Як приготувати смачні макаронні гнізда з фаршем і грибами?
Для любителів урізноманітнити блюдо одним з найбільш ефективних і доступних варіантів будуть гриби, які у вас завжди під рукою. А головне, чим більше, тим краще.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:40-45 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Гнізда макаронні – 5 шт.
- Фарш – 250 гр.
- Печериці – 100 -150 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Вершки – 200 мл
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування м’ясних кульок нам знадобиться розморожений фарш з будь-якого м’яса. Також можна пропустити цільний шматок свіжого м’яса через м’ясорубку.
2. До фаршу додаємо сіль і чорний мелений перець, потім все добре перемішуємо.
3. З однорідного по консистенції фаршу формуємо п’ять дрібних кульок.
4. Дно сковороди змащуємо рослинним маслом і заповнюємо макаронними гніздами.
5. Сформовані м’ясні кульки розкладаємо по гніздах.
6. Потім нарізаємо довільно свіжі печериці і викладаємо до гнізд.
7. Заливаємо інгредієнти окропом, практично повністю покриваючи заготовки.
8. Відправляємо сковороду на вогонь і тушкуємо вміст протягом 20-25 хвилин.
9. Потім вже подрумянившиеся гриби і практично готові макаронні гнізда посипаємо натертим на крупній тертці сиром, за необхідності додаючи різноманітні спеції.
10. За 10 хвилин до вимикання заливаємо вміст вершками і тушкуємо протягом десяти хвилин, поки вершковий соус не загусне.
11. Готові гнізда при подачі оформляємо улюбленої свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!