Тісто для лазаньї без яєць
Тісто для лазаньї без яєць виходить міцним і еластичним за рахунок додавання до борошна манки з невеликою кількістю сухого молока. Важливими моментами є додавання до тіста оливкової олії і ретельний заміс тіста. Таке тісто поєднується в лазіння з будь-якою начинкою. Замішувати можна як руками, так і за допомогою будь-яких кухонних гаджетів, що зручніше.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Манка – 200 гр.
- Сухе молоко – 20 гр.
- Масло оливкове – 20 мл
- Вода – 40 мл
- Сіль – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замішування тіста або на робочу поверхню просіяти пшеничне борошно, додати манку з сухим молоком і сіллю, потім все добре перемішайте.
Крок 2. Цю суміш зберіть гіркою, зробіть у середині поглиблення і налийте в нього оливкову олію.
Крок 3. Потім налийте воду.
Крок 4. Ці інгредієнти добре перемішайте, доливаючи іншу воду.
Крок 5. Руками протягом 10-12 хвилин замісіть тісто до гладкої і однорідної текстури. Замішане тісто скрутіть в колобок. Прикрийте харчовою плівкою і залиште на 30-40 хвилин для вистоювання.
Крок 6. Після закінчення цього часу тісто ще раз вимісити. Воно не повинно прилипати до долонь.
Крок 7. Замішане тісто розділіть на 2-3 частини, тонко розкачайте і сформуйте прямокутники потрібного вам розміру. Потім нарізані пласти тіста без яєць трохи підсушіть і можете відварювати для лазаньї з будь-якою начинкою. Смачних і вдалих страв!