Китайські пельмені – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Китайські пельмені – це страва, дуже нагадує звичні для нас класичні пельмені. Однак начинки в азіатському аналогу зовсім не схожі на те, що для нас є класикою – перекручене м’ясо з цибулею і спеціями. А в китайському блюді начинки можуть бути абсолютно різними, наприклад, з подрібненою пекінської капусти або ж з морепродуктів. Готують такі пельмені, як правило, на пару, але деякі воліють обсмажувати напівфабрикати до утворення рум’яної скоринки на розігрітому рослинному маслі – вибір за вами!

Китайські пельмені з пекінською капустою (Цзяоцзи)

Китайські пельмені з пекінською капустою (цзяоцзи) – це ситна та поживна страва, в начинку якого, крім овочевий складової також входять подрібнені королівські креветки та свинина. На перший погляд ці продукти здаються непоєднуваними, однак, спробувавши одного разу, ви будете повертатися до цього рецепту ще багато разів!

Інгредієнти на
5 порц.

  • Креветки Королівські 3 шт.
  • Свинина 140 гр.
  • Капуста пекінська ½ головки
  • Борошно 2 склянки
  • Вода-1 склянка
  • Вода ½ склянки
  • Імбир 1 ч. л.
  • Часник 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Шніт-цибулю за смаком
  • Сіль за смаком
  • Соус соєвий для подачі
  • Перець білий мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Зелене листя китайської капусти нарізаємо тонкою соломкою, готуємо імбир і часник. Також шаткуємо цибулю.
  2. Розморожені морепродукти очищаємо від панцира і голови, витягаємо кишкову вену.
  3. Промите м’ясо і креветки пропускаємо через м’ясорубку і змішати з пекинкой та іншими овочами, також вводимо спеції: імбир, сіль, білий перець. Масу заправляємо кунжутним і соняшниковою олією.
  4. Вимішуємо до однорідної консистенції.
  5. Для тесту з’єднуємо борошно з водою і формуємо ковбаску, ріжемо невеликими сегментами. Кожен шматочок обвалюємо в борошні і розтягуємо в коржик, в центр викладаємо частину начинки.
  6. Щільно защипливаем краю, надаючи напівфабрикатів довгасту форму. Викладаємо пельмені в сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажимо 2 хвилини, після вливаємо ½ склянки води і тримаємо під кришкою до тих пір, поки рідина не випарується.
  7. Рум’яне страва кладемо на листи пекінської капусти і пробуємо, умочуючи в соєвий соус. Приємного апетиту!

Китайські пельмені з креветками

Китайські пельмені з креветками – це смачне і дуже ситне блюдо, яке також містить у собі велику кількість білка. Спробуйте приготувати оригінальний вечеря або обід для своєї сім’ї і можете бути впевнені, що пельмені розлетяться з тарілок, як гарячі пиріжки!

Час готування – 4 ч. 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Креветки – 200 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Вода – 80 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом замішуємо тісто, що складається з борошна, води і пари дрібок солі. Заміс продовжуємо протягом 10 хвилин, загорнути в пакет або харчову плівку і залишаємо при кімнатній температурі на 120 хвилин. Після закінчення часу кулька вимішуємо і залишаємо ще на годину, після процедуру повторюємо.

Крок 2. Очищені креветки відварюємо і перебиваємо в блендері до однорідності. За бажанням залишаємо 2 жмені свіжих молюсків, для додавання в кожну пельмешку.

Крок 3. «Свіже» розкачуємо тісто в тонкий пласт і за допомогою горлечка склянки вирізаємо кружечки. На кожну корж викладаємо ложку креветочной пасти, і одну цілу креветку. Скріплюємо вручну або за допомогою спеціальної форми.

Крок 4. Відварюємо заготовки в підсоленій воді близько 5-6 хвилин під закритою кришкою.

Крок 5. Ароматна страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Китайські пельмені на пару

Китайські пельмені на пару – це неймовірно смачне блюдо, яке допоможе вам запросто урізноманітнити звичне меню і привнести щось абсолютно нове. В якості начинки пропонуємо вам спробувати поєднання трьох видів м’яса, доповнених вершковим маслом і спеціями.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-9.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 370 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Баранина – 200 гр.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.
  • Соєвий соус – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з начинки: промиту м’ясну м’якоть нарізаємо дрібними кубиками і змішати з подрібненою цибулею, м’яким вершковим маслом, вершками, сіллю і приправами.

Крок 2. Для приготування тіста в глибокій робочої мисці об’єднуємо борошно і воду, вимішуємо до однорідності і підсолюємо, також вбиваємо яйце. Заважаємо компоненти до гладкості і однорідності. Формуємо палять, і ріжемо на шматочки.

Крок 3. Робочий стіл «припудрюємо» борошном і розкачуємо сегменти тонкими круглими коржами. У середину кожного млинчика» кладемо кульку з м’ясної начинки.

