Китайські пельмені – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Китайські пельмені на пару

Китайські пельмені на пару – це неймовірно смачне блюдо, яке допоможе вам запросто урізноманітнити звичне меню і привнести щось абсолютно нове. В якості начинки пропонуємо вам спробувати поєднання трьох видів м’яса, доповнених вершковим маслом і спеціями.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-9.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 370 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Баранина – 200 гр.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.
  • Соєвий соус – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з начинки: промиту м’ясну м’якоть нарізаємо дрібними кубиками і змішати з подрібненою цибулею, м’яким вершковим маслом, вершками, сіллю і приправами.

Крок 2. Для приготування тіста в глибокій робочої мисці об’єднуємо борошно і воду, вимішуємо до однорідності і підсолюємо, також вбиваємо яйце. Заважаємо компоненти до гладкості і однорідності. Формуємо палять, і ріжемо на шматочки.

Крок 3. Робочий стіл «припудрюємо» борошном і розкачуємо сегменти тонкими круглими коржами. У середину кожного млинчика» кладемо кульку з м’ясної начинки.

Крок 4. Піднімаємо краї тіста догори і скріплюємо, формуючи щось схоже з мішечком. Заготовки присмачую збитим яйцем і на 60 хвилин прибираємо в холодильну камеру.

Крок 5. Напівфабрикати викладаємо в мантоварку і готуємо протягом півгодини.

Крок 6. Гарячі пельмені подаємо до столу в поєднанні з соєвим соусом і насолоджуємося. Приємного апетиту!