Китайські вонтони
Китайські вонтони готуються на основі заварного тіста, приготованого з двох видів борошна: рисової і пшеничної. Завдяки цьому, готове тісто підкорює своєю еластичністю. Так само за рахунок цього, дуже просто зліпити вонтони у формі вузлика.
Час готування — 1 ч. 40 хв.
Час приготування — 15 хв.
Порції — 6.
Склад:
- Борошно хлібопекарське – 300 гр.
- Борошно рисова – 80 гр.
- Окріп – 130 мл
- Вода – 80 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Для начинки:
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Перець чілі пластівцями – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо начинку: свинину пропускаємо через м’ясорубку з крупною решіткою разом з білою частиною цибулі. Масу солимо і перчимо, ретельно перемішуємо.
Крок 2. В чашу хлібопічки висипаємо борошно (два види), запускаємо режим «пельмені» і вливаємо окріп. Після того, як компоненти об’єдналися – додаємо воду і чекаємо, поки тісто не збереться в кулю.
Крок 3. За пару хвилин до готовності основи, підливаємо рослинне масло. Однорідне тісто прибираємо в холодильну камеру на одну годину.
Крок 4. Після закінчення часу, пшенично-рисову масу розгортаємо в тонкий пласт на килимку.
Крок 5. Вирізаємо гуртки досить великого діаметра (8-10 сантиметрів) і розподіляємо начинку в центрі.
Крок 6. Поміщаємо коржик з начинкою отвір між вказівним і великим пальцями, проштовхуємо м’ясну частину вниз і пальцями оформляємо краю, при необхідності вмочаючи руки в крохмаль.
Крок 7. У серединці залишаємо невеликий отвір для вільного виходу пари.
Крок 8. Поміщаємо напівфабрикати в пароварку (дно рекомендуємо промазати рослинним маслом або вистелити листям салату).
Крок 9. Готуємо на пару протягом 12-15 хвилин.
Крок 10. Приємного апетиту!