Китайські пельмені на пару
Китайські пельмені на пару – це неймовірно смачне блюдо, яке допоможе вам запросто урізноманітнити звичне меню і привнести щось абсолютно нове. В якості начинки пропонуємо вам спробувати поєднання трьох видів м’яса, доповнених вершковим маслом і спеціями.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8-9.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 370 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Баранина – 200 гр.
- Яловичина – 200 гр.
- Свинина – 200 гр.
- Вершки – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Горіх мускатний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Додатково:
- Яйце – 1 шт.
- Соєвий соус – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з начинки: промиту м’ясну м’якоть нарізаємо дрібними кубиками і змішати з подрібненою цибулею, м’яким вершковим маслом, вершками, сіллю і приправами.
Крок 2. Для приготування тіста в глибокій робочої мисці об’єднуємо борошно і воду, вимішуємо до однорідності і підсолюємо, також вбиваємо яйце. Заважаємо компоненти до гладкості і однорідності. Формуємо палять, і ріжемо на шматочки.
Крок 3. Робочий стіл «припудрюємо» борошном і розкачуємо сегменти тонкими круглими коржами. У середину кожного млинчика» кладемо кульку з м’ясної начинки.
Крок 4. Піднімаємо краї тіста догори і скріплюємо, формуючи щось схоже з мішечком. Заготовки присмачую збитим яйцем і на 60 хвилин прибираємо в холодильну камеру.
Крок 5. Напівфабрикати викладаємо в мантоварку і готуємо протягом півгодини.
Крок 6. Гарячі пельмені подаємо до столу в поєднанні з соєвим соусом і насолоджуємося. Приємного апетиту!