Як засолити червону рибу в домашніх умовах – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Якщо ви шукайте в інтернеті, як засолити червону рибу в домашніх умовах швидко і смачно, тоді дивіться наші 10 рецептів з фото покроково, де ми наочно показуємо, що зробити це зовсім не так складно, як може здатися. Делікатесну ніжну рибку, будь то сьомга, кижуч або форель, люблять повсюдно. З неї готують апетитні бутерброди і тарталетки, масу смачних салатів і суші. А ще червона солона рибка добре поєднується з ніжним м’яким сиром, вершковим соусом і зеленню.

Як засолити червону рибу з сіллю і цукром в домашніх умовах?

Час приготування: 20 хвилин + 2 доби для засолювання.

Порцій: 15 шт.

По цьому рецепту засолит червону рибу кожен бажаючий, головне – це вибрати відповідну свіжу або морожену риб’ячу тушку. Якщо рибка хорошої якості, вона буде без плям і без неприємного запаху, з прозорими очима і червоними зябрами, з м’якоттю ніжного рожевого кольору. Щоб не втратити смакові якості риби, розморожуйте її, без використання мікрохвильовки. Засаливайте рибу в скляній або пластмасовій ємності. Посуд з металу краще не використовувати – вона додасть рибі неприємний присмак.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Форель 1.5 кг (філе)
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Сіль 2.5 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно засолити червону рибу в домашніх умовах? Промийте і обсушіть рибне філе, відокремивши тушку ножем від хребта і реберних кісток, більш дрібні кістки витягти за допомогою пінцета. Розріжте рибне філе на дві або більше частин.
  2. Змішайте з сіллю і цукром мелений чорний перець (або додайте ще якісь мелені спеції за смаком).
  3. Стерильною марлею, складеною в три шари, застеліть ємність для засолу риби.
  4. Натріть сухою сумішшю кожен шматок риби.
  5. Складіть натерту рибу шматок до шматка, як показано на фото.
  6. Марлею оберніть рибку зі всіх сторін – це допоможе витягнути з риби зайву вологу, але й не дасть їй пересихати. Витримайте рибку в марлі на кухонному столі 2-3 години, а потім покладіть її в холодильник і прикрийте зверху кришкою.
  7. На другий день, тонкими слайсами, нарізайте червону рибку і подавайте до столу.

Приємного апетиту!