Курка з кабачками в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Запечена курка з кабачками в духовці – це просте, поживна і доступне блюдо. Біле м’ясо виходить соковитим, а кабачки йдуть, як доповнення до нього і смачний гарнір. По кожному із зібраних у статті 10 рецептів ви зможете приготувати ситне блюдо на вечерю.

Соковите куряче філе з кабачками в духовці

Легке, але ситне блюдо на вечерю можна приготувати з курки і кабачків. М’ясо і овочі запікаються в духовці, доповнити їх можна пряними спеціями, ароматною зеленню і гарніром на свій смак.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави ½ ч. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні ½ ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Стегна курячі 800 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку з кабачками в духовці? Кабачки, помийте, очистіть від шкірки і наріжте великими кубиками. Перекладіть овочі в миску, додайте соняшникову олію, посоліть і приправте.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте пір’ям.
  3. Овочі викладіть у термостійку форму.
  4. Курячі стегна промийте, натріть сіллю і спеціями. Покладіть м’ясо на овочі.
  5. Запікайте м’ясо і овочі в духовці при 180 градусах 50 хвилин. Подавайте курку і кабачки в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!