Китайські пельмені – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Китайські пельмені – це страва, дуже нагадує звичні для нас класичні пельмені. Однак начинки в азіатському аналогу зовсім не схожі на те, що для нас є класикою – перекручене м’ясо з цибулею і спеціями. А в китайському блюді начинки можуть бути абсолютно різними, наприклад, з подрібненою пекінської капусти або ж з морепродуктів. Готують такі пельмені, як правило, на пару, але деякі воліють обсмажувати напівфабрикати до утворення рум’яної скоринки на розігрітому рослинному маслі – вибір за вами!

Китайські пельмені з пекінською капустою (Цзяоцзи)

Китайські пельмені з пекінською капустою (цзяоцзи) – це ситна та поживна страва, в начинку якого, крім овочевий складової також входять подрібнені королівські креветки та свинина. На перший погляд ці продукти здаються непоєднуваними, однак, спробувавши одного разу, ви будете повертатися до цього рецепту ще багато разів!

Інгредієнти на
5 порц.

  • Креветки Королівські 3 шт.
  • Свинина 140 гр.
  • Капуста пекінська ½ головки
  • Борошно 2 склянки
  • Вода-1 склянка
  • Вода ½ склянки
  • Імбир 1 ч. л.
  • Часник 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Шніт-цибулю за смаком
  • Сіль за смаком
  • Соус соєвий для подачі
  • Перець білий мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Зелене листя китайської капусти нарізаємо тонкою соломкою, готуємо імбир і часник. Також шаткуємо цибулю.
  2. Розморожені морепродукти очищаємо від панцира і голови, витягаємо кишкову вену.
  3. Промите м’ясо і креветки пропускаємо через м’ясорубку і змішати з пекинкой та іншими овочами, також вводимо спеції: імбир, сіль, білий перець. Масу заправляємо кунжутним і соняшниковою олією.
  4. Вимішуємо до однорідної консистенції.
  5. Для тесту з’єднуємо борошно з водою і формуємо ковбаску, ріжемо невеликими сегментами. Кожен шматочок обвалюємо в борошні і розтягуємо в коржик, в центр викладаємо частину начинки.
  6. Щільно защипливаем краю, надаючи напівфабрикатів довгасту форму. Викладаємо пельмені в сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажимо 2 хвилини, після вливаємо ½ склянки води і тримаємо під кришкою до тих пір, поки рідина не випарується.
  7. Рум’яне страва кладемо на листи пекінської капусти і пробуємо, умочуючи в соєвий соус. Приємного апетиту!