину кожного згортка викладіть невелику кількість курячого фаршу, близько 1-2 чайних ложок. Сметану змішайте з покришеним часником і за необхідності трохи розведіть водою. Отриманою сумішшю залийте макарони.

8. Доведіть соус до кипіння, накрийте сковороду кришкою і залиште гаситися протягом 25-30 хвилин на невеликому вогні.

9. Подавайте блюдо відразу після приготування. Додатково його можна полити зверху томатним соусом і присипати тертим сиром.

Приємного апетиту!

Макаронні гнізда з фаршем і томатною пастою на сковороді

Томатна паста стане чудовою основою для засмажки, а велика кількість овочів додасть страві свіжість і цікавий смак.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гнізда з макаронів – 12 шт.
  • Фарш – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Морква – 100 гр.
  • Перець болгарський – 80 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Вода – 200 мл
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне – для смаження;

Процес приготування:

1. Очистіть помідори від шкірки. Для цього зробіть на них хрестоподібний надріз і опустіть в окріп на пару хвилину. Потім акуратно перекладіть томати в миску з холодною водою. Завдяки різкого перепаду температур шкірка буде відходити набагато легше.

2. Очищені помідори наріжте невеликими кубиками.

3. Морква вимийте, почистіть і покришіть соломкою або натріть на крупній тертці. Також наріжте брусочками болгарський перець, а цибулину розділіть навпіл і покришіть одну частину кубиками, а другу – тонкими півкільцями.

4. Часник пропустити через чеснокодавку або дрібно покришіть ножем. Додайте до фаршу разом із покришеним кубиками цибулею і спеціями. Ретельно перемішайте всі інгредієнти між собою. Готовий фарш бажано трохи відбити, щоб вигнати з нього зайве повітря.

5. Розділіть фарш на 12 приблизно однакових частин і скачайте з них тефтелі. Кожну частину фаршу також можна трохи відбити руку, щоб котлетки краще тримали форму.

6. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю води, а сир натріть на крупній тертці.

7. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте в ній цибульні півкільця на сильному вогні до прозорості або легкої золотавості. В залежності від товщини нарізки, на це піде 2-5 хвилин. Не забувайте постійно помішувати цибулю.

8. Зменшіть вогонь до середнього і закиньте в сковороду моркву. Тушкуйте овочі 1-2 хвилини.

9. Наступними додайте болгарський перець, нарізані помідори і томатну пасту. Тушкуйте овочеву суміш близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте сіль і перець за смаком.

10. У сковороду з овочами викладіть максимально щільно один до одного макаронні гнізда і залийте окропом приблизно до середини пасти.

11. Тефтелі розкладіть в поглиблення в макаронах, злегка вдавивши їх всередину.

12. Доведіть рідину в сковороді до легкого кипіння, накрийте кришкою і залиште гаситися на 30-40 хвилин.

13. За 10 хвилин до повної готовності страви посипте його зверху тертим сиром, знову накрийте кришкою і залиште гаситися далі.

14. Готові гнізда можна прикрасити дрібно покришеної зеленню або полити зверху невеликою кількістю томатного соусу.

Приємного апетиту!