Лагман по-узбецьки – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Лагман по-узбецьки – традиційне блюдо середньоазіатського регіону. Це своєрідний варіант супу, в якому локшини трохи — ситне і апетитне блюдо. Беруться всі доступні овочі по сезону, тушкують з м’ясом, заправляються зірою і коріандром. «Витягнуту» локшину чи готують самі, або використовують готову.

Лагман по-узбецьки з яловичини

Лагман, приготований за цим рецептом, відрізняється від узбецької класики і більш адаптований до нашої кухні, але страва буде ситним та смачним. Готуємо на яловичині. З овочів беремо ті, які є у кожної господині, і локшину візьмемо готову. Важливою умовою узбецького лагмана є обсмажування м’яса в казані до хрусткої скоринки.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Картопля 3 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Локшина удон 1 упаковка
  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Класичний лагман по-узбецьки готується дуже просто. Яловичину для цієї страви промийте холодною водою і просушіть серветкою. Потім м’ясо наріжте невеликими кубиками. У казані або глибокій чавунній сковорідці добре накалите рослинне масло. До рум’яної скоринки обсмажте в олії шматочки яловичини.
  2. На чверть колечка нашаткуйте очищені і промиті проточною водою цибулини, перекладіть їх до обсмаженої яловичині і трохи обсмажте.
  3. Потім тонкими полукружками нашаткуйте очищену і промиту моркву, перекладіть до яловичині і кілька хвилин її смажте.
  4. Невеликими кубиками очищену картоплю наріжте і покладіть в казан. Потім до цих інгредієнтів налийте таку кількість гарячої води, щоб вона повністю покрила м’ясо і овочі. На середньому вогні поваріть все протягом 10 хвилин.
  5. Промиті солодкий перець і помідор наріжте невеликими кубиками і покладіть в казан. Потім блюдо посипте по своєму смаку сіллю з чорним перцем, додайте мелену паприку і подрібнені на часничниці зубки часнику. Після закипання, тушкуйте м’ясо з овочами на невеликому вогні і під прикритою кришкою 40 хвилин, до готовності яловичини.
  6. В окремій каструлі відваріть локшину для лагмана згідно інструкції на упаковці. Зварену локшину відкиньте на друшляк і перемішайте з невеликою кількістю масла.
  7. У глибокі порційні тарілки розкладіть зварену локшину і залийте її тушкованої з овочами яловичиною разом з соусом. Посипте блюдо нарізкою зелені і можете подавати до обіду. Приємного апетиту!