Китайські смажені пельмені
Китайські смажені пельмені — це традиційне азіатське страва, що володіє яскравим насиченим смаком і апетитною золотистою скоринкою, перед якою неможливо встояти. В якості начинки пропонуємо скуштувати поєднання свинини, пір’я зеленої цибулі і капусти.
Час приготування — 90 хв.
Час приготування — 30 хв.
Порції — 4.
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Вода – 125 мл
- Свинина – 150 гр.
- Капуста – 150 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У миску просіваємо борошно, в середині робимо поглиблення і вливаємо воду – замішуємо тісто і збираємо його в кулю.
Крок 2. Вимішуємо тісто ще 10 хвилин і накриваємо вологим рушником, через 2 години вимішуємо ще 5 хвилин і наполягаємо 30 хвилин.
Крок 3. Капусту шаткуємо соломкою, солимо і розминаємо руками. Через 10 хвилин зливаємо надлишки соку. Свинину і пір’я зеленого лука довільно подрібнюємо.
Крок 4. Всі вищезгадані компоненти пропускаємо через решітку м’ясорубки. Отриману масу доповнюємо соєвим соусом і часником, пропущеним через прес – гарненько перемішуємо.
Крок 5. Отдохнувшую основу обминаємо і ділимо на 3 шматки.
Крок 6. Кожен сегмент розрізаємо на 8 частин однакового розміру.
Крок 7. Тісто розгортаємо в коржик і в центр кладемо близько однієї чайної ложки апетитною начинки.
Крок 8. Щільно скріплюємо краю, надаючи заготівлях витягнуту форму.
Крок 9. У товстостінній сковороді розігріваємо рослинне масло і кладемо напівфабрикати, смажимо на максимальному нагріві 2 хвилини.
Крок 10. В жароміцний посуд підливаємо воду, рідина повинна покривати пельмені на одну третину. Тушкуємо під кришкою 5 хвилин, а потім знімаємо кришку і выпариваем воду. Підсмажуємо ще хвилину і переходимо до сервіровці.
Крок 11. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!