Буріто – 6 класичних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Буріто – мексиканське блюдо, яке представляє собою різноманітну начинку, загорнуту в м’яку пшеничну паляницю. Це одне з найбільш відомих і популярних страв мексиканської кухні. Щоб ви змогли повторити його будинку, ми підібрали ці 6 відмінних рецептів.

Класичний рецепт буріто з куркою в домашніх умовах

Не потрібно бути професійним кухарем, щоб приготувати знамените мексиканське буріто. За цим рецептом у вас вийде відмінний перекус для всієї родини з класичного буріто з куркою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тортилья 4 шт.
  • Куряче філе 300 гр.
  • Квасоля консервована 150 гр.
  • кукурудза Консервована 150 гр.
  • Помідор 300 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Сир 200 гр.
  • Цибуля зелена 5 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чилі ½ ч. л.
  • Зіра ¼ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати буріто в домашніх умовах за класичним рецептом? Зелену цибулю і зубчики часнику дрібно наріжте. Обсмажте цибулю і часник на рослинному маслі.
  2. Куряче філе наріжте невеликими кубиками і обсмажте окремо до золотистої скоринки на олії. В кінці м’ясо посоліть за смаком.
  3. На сковороду до м’яса додайте цибулю, часник і нарізану соломкою болгарський перець, смажте всі разом 3 хвилини.
  4. Далі додайте консервовану квасолю, кукурудзу, зіру, перець чилі і помідори. Добре перемішайте інгредієнти і смажте 3 хвилини.
  5. Сир натріть на дрібній тертці, додайте його на сковороду і перемішайте. Як тільки сир розплавиться, зніміть сковороду з вогню.
  6. Тепер можна переходити до збору буріто. На тортильї покладіть по 3-4 столові ложки начинки. Загорніть спочатку нижній край, потім бічні частини. Нижній край буріто загорнути в пергамент або фольгу, щоб начинка не витікала.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачне буріто з фаршем?

Для приготування буріто використовуються пшеничні коржі, курячий фарш і свіжі овочі. Це відмінний спосіб, щоб швидко і ситно перекусити вдома або на вулиці.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Калачі пшеничні – 4 шт.
  • Салат листовий – 16 шт.
  • Квасоля консервована – 400 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 0,5 склянки
  • Кмин мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Томатну пасту змішайте з невеликою кількістю води, кмином і цибулею, тушкуйте суміш 15 хвилин, постійно помішуючи.

2. Потім викладіть в сковороду фарш, продовжуйте тушкувати до готовності.

3. Далі викладіть квасолю, перемішайте, посоліть і приправте за смаком.

4. Болгарський перець наріжте соломкою, помідори – тонкими часточками. Зелень дрібно порубаєте.

5. Якщо коржі дуже великі, то розріжте їх навпіл. На корж викладіть листовий салат, потім кілька ложок начинки, овочі та зелень.

6. Загорніть начинку на корж і буріто готово.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування буріто з квасолею

Відмінний вегетаріанський варіант буріто і смачна мексиканська закуска з квасолею і овочами. Блюдо виходить нітрохи не гірше, ніж класичний варіант з м’ясом, воно також володіє високою живильною цінністю.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Тортилії – 6 шт.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сметана 15 % – 3 ст. л.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

1. Цибулю і чесок дрібно наріжте. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору.

2. Консервовану квасолю відкиньте на сито, щоб стекла рідина. Додайте квасолю на сковороду до цибулі і часнику, перемішайте і продовжуйте смажити 2 хвилини.

3. Помідори і солодкий перець наріжте дрібними кубиками.

4. Гострий перець чилі дрібно наріжте. Можна використовувати свіжий або маринований перець.

5. Всі нарізані інгредієнти додайте на сковороду, посоліть, приправте і перемішайте.

6. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Змішайте зелень зі сметаною.

7. Сир натріть на дрібній тертці. ¼ Частина сиру відкладіть, решту додайте на сковороду до начинки, перемішайте і продовжуйте тушкувати, поки сир не розплавиться.

