Паштет з яловичої печінки в домашніх умовах – 8 рецептів з покроковими фото

Паштет з яловичої печінки в домашніх умовах – дуже ніжне, смачне і поживне частування. Намазуйте готовий продукт на хліб і подавайте до столу в якості апетитною закуски. Для виконання кулінарної ідеї рекомендуємо скористатися перевіреними рецептами з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Класичний паштет з яловичої печінки в домашніх умовах

Паштет з яловичої печінки дуже поживний і корисний. Він відмінно виручає, коли треба швидко приготувати ситний сніданок. Паштет можна подавати з будь-яким хлібом, тостами, млинцями, крекерами – це істотно полегшує життя з ранку. Способів приготування паштету багато: починаючи зі способу обробки печінки, закінчуючи складовими інгредієнтами. У даному рецепті розглянемо класичний метод.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловича печінка 500 гр.
  • Молоко коров’яче для замочування
  • Зітхання 2 шт. середнього розміру
  • Цибуля ріпчаста 2 шт. середнього розміру
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати паштет з яловичої печінки в домашніх умовах? Якщо печінка темна, імовірно від вікового тварини, то краще її попередньо замочити в молоці на кілька годин – так піде можлива гіркоту. Печінку промиваємо, знімаємо всі плівки і видаляємо прожилки, розрізаємо на шматки. Заливаємо печінку молоком так, щоб воно покривало всі шматки. Ставимо в холодильник на три-чотири години. Після цього печінку промиваємо проточною водою, даємо стекти зайвої рідини.
  2. Морква очистити від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем на дрібні кубики. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Обсмажуємо при середній температурі плити до прозорості, після чого додаємо терту моркву. Перемішуємо і продовжуємо смажити ще п’ять-шість хвилин, поки морква не почне злегка рум’янитися. Робимо зажарку з сковороди і даємо трохи охолонути.
  3. У ту ж сковороду, де смажилися цибулю з морквою, доливаємо ще трохи олії і викладаємо шматочки підготовленої печінки. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків. Продукт смажиться дуже швидко – буквально за кілька хвилин з кожного боку. В кінці приготування солимо і перчимо за смаком.
  4. В миску викладаємо засмажку з цибулі і моркви, обсмажену печінку і м’яке вершкове масло.
  5. Заглибним блендером пробиваємо інгредієнти до отримання однорідної гладкої маси. Пробуємо паштет на смак і при необхідності додатково додаємо сіль і чорний мелений перець.
  6. Готовий паштет перекладаємо в баночку для зберігання і поміщаємо її в холодильник на строк не більше трьох днів. Приємного апетиту!

Приємного апетиту!