Крок 4. Піднімаємо краї тіста догори і скріплюємо, формуючи щось схоже з мішечком. Заготовки присмачую збитим яйцем і на 60 хвилин прибираємо в холодильну камеру.

Крок 5. Напівфабрикати викладаємо в мантоварку і готуємо протягом півгодини.

Крок 6. Гарячі пельмені подаємо до столу в поєднанні з соєвим соусом і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Китайські Баоцзи

Китайські Баоцзи – це азіатська альтернатива манта, начинка яких може бути який завгодно, а от теплова обробка проводиться виключно в пароварці. Тісто готується з використанням дріжджів і після підйому дивує своєю еластичністю і м’якістю, відповідно, працювати з таким продуктом дуже легко.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 7.

Склад:

Для тіста:

  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Борошно – 15 ст. л.
  • Вода – 230 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 40 мл

Для начинки:

  • Філе качине – 400 гр.
  • Капуста – 200 гр.
  • Соус соєвий – 10 мл
  • Цибуля – 250 гр.
  • Паприка солодка копчена – 1 ч. л.
  • Червоний мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортами наливаємо підігріту воду і вводимо дріжджі. Як тільки дріжджі розійшлися, підсипаємо цукровий пісок і сіль – розмішуємо до розчинення кристалів.

Крок 2. Вливаємо олію.

Крок 3. Вводимо борошно.

Крок 4. Столовою ложкою змішуємо всі складові.

Крок 5. Робочу поверхню присипаємо борошном і переходимо на ручний заміс.

Крок 6. Прикриваємо тісто кришкою або рушником і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі.

Крок 7. Білокачанну капусту тонко шаткуємо і висипаємо в миску, розминаємо руками.

Крок 8. Лук «звільняємо» від лушпиння і подрібнюємо.

Крок 9. Подмороженную птицю ріжемо на кубики невеликого розміру.

Крок 10. Змішуємо качку з капустою, цибулею, сіллю, соєвим соусом та приправами.

Крок 11. Піднялося тісто розділяємо на сегменти.

Крок 12. Кожен сегмент ріжемо ще на декілька частин, щоб кожен шматочок був приблизно з куряче яйце – розкачуємо в коржик.

Крок 13. Викладаємо начинку і, піднімаючи краю, скріплюємо їх, роблячи пальцями безліч складочок (див. фото).

Крок 14. У центрі обов’язково залишаємо отвір для виходу пари.

Крок 15. Пароварку присмачую рослинним маслом і переміщаємо напівфабрикати.

Крок 16. Залишаємо для вистоювання на 15-25 хвилин і після готуємо близько 45-50 хвилин.

Крок 17. Гарячі парові «пиріжки» доповнюємо улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Готуйте і отримуйте задоволення!

Пельмені з рисового борошна

Пельмені з рисового борошна з начинкою з перекрученого філе тріски – це вишукана страва, що готується в пароварці. У даному рецепті ви знайдете докладний опис, як надати пельмешкам незвичайну трикутну форму. А завдяки використанню рисового борошна, працювати з тонким тестом – суцільне задоволення!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно рисова – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Крохмаль – ½ склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Окріп – 225 мл

Для начинки:

  • Філе тріски – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Корінь імбиру – 10-20 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Листя салату – 4-6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з тіста: в широкій мисці об’єднуємо крохмаль з двома видами борошна. Відокремлюємо третину і до малої частини додаємо окріп – перемішуємо і вливаємо олію.

Крок 2. Невеликими жменями підсипаємо борошняну суміш і замішуємо руками еластичне тісто. Робочу поверхню рекомендується присипати крохмалем.

Крок 3. Загорнути тісто в пакет і кладемо на полицю холодильної камери приблизно на півгодини, а в цей час готуємо складові начинки.

Крок 4. Цибулю і рибне філе дрібно рубаємо ножем і з’єднуємо з подрібненим кропом і коренем імбиру, солимо і перчимо – перемішуємо.

Крок 5. Поділяємо основу на шматки і кожен розгортаємо в тонкий пласт. За допомогою горлечка склянки вирізаємо гуртки.

Крок 6. Кожен гурток ще злегка розкачуємо, і всі краї підгинаємо до центру, утворюючи трикутник.

Крок 7. Заготівлю акуратно перевертаємо і викладаємо начинку, скручений в кульку.

Крок 8. Піднімаємо кути догори і защипливаем, формуючи правильну пірамідку.

Крок 9. Підігнуті краєчки вивертаємо назовні, як показано на фото.

Крок 10. Пароварку устеляємо листям зеленого салату і викладаємо напівфабрикати на відстані один від одного. Готуємо при середньому кипінні води (12-15 хвилин).

Крок 11. Викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Китайські смажені пельмені

Китайські смажені пельмені — це традиційне азіатське страва, що володіє яскравим насиченим смаком і апетитною золотистою скоринкою, перед якою неможливо встояти. В якості начинки пропонуємо скуштувати поєднання свинини, пір’я зеленої цибулі і капусти.