8. Тепер можна переходити до збору буріто. Змастіть корж сумішшю з сметани і зелені.

9. Потім викладіть кілька столових ложок начинки.

10. Спочатку загорніть одну сторону коржа, посипте її невеликою кількістю сиру, потім другу сторону коржі покладіть внапуск.

11. Можна відразу подавати буріто на стіл або підігріти його в мікрохвильовці, щоб сир розплавився.

Приємного апетиту!

Як швидко і смачно приготувати буріто з кукурудзою?

Традиційне мексиканське буріто являє собою апетитний згорток, наповнений різноманітними компонентами: м’ясом, овочами, куркою, квасолею або кукурудзою. Корж можна загортати різними способами, наприклад, у формі напівзакритого конверта, так буріто дуже зручно їсти на ходу.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Тортилії – 4-6 шт.
  • Фарш – 250 гр.
  • Квасоля консервована – 100 гр.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. На рослинному маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю до м’якості.

2. Далі додайте на сковороду фарш, продовжуйте смажити, поки не випарується волога.

3. Помідори необхідно почистити від шкірки і дрібно нарізати. Томатну масу додайте на сковороду до цибулі і фаршу. Смажте начинку на сильному вогні, поки не випарується зайва волога.

4. Після цього викладіть на сковороду консервовану кукурудзу і квасолю. Начинку посоліть і приправте за смаком, перемішайте і зніміть з вогню.

5. На середину тортильї викладіть кілька столових ложок начинки, посипте її тертим сиром і загорніть краї коржа.

6. Буріто обсмажте з двох сторін на сухій сковороді-гриль і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Буріто з куркою та рисом в домашніх умовах

Любителям здорового фастфуду необхідно звернути увагу на буріто. Рецептів буріто дуже багато і кожен легко може знайти кращу начинку для себе. Пропонуємо вам оригінальний і смачний варіант буріто з куркою та рисом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Рис індика – 1 пакет.
  • Паста томатна – 200 мл
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Тортилії – 3 шт.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Гвоздика мелена – 1 щіпка.
  • Орегано сушене – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Якщо ви використовуєте рис в порційних пакетах, то рис і курку можна зварити в одній каструлі.

2. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі, додайте гвоздику, орегано і томатну пасту.

3. Далі влийте соєвий соус і тушкуйте, поки не випарується волога.

4. Готове куряче м’ясо розберіть на волокна і додайте на сковороду до томатної маси.

5. Далі викладіть варений рис, тертий сир і сметану, все перемішайте, посоліть і знімайте начинку з вогню.

6. На тортильї розкладіть рівну кількість начинки, загорніть коржі і буріто готово.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт буріто з креветками

Так як буріто відноситься до фастфуду, то воно формується, як правило, з вже готових інгредієнтів або тих, які готуються за лічені хвилини. В начинку можна покласти свіжі і консервовані овочі, морепродукти і різні соуси.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Тортилії – 2 шт.
  • Креветки – 250 гр.
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Лимони – 1 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Салат – 4 листи.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена – 2 стебла.
  • М’ята – 2 гілки.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Каррі – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Для соусу:
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ч. л.
  • Соус табаско – 0,25 ч. л.
  • Вустерширський соус – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Креветки повністю розморозьте.

2. Шалот і часник дрібно наріжте, обсмажте їх на рослинному маслі.

3. На сковороду додайте каррі і креветки.

4. З лимона вичавити сік.

5. Додайте до креветок подрібнений зелений лук, сіль і половину лимонного соку, перемішайте.

. Також додайте на сковороду нарізану перець чилі, перемішайте і продовжуйте смажити до готовності креветок.

7. Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте соломкою. Полийте м’якоть залишком лимонного соку.

8. У мисці змішайте майонез, кетчуп, вустерширський соус табаско. Посоліть отриману масу.

9. Тортильї злегка підігрійте на сковороді.

10. Теплі коржі змастіть соусом, на середину викладіть креветки з овочами, авокадо, м’яту і листя салату. Поверніть корж. Буріто з креветками виходить дуже легким і смачним.

Приємного апетиту!