Тісто для лазаньї – 6 рецептів листів для лазаньї з покроковими фото

Тісто для лазаньї – це важлива складова страви, і щоб воно було подібно оригінальному італійському страви, має ряд особливостей технології замісу. Для нього вибирається борошно вищого гатунку та можливі добавки кукурудзяної, житнього чи гречаного. Борошно обов’язково просіюється, а для еластичності додається будь-яке рослинне масло. Важлива і правильна розкочування тіста.

Тісто для лазаньї — класичний італійський рецепт

Класичний італійський рецепт замісу тіста для лазаньї передбачає використання яєць, адже магазинні види пасти відносять до «сухим», без яєць, що визначає, крім начинки, і смак основної страви. Тісто вимішується ретельно, щоб текстура його придбала пружність і еластичність, і йому потрібно для вистоювання.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 500 мл (2 ст)
  • Яйце куряче 3 шт. (С0)
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Просіяне пшеничне борошно насипте гіркою на стіл або робочу поверхню і в середині зробіть поглиблення.
  2. У піалі добре збийте курячі яйця з дрібкою солі.
  3. Яєчну масу перелийте в гірку борошна.
  4. Спочатку руками, а потім з допомогою скребка ці інгредієнти змішайте.
  5. Змішуйте їх різкими рухами скребка і збираючи тісто з краю до середини.
  6. В результаті цього у вас повинна вийти велика крихта.
  7. Крихту скачайте в колобок.
  8. Потім руками і протягом 10 хвилин вимісіть тісто до гладкого, однорідного і не прилипающего до долонь стану, що не просто, так як тісто буде досить тугим.
  9. Замішане тісто загорніть в шматок харчової плівки і на півгодини покладіть в холодильник для расстойки.
  10. За закінчення цього часу можна приступати до розкочуванні, використовуючи спеціальний пристрій або звичайну качалку.
  11. Тісто розділіть на 3 частини і кожну розкачати на присипаної борошном стільниці в тонкі пласти, тільки, щоб вони не просвічувалися.
  12. Розкатане тісто розріжте на порційні шматки розміром приблизно 10х10 див.
  13. Потім нарізане тісто підсушіть на решітці або на скалці протягом години. Замішане за італійським рецептом і підсушене тісто можна використовувати для лазаньї з будь-якою начинкою. Смачних і вдалих страв!