Час приготування — 90 хв.

Час приготування — 30 хв.

Порції — 4.

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Свинина – 150 гр.
  • Капуста – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску просіваємо борошно, в середині робимо поглиблення і вливаємо воду – замішуємо тісто і збираємо його в кулю.

Крок 2. Вимішуємо тісто ще 10 хвилин і накриваємо вологим рушником, через 2 години вимішуємо ще 5 хвилин і наполягаємо 30 хвилин.

Крок 3. Капусту шаткуємо соломкою, солимо і розминаємо руками. Через 10 хвилин зливаємо надлишки соку. Свинину і пір’я зеленого лука довільно подрібнюємо.

Крок 4. Всі вищезгадані компоненти пропускаємо через решітку м’ясорубки. Отриману масу доповнюємо соєвим соусом і часником, пропущеним через прес – гарненько перемішуємо.

Крок 5. Отдохнувшую основу обминаємо і ділимо на 3 шматки.

Крок 6. Кожен сегмент розрізаємо на 8 частин однакового розміру.

Крок 7. Тісто розгортаємо в коржик і в центр кладемо близько однієї чайної ложки апетитною начинки.

Крок 8. Щільно скріплюємо краю, надаючи заготівлях витягнуту форму.

Крок 9. У товстостінній сковороді розігріваємо рослинне масло і кладемо напівфабрикати, смажимо на максимальному нагріві 2 хвилини.

Крок 10. В жароміцний посуд підливаємо воду, рідина повинна покривати пельмені на одну третину. Тушкуємо під кришкою 5 хвилин, а потім знімаємо кришку і выпариваем воду. Підсмажуємо ще хвилину і переходимо до сервіровці.

Крок 11. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Китайські вонтони

Китайські вонтони готуються на основі заварного тіста, приготованого з двох видів борошна: рисової і пшеничної. Завдяки цьому, готове тісто підкорює своєю еластичністю. Так само за рахунок цього, дуже просто зліпити вонтони у формі вузлика.

Час готування — 1 ч. 40 хв.

Час приготування — 15 хв.

Порції — 6.

Склад:

  • Борошно хлібопекарське – 300 гр.
  • Борошно рисова – 80 гр.
  • Окріп – 130 мл
  • Вода – 80 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Перець чілі пластівцями – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо начинку: свинину пропускаємо через м’ясорубку з крупною решіткою разом з білою частиною цибулі. Масу солимо і перчимо, ретельно перемішуємо.

Крок 2. В чашу хлібопічки висипаємо борошно (два види), запускаємо режим «пельмені» і вливаємо окріп. Після того, як компоненти об’єдналися – додаємо воду і чекаємо, поки тісто не збереться в кулю.

Крок 3. За пару хвилин до готовності основи, підливаємо рослинне масло. Однорідне тісто прибираємо в холодильну камеру на одну годину.

Крок 4. Після закінчення часу, пшенично-рисову масу розгортаємо в тонкий пласт на килимку.

Крок 5. Вирізаємо гуртки досить великого діаметра (8-10 сантиметрів) і розподіляємо начинку в центрі.

Крок 6. Поміщаємо коржик з начинкою отвір між вказівним і великим пальцями, проштовхуємо м’ясну частину вниз і пальцями оформляємо краю, при необхідності вмочаючи руки в крохмаль.

Крок 7. У серединці залишаємо невеликий отвір для вільного виходу пари.

Крок 8. Поміщаємо напівфабрикати в пароварку (дно рекомендуємо промазати рослинним маслом або вистелити листям салату).

Крок 9. Готуємо на пару протягом 12-15 хвилин.

Крок 10. Приємного апетиту!

М’ясні кульки в рисовому папері «Дімсам»

М’ясні кульки в рисовому папері «Дімсам», приготовані на пару – це смачний і ситний варіант вечері, яким можна побалувати себе навіть при дотриманні дієти або правильного харчування. Рекомендуємо поєднувати дане блюдо зі свіжими овочевими салатами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Фарш – 350 гр.
  • Папір рисовий – 4 аркуша.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соєвий соус – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл все необхідне.

Крок 2. Кладемо фарш в миску, солимо і перчимо – перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.

Крок 3. Змочуючи долоні у воді, скачуємо масу в кульки середнього розміру.

Крок 4. Листя рисового паперу, розрізаємо навпіл і по одному поміщаємо в посудину з водою на одну хвилину, потім перевертаємо і занурюємо ще на 60 секунд.

Крок 5. Кульки загорнути в папір і скріплюємо зверху.

Крок 6. Грати пароварки присмачую рослинним маслом і на відстані один від одного розподіляємо заготовки. Варимо на пару не більше 20 хвилин.

Крок 7. До столу подаємо в теплому вигляді, доповнивши пиалой з соєвим соусом. Приємного апетиту!