Оселедець, запечена в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Оселедець, запечена в духовці – це в міру жирна, смачна і корисна риба, яка зберігає в собі більшість своїх властивостей навіть після термічної обробки. Як правило, така раби готується цілком, але це не збільшує час готування, тому оселедець може стати для вас поживним і ароматним обідом або вечерею, який легко поєднується з різними гарнірами, які, до речі, найчастіше готують разом з рибою, і заощаджують час, проведений біля плити, мінімум вдвічі!

Оселедець, запечена у фользі в духовці

Оселедець, запечена у фользі в духовці – це ситний і корисний обід для всієї сім’ї, який готується без краплі олії. Обов’язково спробуйте приготувати популярну і смачну рибку в сучасній печі, доповнивши її ріпчастою цибулею і пряними травами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Оселедець 2 шт. (великі)
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • . 2 шт.
  • Базилік сушений, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Попередньо виймаємо рибу з морозилки і залишаємо на ніч на нижній полиці холодильника.
  2. Також нам потрібно кілька цибулин середнього розміру, приправи і, звичайно ж, фольга.
  3. Надрізаємо оселедець вздовж черевця і видаляємо всі нутрощі, промиваємо під струменем води всередині і зовні.
  4. З лука зчищаємо лушпиння і нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.
  5. Тушку натираємо базиліком, сіллю і меленим перцем, присипаємо разломанным лавром, в черево кладемо частину овочевої нарізки.
  6. Укладаємо заготовку на лист фольги, зверху кладемо залишки цибулі – загортаємо фольгу.
  7. Запікаємо рибку при 180 градусах протягом 30 хвилин, приблизно за 5 хвилин до вимикання, фольгу розгортаємо і підрум’янюємо оселедець.
  8. Страва викладаємо на тарілку і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!