Паста болоньєзе – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Паста болоньєзе є традиційним італійським блюдом. Класичний рецепт приготування пасти заснований на таких інгредієнти, як яловичина, цибуля, морква, селера, червоне сухе вино і вершки. Є безліч інших рецептів з заміною продуктів, таких смачних, як класичний.

Класичний рецепт пасти болоньєзе з фаршем в домашніх умовах

Вам точно сподобається поєднання італійських трав, базиліка і м’яса в томатному пюре. Паста ідеально поєднується з будь-яким видом макаронів, у тому числі з лазаньєю. Страву можна подавати як окремої закуски.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Фарш м’ясний 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Базилік свіжий 5 шт.
  • Вершки 2 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Приправа 1 ст. л.
  • Спагетті 400 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пасту болоньєзе за класичним рецептом? Беремо цибулю і позбавляє його від лушпиння. Кладемо обробну дошку на стільницю. Зверху кладемо цибулю та нарізаємо його гострим ножем.
  2. Наливаємо оливкову олію в сковороду і розподіляємо його по дну ємності. Ставимо на плиту і вмикаємо техніку. Підігріваємо сковороду з маслом пару хвилин. Висипаємо нарізану цибулю і обсмажуємо.
  3. Викладаємо фарш до цибулі. Продовжуємо обсмажувати м’ясо з цибулею, розбиваючи лопаткою грудочки.
  4. Томати промиваємо і звільняємо від шкірки. Щоб шкірку легше було знімати, можна обдати томати окропом. Подрібнюємо їх у м’ясорубці або в блендері.
  5. Коли м’ясо буде майже готове, виливаємо томатне пюре в сковороду. Чекаємо, поки соус забулькає.
  6. Коли пюре закипить, заливаємо соус вершками. Додаємо перець і трави. Знімаємо з лушпиння часнику. Нарізаємо його як можна дрібніше. Висипаємо в сковороду. Готуємо соус ще 15 хвилин на маленькому вогні. Періодично помішуємо.
  7. Ставимо на плиту каструлю з водою. Виставляємо температурний максимум і чекаємо, поки вода закипить. Засипаємо спагетті і варимо до повної готовності близько 10 хвилин. Зливаємо готові макарони на друшляк, звільняємося від зайвої рідини.
  8. Розкладаємо зварені спагеті по тарілках, поливаємо гарячим соусом і посипаємо тертим сиром. Додаємо листочки базиліка. Класична паста болоньєзе готова! Приємного апетиту!

Приємного апетиту!