Плов з баранини – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Справжній плов готується саме з м’ясом баранини. Блюдо виходить смачним і ситним, його можна подати на свято або приготувати в казані на пікніку. У статті ми постаралися зібрати 8 найбільш різноманітних і смачних рецептів плову.

Плов з баранини в казані на плиті в домашніх умовах

Казан – ідеальна посуд для приготування плову. У нього товсті стінки, він швидко нагрівається – це саме ті умови, які необхідні для довгого томління м’яса і крупи. В результаті, ваша страва буде дуже ароматним і смачним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рис білий 900 гр.
  • Баранина 600 гр.
  • Морква 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Масло рослинне 230 мл
  • Часник 2 головки
  • Зіра 7 гр.
  • Сіль-3 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати плов з баранини в казані на плиті в домашніх умовах? Овочі помийте і очистіть, баранину наріжте великими кубиками.
  2. Поставте казан на вогонь, влийте рослинне масло і добре прогрійте.
  3. Потім викладіть в казан м’ясо і обсмажте на сильному вогні з усіх боків.
  4. Цибуля наріжте невеликими кубиками.
  5. Баранина повинна добре підрум’янитися.
  6. Після цього додайте в казан цибулю, продовжуйте смажити.
  7. Рис добре промити проточною водою.
  8. Зіру розітріть в ступці.
  9. Цибуля повинна стати золотистим.
  10. Викладіть в казан моркву.
  11. Влити в казан окріп, додайте сіль, головки часнику і половину зіри. Варіть зірвак поки морква не стане м’якою. Після цього вийміть з казана часник і відкладіть його вбік.
  12. Покладіть поверх м’яса і овочів рис.
  13. Влийте гарячу воду, вона повинна покрити рис і бути вище на 1,5-2 сантиметри.
  14. Зменшіть вогонь і варіть рис без кришки, вода повинна повністю википіти.
  15. Рис повинен дійти до такого стану, коли всередині крупинок зберігається тверда серцевина.
  16. Зберіть рис гіркою.
  17. Посипте рис залишилася зірою і застроміть в нього часник. У центрі гірки зробіть поглиблення до самого дна, через нього буде виходити пар. Зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте казан кришкою і тушкуйте плов 40 хвилин.
  18. Після цього відкрийте кришку перевірте рис на готовність. Дайте плову настоятися ще 10 хвилин, потім перемішайте плов.
  19. Подавайте плов з бараниною в гарячому вигляді.