Гнізда з макаронів з фаршем – 10 рецептів з фото покроково

Подавати таке ефектне і разом з тим просте у приготуванні блюдо дозволяється і в світ, і в бенкет і в будь-який зручний час. Пропонуємо ознайомитися з різними способами приготування макаронних гнізд, кожен з яких унікальний по-своєму.

Гнізда з макаронів з фаршем в духовці

Гнізда з макаронів в духовці не тільки рівномірно і досить швидко випікаються, але при цьому порадують вас злегка тягучою текстурою, створюваної подплавленным сиром.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гніздо з макаронів 6 шт.
  • Фарш 350 гр.
  • Бульйон 400 гр.
  • Сметана-5 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сир 180 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 20 мл
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні гнізда з макаронів з фаршем? До размороженному фаршу додаємо натертий на дрібній тертці сир з часником, нарізану дрібними кубиками цибулю, сіль, перець і столову ложку майонезу. Всі інгредієнти одразу добре перемішуємо практично до однорідності.
  2. М’ясну основу ділимо змазаними маслом руками на кількість наявних макаронних гнізд. У нашому випадку їх виходить шість штук.
  3. Дно форми змащуємо рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика і викладаємо наші гнізда.
  4. Потім макаронні гнізда викладаємо сформовані м’ясні кульки. Цей етап можна назвати фаршем.
  5. Потім заливаємо у форму необхідну кількість теплого бульйону і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку протягом 20-25 хвилин.
  6. А поки приступимо до приготування соусу. В піалу викладаємо майонез, сметану і томатну пасту. Також все це заправляємо подрібненим часником, сіллю і меленим перцем, після чого гарненько перемішуємо до стану однорідності.
  7. Поки ми були зайняті приготуванням соусу, наші гнізда встигли підрум’янитися. Виймаємо форму з духовки і змащуємо томатно-сметанним соусом всі заготовки.
  8. А поверх соусу викладаємо заздалегідь натертий на середній тертці сир, він допоможе скріпити весь вміст, надавши страви красиву форму і ефектний вигляд. І знову відправляємо в духовку на 20 хвилин.
  9. За цей час сир точно встигне розтанути і злегка загуснути. Витягаємо нашу форму, поверх гарячого сиру викладаємо трохи нарубаної зелені. І поки фаршировані макаронні гнізда не охололи, швидко приступаємо до дегустації.

Бажаємо приємного апетиту!